Reklama

Reklama

Zahřívací kolo

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie zahřívací kolo se odehrává v polovině 80. let minulého století a vypráví příběh Briana Jacksona - chlapce z dělnického prostředí, který právě nastupuje do prvního ročníku Bristolské univerzity. Jeho přátelé z rodného města se bojí, že z něj škola udělá namyšleného všeználka, ale Brian má úplně jiné starosti. Na škole si chce splnit celoživotní přání - zúčastnit se tradiční britské televizní soutěže University Challenge. Při svém snažení se zamilovává do krásné kolegyně ze soutěžního týmu a navíc vymýšlí plán, jak díky vědomostnímu kvízu získat i její srdce. Zahřívací kolo je hořkosladká komedie o věrnosti, lásce a rozdílu mezi významem slov znalost a moudrost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Student vysoké školy hledá lásku i sama sebe. 1) Tento film vás nezvedne ze židle, nezpůsobí vám nespavost ani vám nezvýší frekvenci srdečního tepu. Vlastně s vámi neudělá vůbec nic. Prostě si odkoukáte svou jednu a půl hodinu a odejdete s pocitem příjemně (místy kapku nudně) stráveného času._____ 2) Na druhé straně je spousta filmů, které po zhlédnutí nechci nikdy více vidět, ani o nich nechci slyšet. Zahřívací kolo si ale pustím určitě znovu. Zase budu tu trochu nudnou story sledovat a příjemně trávit čas. To je to největší plus - film ve mně vzbuzuje příjemné pocity. Je obyčejný - prostředí, herci, kamera, děj - všechno je obyčejné, prosté, milé. Ano, ten film je milý. Je prostoupený jemným náznakovým britským humorem, takovým, který vás nenutí k smíchu. Jen se tak uvnitř pousmějete a s kamennou tváří sledujete další trable hrdiny, kterým může být (a i určitě byl) mnohý z nás. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zahřívací kolo mohlo být jedním z mnoha příjemných snímků o dospívání, studentských létech a prvních láskách. Obsazení ho však pozvedává ještě o několik levelů výše. Příběh je možná předvídatelný, ale mně to bylo tak nějak jedno, protože tady se psaly dějiny:) Většina z herců si zde užívala své poslední chvíle "before they become famous." Mladý Charles Xavier sedí na lavičce spolu s mladým Howardem Starkem a poslouchají pecku Ace of Spades od Motörhead:) V první scéně, v níž se James a Benedict setkají, jsem jen mohla zaplesat. A pasáž, kdy si dají do držky, je dokonalá. Při všech těch eskapádách se tam ještě navíc objeví i Mycroft Holmes:) A Dominic a James spolu mají úžasnou chemii. Bromance? Absolutely. Perfektní soundtrack je spolu s castingem další věcí, která snímek vyzvedává o třídu výše. ()

Reklama

dezorz 

všechny recenze uživatele

Najst dnes dobre urobenu romanticku komediu je ako hladat nevestu v kope sena. Dva krat po sebe prichadza britskost 80 rokov, Music And Lyrics ma ex-akoze-Wham anglicana Hugh Granta, ale inac je to americky film, Starter for ten je anglicky film komplet a hlavne ma anglicku novoromanticku (t.j. tu lepsiu, menej komercnu) muziku 80. rokov, the cure, new ordr, ale aj tears for fears ci wham. A su to asi dve najlepsie romantiky sucasnosti. Na zaciatok desat, inac fraza z anglickeho britskeho TV kvizu, je civilnejsi, jednoduchsi, menej strojeny, ale inac standard filmovy produkt. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Kinematografický ekvivalent vystydlých fish&chips. Víte jak to bude chutnat, ale když už vám to objednali, tak to holt dojedete. James McAvoy se snaží, ale všechno ostatní jde rychle k čertu po tisíckrát viděné osnově. 80s soundtrack a pididávky suchého britského humoru nepomáhají, tenhle film je nuda stočená do pestrobarevného obalu. Nenechte se oblafnout a sáhněte po jiném ostrovním importu (50%). ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Charizmatickí James McAvoy a Rebecca Hall s účesmi nie z 80.r., ale z 19.storočia zachraňujú priemerný film so sľubným rozbehom, ktorý sa postupne stráca v scenáristickej, resp. dramaturgickej bezradnosti. Takže mňa nakoniec najviac okrem pohľadu na titulnú dvojicu potešil soundtrack, skvelí starí dobrí chlapci z The Cure a Katka Bush (akokoľvek ironicky použitá). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Představitelky Rebeccy a Alice Rebecca Hall a Alice Harbinson mají stejné jméno jako jako jejich postavy. (Falco.araea)

Reklama

Reklama