Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (298)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Muzikálům neholduju, tudíž ten který mě v sedačce donutí poklepávat melodie do opěradel má u mě vyhráno. Ten Shankmanův mě chytnul tak jako žádný jiný za poslední roky a ač to dějově připomíná třídního prosťáčka, je to herecky natolik dobře obsazené a odehrané, hudebně a textově maximálně zábavné a hlavně, geniálně choreograficky zatančené, až mě to do toho velkého kolotoče bralo s sebou. Rozumově za 4, ale ten po prvním čísle odešel, tudíž hodnotím srdcem a to jasně za 5 bodů! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S podobným nádechem jako Pomáda (asi to bude tím, že se jedná o snímek ze stejné doby), ovšem Travolta si tu tentokrát ironicky nezahrál školního drsňáka jako hlavní postavu (což by po několika desetiletích od Pomády ani nešlo), ale obtloustlou matku hlavní postavy. No což, role mu z nějakého důvodu docela sedla... Hairspray sice není nikterak uchvacující film, ale je zábavnou, barevnou a svým tancem docela chytlavou podívanou. ~(3,3)~ ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Dostala jsem pozvání od barevnejch! - To je tak boží!" Obrovská vlna obézní pozitivity se rozlila po pokoji, optimismus se drze zavrtal do omítky a plovoucí podlaha se spontánně rozvibrovala do rytmu show Cornyho Collinse. Stačilo vypnout zbytečné funkce mozku, připravit si chipsy ke chroupání, nastartovat pravou nohu k podupávání a barevná jízda bez dramatických kudrlinek mi dokázala vykouzlit jiskřičky smíchu v jindy unavených kukadlech. A za to se platí, v tomto případě hvězdami. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro muzikály jsem nikdy moc nebyl, ale tadyto mělo být plné komedie, což mě teda ani moc nepřišlo. Hlavní hrdinka byla taková, jak to říct...no lepší se nevyjadřovat....prostě se mi nelíbila a jediné plus co na tomhle filmu vidím je fakt, že John Travolta hraje maminu jak růže květ a je to vlastně jediná věc, u které jsem se upřímně skutečně zasmál. Jinak je Hairspray pro opravdové pipláky, co mají rádi Horečku sobotní noci nebo Flashdance. Já to pro příště už radši vynechám. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že mám pro malebné, veselé, pozitivní energií nabité a šťávou naplněné filmy slabost. Tento patří mezi ně. V dnešní době akčních thrilerů a psycho dramat, je Hairspray naprosto geniálně zapíchnutá barevná jehla do černobílé časové osy. Nehledě na to, že film je muzikál z roku 1962, kdy letěl Rock'n'roll, který málokoho ponechá bez hnutí sedět (pokud nepočítáme zmlsané suchary). Něžný příběh, jemná zápletka a klidné vyřešení, vše jako z pohádky. Ano, pohádka to je. Pojednává o Tracy Tunbland (Nikki Blonsky), která je přes své větší rozměry do všech stran společností poněkud opovrhována. Svému problému se postaví a čelí mnoha odporu, ale i podpůrným názorům. Vždy ale ví co je správné a za tím si jde. Silnou stránkou filmu jsou mimo spousty jiných věcí i vtipné scény. Nezřídka se člověk po čerstvě utřených vtářích z dojetí příběhem dostane do záchvatu smíchu, takže už ani nevíte po čem si ty slzy utíráte. Bravo Adame Shankmane! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Po té, co se do sebe Penny a Seaweed zamilují, Penny zpívá „And if they try to stop us, Seaweed/We'll call the N-double A-CP," („a pokud se nás pokusí zastavit, Seaweede, zavoláme NAACP“). To má být narážka na to, že až do roku 1967 byl v 17-ti státech, včetně Marylandu, zakázán mezirasový sňatek. Film se odehrává v Baltimore v Marylandu, proto vztah Penny a Seaweeda nebyl jen neobvyklý, ale fakticky i nelegální. (Galadriel)
  • V cameo rolích se objevili Ricki Lake (která hrála Tracy Turnblas v prvním filmovém zpracování Hairspray (1988), režisér Adam Shankman a skladatelé Marc Shaiman a Scott Wittman jako hledači talentů v závěru filmu. (Galadriel)
  • Ve scéně, kdy si Prudy Pingleton čte nahlas z Bible, čte z knihy Genesis 19:30-38, kde Lotovy dcery opijí svého otce a pak s ním počnou děti. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama