Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 1

VOD (1)

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lehce podprůměrný akční film s lehce podprůměrnými akčními scénami, kteréžto budou tím jediným, o čem by film mohl pojednávat. Omyl. Byl jsem mile překvapen, a to i přes nepřehlédnutelné niance a nejasnosti, které mi tu a tam kazily zážitek. Nicolas Cage sice s indiánským účesem vypadá příšerně, avšak zahrál dobře. Jistě, nemá oči padoucha, kterého představoval. Podíváme-li se na to však tak, že hrál obyčejného chlápka, který má v popisu práce, stejně jako kopáč kopat jámy, zabíjet lidi z obrázků, dá se toto v klidu pominout a naopak dát k dobru při scéně, kdy se rozhodoval, zda toho "dobrého pána" zastřelit nebo ne. Jelikož jsem Nebezpečný cíl viděl v kombinaci se Stmíváním, nemůžu jinak než dát čtyři hvězdy. Už jen z principu. A i přesto, že časem patrně hvězdu uberu, stojím si za názorem, že tento film není zklamáním, nýbrž milým překvapením. Jako bonus přikládám reakci =woodyho=, který mi poté, co Nicolas spálil obraz slona v odpadkovém koši, pošeptal; "a je to jasný - zabije slona!" ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky dávám za docela dobrý konec a mého oblíbeného Nicolase, kterému to poslední dobou moc nejde. V téhle roli by pravděpodobně, ale propadl naprosto každý. Scénař nudný a předvidatelný a režie taky není bůh vi jaká. Obrovské zklamání, protože popis filmů nezní špatně stejně jako herecké obsazení. Snad si Nicolas už konečně bude vybírat lépe. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Seru na vás a dávám 4 (seru na sebe, musím dát 3). Ačkoliv Cage je fakt hodně zlej herec a co zvládl ve skále už teď fakt nedává (jako střílení do melounů by mu ještě šlo, ale krmení slona se asi bál) a jeho thajskej ližprdel taky moc ostroherectví nepobral (ani fight skill). Tož co když kamera hezky přeostřuje, je tam pár režisérskejch nápadů a konec se s tim moc nemazal. A samozřejmě jízdu toho hodného politika jsem si vychutnal obzvláště. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zhruba polhodinu zaujímavé, s dobrou atmosférou a Cageom, ktorý je v rámci možností cool. Potom zrazu, bez zjavnejšieho dôvodu, hrdina začne porušovať svoje pravidlá a správať sa ako idiot. A z filmu sa stane turistický sprievodca s nudnou romantickou líniou a Cageom strúhajúcim trápne zamilované ksichty. A záverečná prestrelka, napriek slušnému bodycountu totálne nezáživná, už to veru nezachráni. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Cage patří k hercům, u kterého si nemůžu být jist nikdy ničím. Na jeho filmy do kina chodím rád, ale je to velký risk, zda budu spokojenej za tu cenu, kterou vysolím za lístek a za čas, který tomu investuju. Nebezpečný Bangkok bohužel patří k těm horším. Vůbec mu tu neveřím tu jeho drsnost a také jeho postupný přerod v citlivého muže, obraz slona, který natáčí do všech úhlů a nakonec ho spálí, jeho žáka, který mu je odevzdán, jeho profesionalitu a vypočítavost. Prostě skoro nic. Neříkám, že se na to nedalo dívat, jen mi to prostě nesedlo, stejně jako například polohoror Rituál. Nehodí se mi sem, stejně jako ty jeho dlouhé vlasy. Bratři Pangové to nejspíš přepangovali, a to jsem neviděl jejich prvotní verzi. Naštěstí pro ně a pro Cage. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)
  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama