Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální agent 117 (jedna jedna sedm) je poslán do Egypta splnit celou řadu úkolů pro francouzskou tajnou službu. Jeho první povinností je vyšetřit vraždu svého kamaráda, špiona v Káhiře. Další mise ho zavede k Suezskému průplavu, nad kterým má převzít kontrolu a posledním neméně důležitým posláním je zajistit mír na Středním východě. Agent 117 je tím pravým pro tyto úkoly. Nemá sice ponětí o tom co dělá, ale vždycky má štěstí a dostane to co chce. I když je děj zasazen do Káhiry, film se natáčel v Casablance, největším městě Maroka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Dujardinova exhibice - zatímco tady vypadá film dost zuboženě, u mě bodoval. Občas sípe, ano, ale v souboji s jinými komediemi, jasně vítězí. Není totiž kolotočem tupého a fekálního humoru. Vtip dávkuje po lžících, ale tak abych se neudávil, využívá svou malost ve svůj prospěch, není žádným chudým příbuzným mezi francouzskými komediemi. Ku prospěchu budiž i Jean; nebýt limitován jazykem, podmaní si jakýkoli žánr (všechno bude!). Rád sleduji, jak roste z šaška ve velkou osobnost. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jo, naprostá parodie nejen Bonda, ale snad všech tajných agentů. Problém je, že některé vtipy jsou poněkud trapné (myšleno ne nechutné, ale prostě jen trapné. Takové to trapné ticho, kdy se udělá vtip, nikdo se nesměje a aktér se snaží vtip stále více vypointovat a ticho je delší a delší...). Pár dobrých vtipů se najde, přesto toho trapného ticha je mnohem více. Mezi komedií a ztřeštěnou parodií je holt propastný rozdíl, jak dokazuje francouzský speciální nádiva. ~~~ "Už ho nesleduj." - "Právě vešel do pokoje." - "Říkal jsem, už ho nesleduj!" - "Právě vyšel z hotelu" - "NEOTRAVUJ!" ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Originální parodie na bondovky se sice nemůže pochlubit zrovna bohatým dějem a je postavena v podstatě jen na zářivém úsměvu hlavního hrdiny, nicméně její humor je sympaticky jemný, možná místy až vytříbený. Rozhodně se tu netlačí na pilu a nevytvářejí se humorné situace za každou cenu. I tento sympatický rys dělá ze sledování filmu příjemnou podívanou. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podle několika Francouzů, se kterými jsem se bavil, je to nejlepší komedie všech dob. No, v originále možná. S dabingem to byl takový průměrný paskvil na Jamese Bonda, který velkou vtipností neoplýval. Znám mnoho francouzských komedií, které jsou výrazně lepší, takže s kamarády žabožrouty souhlasit nemůžu. 60% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Ono to sice vypadá jako parodie na Jamese Bonda, ale když zapátráte na csfd, tak zjistíte, že Francouzi natočili několik filmů s postavou agenta OSS 117 už v 60. letech... Na samotném filmu je dobré to, jak si dělá srandu z typického obrázku arogantního sebestředného Francouze - ignoranta, který si navíc bláhově myslí, že jeho země má ještě šanci si udržet status koloniální mocnosti. Když mu Larmina s pohrdáním říká: "Jste typický Francouz," odpoví jí sebevědomě: "Děkuji." Kromě této sebereflexe toho už Agent 117 příliš nenabízí, jen pár povedených vtipů a k tomu bohužel hodně křečovitosti. 5/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Film měl soutěžní premiéru na filmovém festivalu v Seattlu 2006, odkud si režisér Michel Hazanavicius navíc odnesl cenu za nejlepší film. (Terva)
  • Film je pokračováním řady 117 OSS špionážních filmů z let 1950 a 1960, natočených podle série románů Jeana Bruce. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Maroku v městě Casablanka. (Terva)

Reklama

Reklama