Báječná chvíle

Báječná chvíľa

Drama / Romantický

USA, 1987, 95 min

Howard Deutch

Režisér Howard Deutch začal svou kariéru v osmdesátých letech a ještě navíc v žánru teenagerské komedie, což je sám o sobě strašlivě fatální start. Jenže on se jakoby zázrakem své negativní predestinaci dokázal vzepřít, sfoukl svou špatnou karmu a po celkem slušném debutu Kráska v růžovém natočil další podobnou romantiku pro teenagery smíšenou se sociálními prvky, tentokráte ale ještě o řád lepší - svou Báječnou chvíli. Pomineme-li ten typický osmdesátkový look, dostaneme už jen samé kladné hodnoty - jednoduchý, ale přesto (hlavně tedy pro daný žánr) kvalitní scénář, sympatické herce i herečky, nostalgickou představu středoškolské mládeže, kde svět je rozdělen na ty zlé (rozuměj zlatou mládež) a dobré (rozuměj děti ze středostavovských rodin) a vše je dopředu tak krásně nalinkováno...a hlavně se tu ještě všechno netočí jen okolo panictví a jeho ztráty...(21.5.2011)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,553,948Tržby Celosvetovo $-(14.3.2010)

Typická hughesovština mě typicky dostala. Ach jo.(15.8.2009)

Ne úplně nejznámější osmdesátkový film z dílny Johna Hughese. Překvapivě ani oblečení není tak křiklavé a songy tak profláklé, přesto jsou 80s z filmu cítit až za roh. Na Snídaňový klub, kde účinkovalo tvrdé jádro Brat Packu, opravdu nic nemá, nicméně Báječnou chvíli mohu s klidným svědomím zařadit mezi to nejlepší z produkce 80. let v rámci (teenage) romantických komedií.(26.7.2011)

Není až tak zvykem, že by šestadvacetiletí hráli osmnáctileté středokoláky, ale i tak je to fajn film kterému přidávají na atriktivitě i ty roky které má už za sebou. Nejvíc se mi líbila Mary Stuart Masterson, která mejen že je zde velmi atraktivní tak i odvedla skvělý výkon. Film nepostrádá ani dojemné chvilky, a určitě si zaslouží i vyšší hodnocení, protože myslím že patří do nadprůměru z daného žánru.(3.8.2010)

60%.(4.9.2011)

Koukl jsem na tento filmek, hlavně kvůli Lee Thomspson, ale celkově jsem byl velmi spokojen. Přestože je od začátku jasné jak to bude vypadat, obsahuje film příjemné herce, pohodovou atmosféru a celkově se na to dobře kouká. Neodpustím si poznámku: Když člověk koukne na to, co točí např. jako středoškolské romantiky v posledních letech, nestačí než zamáčnout slzu nostalgii. Viva la 80!(6.6.2010)

• rikitiki

Dá se na to dívat jako na milou pohádku, kterou posloucháme i když ji velmi dobře známe. Nebo to můžeme vnímat jako pseudomoralitu o středoškolácích, kteří se chovají podle představ šedesátiletého ortodoxního křesťana z puritánské rodiny. /21. 5. 11./(21.5.2011)

Dalsia perfektna, citliva a miestami aj neskutocne zabavna 80s romantika tak ako ju vie len John Hughes (scenar). K tomu sympaticka herecka zostava, v ktorej vynika neskutocne okuzlujuca Mary Stuart Masterson. Jasnych 8/10.(22.5.2011)

Jednoduchý, sladký a roztomilý jako takový malinký marcipánový dortík. Zlatá osmdesátá - sorry, nemůžu být objektivní, když mají všichni na sobě ty vestičky a mrkváče a bílý ponožky a špinavý kecky...(25.11.2009)

• haWranka

Musím říct, že mě to opravdu nebavilo. Ani jedna postava mi nepřirostla k srdci. Jediný, co se mi vcelku líbilo, byla hudba, ovšem to je na lepší hodnocení opravdu málo.(4.6.2011)

To vysoké ohodnotenie má v mojom prípade dôvod, ktorý tu nebudem vysvetlovať.Inak prvý krát som to videl s maďarským dabingom, čo bolo tiež zaujímavé. Tiež je to môj prvý pokus o sk titulky.(2.11.2009)

• dogma97

Proboha, komu se tohle může líbit? Jedině snad citově rozervané pubošce. Hezká tvářička a unylost hlavního hrdiny je zosobněním prázdnoty, která se bere smrtelně vážně. Brrr...(21.5.2011)