Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Začátky roku bývají v našich kinech kruté. Minule Šárka Vaňková s dvěma metry přes prsa, tento rok žánrové filmy bez špetky čehokoliv, ale poslední dobou se stává, že mi náladu spraví televizní snímky. Paradox, co? Minulý rok Operace Silver A, letos BrainStorm. Nevím, co bych dodal, abych tady něco po někom nezopáknul, snad jen to, že ti Jirko opravdu fandím a ten vtípek s plakátem na ROMing si vymyslel skvěle ;-) Jo tohle není snímek na jedno podívání. Ještě si ho dám. Ten zatím nejlepší Epsteinův scénář si to rozhodně zaslouží. 90%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít doma dementního dědka, v posteli nenasytnou dvacetiletou maďarskou nymfomanku, v čekárně armádu psychotických hysterek a v zádech stále dravou a dominantní exmanažerku volného času, to by nakonec uvrhlo do totální letargie i naprostého mámtovpičistu Ivana. Naštěstí jsou na to prášky! Když jsem se onehdy Bubáka ptal, kde ty pilulky na Alzhajmra jakože seženu, abych se den co den nemusel divit, proč mám, kurva, furt narvané kapsy zauzlovanýma kapesníkama, řekl, že prý v Boží lékárně. A tehdy jsem se vyděšeně rozhodl, že jestli Bůh vypadá jako Liška, tak to radši risknu u konkurence, protože v nebi zjevně fetujou, oprostím se od veškeré dosavadní askeze a odříkání a pořádně si zahřeším. Akorát že mi to u éšopu G-bay.org furt hlásí, že stránka neexistuje, a tak teď držím v ruce pět zauzlovaných kapesníků, zmateně na ně čumím a nemůžu si zaboha vzpomenout, kterouže tu manželku bližního svého jsem to vlastně chtěl požádat. No nic, posmilním je asi tedy všechny. Mozkobouře (Kde to, kurva, jsme, Jirko? V Komonvelsu?!) rozhodně není o urputném vymýšlení zbytečných korporátních kokotin, jak by mohl kulturně zaprodaný název napovídat. Je to příjemný, milý a mlaskavý film s kardiem, jaké už se dneska netočí! Film, po kterém se i cynický divák jen tak přiblble usmívá s vědomím, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř, a jak už to v pohádkách bývá, i když se zdá, že všechno je pičou ke zdi, lze to s trochou tumoru vždycky nějak otočit do aspoň trochu přístupnější polohy. Inšalah, samozřejmě! Prostě Epštajn v nejlepší formě, ten Nezván Nečekán zase dokonale koncertuje spolu s panem Věkem, no a Bubák to má jako obvykle pevně v uších, už nejmíň po sté ukazujíc, že držet jej v mantinelech televizní produkce je plýtvání perlami na svině v maloměstských obývácích. PS: A všechno nejlepší k dnešní půlce cesty za Ředitelem, vole! ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Já k těm zázračným tabletkám BrainStorm "za pětikilo" od začátku přistupovala s nedůvěrou. Nakonec jsem se dobrovolně rozhodla jednu vyzkoušet. Dlouho jsem ji otráveně převalovala v puse, abych ji nakonec vztekle vyplivla do odpadkového koše. Zklamání...Špatný scénář, a tak televizní inscenaci nemohly zachránit ani herecké výkony okoukaných hvězd česko - slovenského filmového nebe (Trojan, Liška, Chýlková, Pauhofová). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měl vsadit na jistotu v české televizní tvorbě, bylo by to určitě jméno režiséra Jiřího Stracha. Když se navíc ujme scénáře talentovaného (a velmi činorodého) Marka Epsteina, je skoro jisté, že vznikne zajímavé a osobité dílo. Komorní rodinné drama BrainStorm je ukázkou moderní současné české produkce - zaostření na mezilidské vztahy, krize v partnerství, v rodině, přitom ale smířlivý tón a lidský rozměr... Výchozí mikroklima je neradostné - manželství v troskách, senilní otec, který dětem zůstává na krku a starost o něj je jen na obtíž, spíše věc než člověk...který je ovšem jen katalyzátorem zprvu spíše podprahového vývoje a změn rodinného klimatu (symbolicky zvolená lokace staré rodinné vilky v rekonstrukci symbolizující stav oné dysfunkční rodiny...) Krize má vícegenerační rozměr. Epstein se Strachem ale zajímavě fabulují a shodou náhod hlavní roli začnou hrát zázračné regenerační pilulky...nebo možná metafyzická interpretace spojená s postavou záhadného cyklistického messengera... Pochvalu zaslouží herecké obsazení - jak Radek Brzobohatý, tak Ivan Trojan předvádějí své vysoké herecké standardy, zdatně jim sekundují též herci ve vedlejších rolích (dětské nevyjímaje)... Nevím, jestli by tenhle námět unesl celovečerní filmové zpracování, proto budiž pochválena volba televizního formátu...a lze si jen přát, aby podobně vyzrálých projektů vznikalo v České televizi více... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesto, že se nemohu ubránit mírné podobnosti(alespoň ze začátku) s filmem Shrink (2009,Kevin Spacey v hl.r.) tak mě to zaujalo. Bude na tom asi dost pravdy, že skvělé vedení dobrým režisérem hodně záleží na konečném výsledku nejen hereckém ale celkovém dojmu z filmu. Dobré vedení je poznat na tom, že film lahodí oku, nikde se neobjevuje žádná tříska, která by se divákovi zadřela nepěkně pod nehet. Líbila se mi ta myšlenka, že by člověk mohl alespoň částečně napravit to, co napáchal za svůj život a měsíc tak strávit s blízkými po procházkách a příjemných posezeních u šálku kávy a nebo čaje. Moc se mi líbila mini role herce Pavla Lišky, který vlastně doručil zázračný lék, který prodlužuje život. A jakkoliv zněl obsah připitoměle tak film stál opravdu za pozornost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Počítačová hra, kterou hraje David (Marek Galló) na notebooku, je česká „Mafia“. (MATADOR)
  • Viki (Táňa Pauhofová) říká: „Každý si to musí vyřešit, smířit se.“ A Jakub (Ivan Trojan) se ptá: „To je Norbert? Viki odpovídá: „Grahame Hill.“ Grahame Hill je renomovaný autor psychologické literatury. Norbert Fabián Čapek byl český psycholog, který zahynul v koncentračním táboře Dachau. (sator)
  • Keď povie doktor (Pavel Kříž), aby sa dedo Abrahám Holec (Radoslav Brzobohatý) prešiel po izbe bez podpory palice, ten si následne oprie palicu o plece a začne tancovať a potom spievať. Dedo spieval skladbu "Hey! Ba-Ba-Re-Bop". Je to pieseň z roku 1946 od Lionela Hamptona a jeho orchestra. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama