Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Optimistická konverzační jednohubka. 1) Příjemná konverzačka o tom, jak si dva zdánlivě již vyhořelí lidé dokáží pomoci. Škoda, že místo Morgana tam není někdo, kdo by mi připadal více sexy, ale na pozitivním vyznění to nic nemění._____ 2) Atmosféra v provinčním supermarketu někde u mexických hranic je asi nejlepší plus filmu. Úvod je trochu pomalý a vzájemné hovory hlavních hrdinů povětšinou v autě nebo kolem něho jsou předvidatelně a naivně nudné._____ 3) Ale přesto se na to někdy kouknu znovu...co lepšího mohu o filmu říci? ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Byla jsem mile překvapena, když tento snímek Česká televize opět vysílala v původním znění s titulky. Tak jsem si mohla, co se pamatuji, premiérově užít originální hlas Morgana Freemana při vysílání, v nabídce naší televize. Sympaťák Morgan, krasavice Paz Vega a jedno setkání, "okrášleno" nenáročnými, ale velmi příjemnými dialogy a scénami. Jen jsem po závěru měla dojem, že by snímku prospěla klidně i o trochu delší stopáž. Děj plyne svižným tempem kupředu, ale příliš brzy se zastaví, jakoby na půli cesty a místo očekávání dalšího, či o trochu více obsáhlejšího vývoje, na diváka čekají už jen závěrečné titulky. Ty jsou sice ještě prolínány dalšími pasážemi z filmu, ani ty mě však neodpoutaly od dojmu, že 10 položek a méně bylo možná až zbytečně krátkých a nevyužitých. Prospělo by těch položek více:) ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Přiznám se vám bez mučení, že takovýhle druh filmů opravdu můžu. Ale o čem vůbec byl? O černém chlápkovi, který si užil zábavný den se nesebevědomou a zároveň velmi sebevědomou pokladní z marketu? TO teda byl! Ale to je jen slupka cibule, ale zároveň i její nejvnitřnější část. To že je něco pod povrchem a kolem jádra už neznamená zas tolik. Nicméně tohle uspořádání má mnoho kladů - jak by jinak mohli diváka tak zabavit dva lidé, kteří se dohadují, smějí a mluví. Ale ne přes míru - to už bychom museli jít k jiné pokladně, nebo k jinému filmu do jiného kina... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně ráda příběhy lidí, kteří se setkají, jen tak si povídají o hlubokých i mělkých věcech.. Poznávají se, svěřují se, utahují si nebo jen tak klábosí.. Tenhle film patří k jedněm z nejfajnovějších, které jsem za poslední dobu viděla.. Hezký příběh o slavném herci "na odpočinku" a mladé dívčině, která teprve začíná "opravdový" život - oba spojuje to, že dle jejich úsudku je v životě už nic kloudného nečeká.. Mám ráda jednorázová setkání ve filmu, která nakonec ovlivní jejich životy.. "Vyjmenuj 10 věcí, které nemáš v oblibě a které máš ráda.." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ale jo, občas se mi při reprízách zadaří a já můžu vylepšit své původní hodnocení. Tohle byl jen úplně obyčejný film o setkání dvou lidí, který si nehrál na nic většího, než čím opravdu byl- jednoduchou konverzačkou, kterou nechali tvůrci prostě plynout aniž by do děje implementovali romantické blbiny, emocionální ždímačku nebo téměř všudypřítomný patos, který už je pro americké snímky stejně nezbytný, jako kečup pro hranolky. A tak jsem se vyklidnil a nechal plynout dialogy, které po mně nevyžadovaly znalost děl předních filosofů, a užil jsem si nenáročně podaný příběh dvou diametrálně odlišných lidí, jež si nekladl žádné vyšší cíle. No, a mně se to kupodivu líbilo, protože to celé bylo takové pohodově lidské. Na druhou stranu bych mohl celou záležitost vnímat jako střet reálného života s Morganem Freemanem, v němž druhý jmenovaný hladce zvítězil na body, pokud to nebylo přímo K.O. / Poučení: Pozor! Některá vozidla ztrácejí po umytí soudržnost. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)

Reklama

Reklama