Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská hvězda dává rady o tom, jak žít, obyčejný pokladní v supermarketu? Vážně? Někdo, kdo sám přes 30. let nenakupoval, to má najednou všechno v malíku? Takže i když si nasadíme ne jedny, ale hned dvoje růžový brýle, tak mi z toho vychází realita asi taková, že Babiš šel na šichtu s horníky fárat a pak se vzájemně obohatili, on jim ukázal, jak vydělat miliardy, oni jemu, jak být čestný a poctivý. Takže sorry, ale mám furt koule… ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pohodový film pro odlehčení. Morgan Freeman aka hasnoucí filmová hvězda (už dlouho nic nenatočil) v něm filosofuje s Paz Vegou aka hasnoucí pokladní v supermarketu (už dlouho nespí s šéfem prodejny) a u toho se stíhá bavit s každým koho potká a sloupávat slevové nálepky z kazet svých filmů. Díky verzi s originálním zněním jsem zjistil, co je na španělské herečce to nejúžasnější - její hlas. Tón jejího hlasu, barva hlasu a roztomilý španělský přízvuk mě občas odváděli od filmu, což bylo sice příjemné, ale nemůžu tím pádem dát plné hodnocení. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, vzít jedno z nejvšednějších povolání současnosti a následně ukázat, jak zajímavý a lidsky komplikovaný je číkoliv život, tedy i ženy za kasou v supermarketu. Brad Silberling (výtečná Řada nešťastných příhod) rezignoval na jakékoliv dějové složitosti a do jednoho dne vměstnal povídání dvou lidí, kouzelné právě svou jednoduchostí. Vždy mne potěší, když při brázdění vodami americké kinematografie narazím na film natočený očividně jen tak, pro radost. V prvé řadě pro radost koprodukujícího, opět jinak a opět zábavně mentorujícího Morgana Freemana (vsadím se, že tentokrát ani nemusel moc hrát), ale při empatickém přístupu stejně dobře pro radost divákovu. Jiskřička, jistě i zásluhou Paz Vegy, přeskočila, pročež mi ani moc nevadilo, nakolik obehrané poselství scénář servíruje a jak okatě bezdějovými sekvencemi režisér ředí „desetipoložkovou“ délku. Když už nic jiného, hudba to jistí. Prostě moc pěkný film. Apendix: cigaretový kouř, arogance, snobismus, náboženský fanatismus, kvap, čekání, pomluvy, telenovely, konzum a vlastní lenost (desítku těch pozitivních si zatím nechám pro sebe :-) 75% Zajímavé komentáře: Rob Roy, Nathalie, genetique, Flipper ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně ráda příběhy lidí, kteří se setkají, jen tak si povídají o hlubokých i mělkých věcech.. Poznávají se, svěřují se, utahují si nebo jen tak klábosí.. Tenhle film patří k jedněm z nejfajnovějších, které jsem za poslední dobu viděla.. Hezký příběh o slavném herci "na odpočinku" a mladé dívčině, která teprve začíná "opravdový" život - oba spojuje to, že dle jejich úsudku je v životě už nic kloudného nečeká.. Mám ráda jednorázová setkání ve filmu, která nakonec ovlivní jejich životy.. "Vyjmenuj 10 věcí, které nemáš v oblibě a které máš ráda.." ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pohoda z tohodle filmu prostě sálá. Dalo by se říct, jako by se Clerks srazili s Lost in Translation a vyšel by z toho tadyten mile ukecaný nezávislák s věčně vysmátým Morganem Freemanem, sexy Paz Vegou a žlutým autem. I když je to občas lehce klišoidní, pro mě je ospalá atmosféra poloprázdného supermarketu s něco málo personálem příjemná, podobně je to s nějakým tím poselstvím ("kdo něco chce získat, musí za tím jít a přitom mít zlaté srdce"). Oddychové, záživné a jako bonbónek Danny DeVito a především Jim Parsons (pro neznalé Sheldon z TBBT). Sice tam má jen pár štěků, ale stojí to za to. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)

Reklama

Reklama