Reklama

Reklama

Rovnice smrti

  • Velká Británie W Delta Z (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený policista Eddie Argo (S.Skarsgard) během své kariéry toho zažil hodně, tentokrát se však dostal na stopu vraha opravdu výjimečného. Nestačí mu totiž člověka vykuchat, podřezat nebo udusit. Tenhle magor si se svou obětí rád pohraje. Jeho hra má jednoduchá pravidla. Zabij osobu, kterou miluješ, nebo budeš umírat v bolestech jako zvíře. Čím víc Argo postupuje ve svém pátrání, tím je mu jasnější, že tenhle vrah má své plány i s ním. Zajímavost: Prajsova rovnice. Dvojité W je fyzická zdatnost, schopnost předávat geny dalším generacím. Zet je specifický rys. Delta... Sobecký gen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Wally 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller, kterému by prospělo, kdyby základní myšlenka v podání oné 'rovnice smrti' byla alespoň trošku logická nebo přinejmenším vysvětlena tak, aby byla uvěřitelná. To se bohužel nestalo a kazí to dojem z filmu ve kterém se mi v trošku atypické roli velice líbil S. Skarsgard. Oproti Mamma Mia neskutečný nárůst kvalitně zahrané role. Na jeden páteční večer dobrý film... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

No takže asi takhle. Nenechte se zmást nízkým hodnocením, tak špatné to není. Vlastně to má něco do sebe. Detektivní příběh á la stará škola, špinavá atmosféra, krev, násilí a dobrej nápad. Ten je IMHO hlavním hnacím prvkem. Stellan to odehrál na jedničku a velice sympatická mi byla jeho parťačka Melissa George. Neodpustím si ale vypíchnout konec, který by se jistě dal udělat (alespoň vizuálně) o trochu líp a jistě by nikomu nevadilo, kdyby byl ochuzen o nahého Stellana Skarsgårda a hlavně o jeho !!!SPOILER!!! kastraci !!!KONEC SPOILERU!!! A ani Selma se mi tam moc nelíbila. Je to takový zábavný průměr na jedno použití.(Další zhlédnutí v příštích pár desítkách let opravdu neplánuji.) ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Dvě až tři hvězdičky, ničím originální a nezajímavý film až na jedno nepravděpodobné překvapení. Téměř podprůměrný krimi thriller nabízející pár nechutných scén, místy nudný děj, povětšinou velmi předvídatelný. Výrazným přínosem jsou špičkový Stellan Skarsgard, který si svoji postavu evidentně s chutí zahrál a tradičně hajzl první třídy Tom Hardy. V rámci žánru si Rovnice smrti vede však mizerně. Tři hvězdičky jen díky hercům. Tečka. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ona to je hlavně detektivka, než horor. Bohužel to ale moc nefunguje tak jako tak. Sice to dost kazí ta otřesná kamera (vlastně mám pocit, že jediný kdo umí s digitální kamerou je Lynch), ale v první polovině to i tak má celkem povedenou atmosféru a dobře se na to dívá. Škoda, že v druhé polovině to začne nudit a finále je plné stupidních zvratů, jinak by to aspoň ušlo, ale takhle je to spíš průměrné (až lehce podprůměrné) ​a nic zajímavého z toho taky nevypadne. A moc tomu nepomohly ani herecké výkony, které jsou dost slabé. Ale o nic vyloženě strašného se taky nejedná a na jedno zhlédnutí se to dá, ale těžko říct, jestli si na to za pár měsíců vůbec vzpomenu... Lepší 2* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Temný thriller s motivem "zabij svoje nejbližší, nebo zažiješ peklo". Není to sice úplně nové téma, nicméně je poměrně málo využívané, takže to bylo v rámci žánru něco relativně neokoukaného, což je většinou plus, pokud se nenajde nějaký manták, který to celé nezkoní. A to se tady díky Bohu nestalo. Dalším plusem bylo obsazení v čele se Skarsgårdem, který odevzdal tadičně vysoký standart a potěšila i Melissa George. Naopak mi příliš nesedla Selma Balir, ačkoliv jinak mám tuhle herečku docela rád. To, co film sráží dolů, je řada hluchých míst a místy příliš pomalý styl vyprávění, ale i přesto je mé celkové hodnocení pozitivní. Nic, co bych si chtěl v budoucnu zopakovat, ale na druhou stranu můžu s klidným srdcem doporučit. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy je Eddiemu (Stellan Skarsgård) zatloukáván hřebík pod nehet, můžeme dobře vidět při zpomaleném záběru, že Eddie má na prstu přidaný umělý nehet. (Rocky62)

Reklama

Reklama