Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Lichty 

všechny recenze uživatele

Aj, tak tady se zrodil velký průšvih. Dementně napsané charaktery, prapodivná atmosféra a hlavně naprostá absence napětí dělá z rutinního scénáře naprosto nevěrohoudnou báchorku, které nepomáhá ani režisér svým až příliš starosvětským stylem. Detektiv Ray by navíc mohl v mžiku kandidovat na nejnudnější filmovou postavu všech dob. Jedna hvězdička za dobře namíchaný soundtrack. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film Trade je docela zajímavej,ale spíš než kriminálka je to drama.Spousta silnejch momentů,nic na efekt,je vidět,že tohle moc komerce neni.Ale právě ta určitá komornost filmu mi trochu vadila,dost sem u filmu skřípal zubama,myslim ,že kdyby režisér přitlačil na pilu,byla by to pecka jako hrom .Ale jinak dobrej počin,u kterýho sem se s přimhouřením oka nenudil.60%. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Téma filmu se dotýká jedné z mnoha bolestí současného světa a to obchodu s lidmi, především se ženami. Bohužel film však podle mne není dobře natočen. Nevím, jestli to byl záměr, natočit to tak nějak civilně, naturisticky, ale to se fakt tady nepovedlo. Jorge pátrá po unesené sestře z Mexika a pomocí amerického policisty se dostane až do New Jersey, kde se má konat dražba oné dívenky. Celá ta anabáze však působí dost nevěrohodně a je to tak nějak málo dramatické. Navíc na tento děj je našroubován ještě příběh zmizelé dcery onoho policisty, kterou marně hledá a to je už opravdu zbytečné. Chtěl jsem dát dvě hvězdy, ale závěr je přece jen trochu lepší a tak ještě jednu přihazuju a ruce pryč od toho. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

A děje se to furt! Furt se obchoduje s lidma jako s rohlíkama. Úchyláci a pedofilové si vyberou slečnu, holčičku nebo kluka (prostě kdo co má rád) a užijou si. Hodně syrový drama o unesený holce a jejim bráchovi, kterej jí spolu s náhodně potkanym plodou jde zachránit ze spárů rusko-mexický party. Nebejt až moc kladnýho konce a až trapně jednoduchýho útěku přes hranice, bylo by to snad i za plnej. A taky nevim, jestli ta překupnice byla dcera nebo ne, to nám moh rejža vysvětlit. Každopádně je to hodně působivý, kór když se to opravdu děje. A stejně si ty ženský nedaj říct a budou se upisovat různejm pofidérním agenturám. Pak už jen uslyšej tu ohranou větu "Dejte mi Váš pas, prosím". ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Úvod, popisujúci ťažký život mexickej mládeže mi pripomenul slum z Ria de Janeira (Mesto bohov), alebo predmestie Johannesburgu (Tsotsi). Postupne, ako sa dej vyvíjal, pripomínal mi ďalšie a ďalšie filmy. Napriek tomu film na mňa pôsobil originálne a pútavo. Snaha poukázať na obchod so sexom neprekročila neúnosnú hranicu a moralizovania tu bolo minimálne. Nebyť niekoľko drobných nezrovnalostí a zopár veľkých nelogičností (ktoré na mňa pôsobili rušivo) mohol to byť vynikajúci filmík. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama