foto

Jerry Stiller

  • nar. 8.6.1927 (88 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 8. června 1927 v Newyorském Brooklynu jako nejstarší ze čtyř detí Belly a Williama Stillera. Jeho otec, živícího se jako řidič autobusu, byl synem židovských přistěhovalců z Rakouska. Židovské kořeny má i matka Bella, jejíž rodiče do Spojených Států Amerických přicestovali z Ruska. S manželkou Anne Meara se seznámil ještě před dokončením Syracuse University, kde získal titul bakalář.

Právě se svou manželkou Anne vytvořil komediální dvojici. Na vrcholu byl tento pár v šedesátých a sedmdesátých letech dvacátého století. Pozdější pokusy této dvojice o vytvoření vlastního sitkomu však nebyly úspěšné. Jerryho kariéra nabrala další spád až v devadesátých letech. Do povědomí se zapsal zejména rolemi Franka Costanzy v sitkomu SHOW JERRYHO SEINFELDA, za kterou získal cenu American Comedy Awards, nebo jako Arthur Spooner v seriálu DVA Z QUEENSU.

Jerry se dále objevil v komediích ZOOLANDER nebo TĚSNĚ VEDLE, na kterých spolupracoval se svým synem, úspěšným hollywoodským komediálním hercem a scénaristou Benem Stillerem. Vedle Bena se herectví věnuje i dcera Amy. V roce 2000 byla publikována jeho autobiografická kniha Married To Laughter.

Olda "oje" Stiller

Herecká filmografie

2014 How Murray Saved Christmas (TV film)
Letadla 2: Hasiči a záchranáři
2012 Excuse Me for Living
2010 Rybičky (TV seriál)
Stiller & Meara (TV seriál)
Swinging with the Finkels
2009 Ledové snění (TV film)
Nemocnice Mercy (TV seriál)
2007 Hairspray
Těsně vedle
2004 Lví král 3: Hakuna Matata
Miláček třídy
Zprávař: Příběh Rona Burgundyho
2002 Sloužit Sáře
Sob Robbie a legenda o ztraceném kmenu (TV film)
2001 Koho hledá Kevin?
Zoolander
2000 Amy Stiller's Breast
My 5 Wives
Nezávislý
Šupák
Teacher's Pet (TV seriál)
1999 Ryba ve vaně
Sob Robbie a Velké sobí závody (TV film)
Suburbans
Tajemství And
Uncomfortably Close with Michael McKean (TV seriál)
1998 Dva z Queensu (TV seriál)
Sex ve městě (TV seriál)
1997 Camp Stories
Deli, The
Stag
Story von Monty Spinnerratz, Die
Subway Stories: Tales from the Underground (TV film)
1995 Těžké váhy
1993 Dobrodružství létající okurky
So You Want to Be an Actor
Tracey Takes on New York (TV film)
1991 Hollow Boy, The (TV film)
Pozdrav z cesty do pekla
Sunset Gang, The (TV film)
Women & Men 2: In Love There Are No Rules (TV film)
1990 Little Vegas
Sweet 15 (TV film)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
That's Adequate
1988 Hustler of Money, The (TV film)
Lak na vlasy
Tattingers (TV seriál)
1987 Horké pronásledování
Nadine
Shoeshine
1986 Seize the Day
Stiller & Meara Show, The (TV film)
1985 McGuffin, The
1983 Amanda's (TV seriál)
Ta druhá (TV film)
1981 Madame X (TV film)
Orphans, Waifs and Wards (TV film)
1980 Those Lips, Those Eyes
1979 Time Express (TV seriál)
1977 Good Old Days (TV film)
Nasty Habits
1976 Hotel Ritz
1975 Joe and Sons (TV seriál)
1974 Letiště 1975
Memory of Two Mondays, A (TV film)
Přepadení vlaku z Pelhamu
1972 The Paul Lynde Show (TV seriál)
1970 Milenci a další cizinci
1964 Linus! The Lion Hearted (TV seriál)

Dokumentární

2015 Deli Man
2013 Moms Mabley: I Got Somethin' to Tell You
When Comedy Went to School
2010 Let It Begin! A Filmmaker's Journey
2003 CBS at 75 (TV film)
I Love the '70s (TV seriál)
2002 Bitter Jester
2001 Keeping It Real: The Adventures of Greg Walloch
2000 Celebrity Profile: Leah Remini (TV film)
1994 Baseball (TV seriál)
1992 JFK: V zákulisí
1987 Biography (TV seriál)
1984 In Our Hands

TV pořady

2008 Night of Too Many Stars: An Overbooked Concert for Autism Education (TV pořad)
Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1973 The $10,000 Pyramid (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
The Engelbert Humperdinck Show (TV pořad)
1962 The Merv Griffin Show (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace