Reklama

Reklama

Veselé Velikonoce

  • Francie Joyeuses Pâques (více)
Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Obsahy(1)

Řekne-li se francouzská komedie, nemůže ve výčtu herců ze země galského kohouta chybět jméno Jeana-Paula Belmonda. Ve filmu Veselé velikonoce ztvárňuje populární Bebel postavu nenapravitelného sukničkáře, který neustále tajně podvádí svou manželku. Ta právě hodlá navštívit svou matku a Stefan se hned na letišti poohlíží po nové oběti. Do cesty mu vstoupí mladá hezká dívka Julie - Sophie Marceauová, která se právě rozešla se svým ženatým milencem a hledá místo na přespání. To je voda na mlýn Stefana. Nejdříve Julii pozve do restaurace a nakonec ji odváží k sobě domů. Ještě než může k něčemu dojít, objeví se znenadání ve dveřích Stefanova manželka. Sukničkář se pokouší situaci zachránit, a tak o Julii prohlásí, že je jeho dcerou... (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení  - Jean-Paul Belmondo, Georges Lautner

Recenze (291)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Komedie mého dětství, kdy jsem se u ní bavil o to lépe, o co méně jsem většinu vtípků chápal. :-)) Každopádně Belmondovy hlášky v kombinaci s překrásnou Sophií Marceau jsou legen - wait for it - dary. // UPDATE 2020: Tak jsem si to pamatoval celé takové nějaké dynamičtější. Začátek je výborná crazy komedie plná scének a vtipných jednotlivostí, ještě do fáze, kdy Belmondo balí Sophii a nenápadně si ji táhne domů. Ale od momentu, kdy se žena vrátí dřív, se jakoby opakuje stejný vtip a stejná situace dokola a nastává spousta dost nudných minut, které by klidně šlo vypustit. Sranda to zase začne být s oslavou narozenin a objevením se Sophiiny matky. Nicméně čtyři hvězdičky už nechám. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Povečeřel slupky od brambor, zapil petrolkou, za svitu luny psal tyto řádky, neb můj displej už roky není podsvícen. Velikonoční slepička mi nikdy nesnesla zlaté vajíčko. A to mám Velikonoce tak rád. Tak jen prasklé skořápky z kraslic zbyly na mne, takové ty umorousané nevzhledné, co nikdo nikdy nechtěl, ať mám nač vzpomínat. Takže zase s příštím rokem Veselé Velikonoce! A v plné palbě! 👍 Produkce: Cerito Films ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

DOPRAVNÍ ZÁCPA, ROZBITÝ VÝTAH, MOJE ŽENA. Cca více než po dvaceti letech jsem si dal opáčko téhle komedie, protože jsem ji kdysi z duše nenáviděl a chtěl si ověřit, jestli je to tak stále. Bohudíky ne, ale stejně jsou VV Belmondův nejslabší kousek. Přesně to, co píší uživatelé, kteří hodnotí třemi hvězdami a míň, jsem tady kdysi psal a platí to stále: mohutné kecání, pobíhání sem a tam (jenž ale, narozdíl od Funése, nedává smysl) a v závěru demoliční derby, postihující nejvíce tu nejsympatičtější postavu, která pravdivě pojmenovává Stephanův život, ale bohužel pro něj, je to politik. SM je krásná, leč příliš mladá a ani nijak dobře nehraje, ovšem s takovouhle řídkou historkou si neporadil ani mistr JPB a to už je co říct. Párkrát jsem se zasmál, ale na vrcholy typu Zvířete, Esa es nebo nedej Bože Muže z Acapulca to nemá ani náhodou. 50%. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Veselé Velikonoce byly původně divadelni hrou, což je dobře znát - konverzačka s poměrně skromnou výpravou. Samozřejmě že v divadelní hře nemá co dělat automobilová honička, ovšem i tady ve filmu působí svou samoúčelností jako pěst na oko. Jenom jakože Belmondo na to ještě má. Opravdu krásná Sophie Marceau, příjemně sarkastická Marie Laforêt a kouzelná Rosy Varte s otřesným mejkapem. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Kritici často Jean-Paulu Belmondovi (Stephane Margelle) vyčítali, že ve snímku strhává všechnu pozornost na sebe. (Olík)

Reklama

Reklama