Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (279)

sharky 

všechny recenze uživatele

75% No, mam s timhle filmem zasadni problem: Na zacatku je strasne moc dialogu a polovina z nich je zbytecna a trvalo mi tak 35 minut nez jsem se dokazal aspon trochu zorientovat v deji a pochopit o co jde. Takze za rozjezd strhavam hvezdicku. Na druhou stranu, pokud vydrzite az do konce, bude odmeni velmi chytrou mozaikou, kde do sebe vse na 100% zapadne. Ale hlavne bude asi vas nazor na film souivset s tim, co si myslite o soucasne americke politice...ovsem ani nejzarytejsi Bushuv privrzenec nemuze nepochvalit svkele vykony (vcetne cruise, ktery dostal roli primo na telo, jen mi moc nejde do hlavy, ze vzal tenhle zarytý republikán roli v takovémhle filmu). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo mi nepoviete radšej o jednotkároch?“ – „Pretože si ich nepamätám.“ Robert Redford je múdry fešák, fanúšik nezávislého filmu, fanúšik silných žien, majiteľ pevného zadku (obtiahnutého čo najtesnejšími riflami), štandardne veľký narcis a politicky zapálený starý vlk, ktorý vie, čo číta, čo pozerá a o čom rozpráva. Hrdinovia a zbabelci sú vydarený počin. Posledný raz som bol takýto napätý u "dialógového" filmu v prípade 12 rozhnevaných mužov a 13 dní. Redford je inteligentný a tichý profesionál, ktorý si váži názor diváka. Akože nie je to nejaký "veľkofilm" alebo čo, ale mňa to proste bavilo. Navyše som Hrdinov a zbabelcov videl tesne po mojom odchode do Leicestru, takže pár bodov k dobru za nostalgiu. 70% ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi těžko se mi popisuje, čím mne tento film tak zaujal. Možná svojí přirozeností, zajímavým scénářem, který názorně aplikuje manipulaci s fakty, užívání "správných slov", možná krásným znázorněním rozdílu mezi Lvem a Ovcí, určitě skvělými výkony a zajímavou hudbou. A možná ještě něčím.. nevím.. Každopádně velmi silné a velmi dobré... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

redford je veľmi vyspelý filmár, režisér, herec a dokzauje, že má aj očividne jasný a vyhranený názor, ktorý sa rozhodol prezentovať . . . a v skratke je to asi o tom, že AKÝKOĽVEK názor je lepší, ako ŽIADEN názor, že si musíme uvedomiť seba v historických súvislostiach a historické súvislosti okolo nás a zaujať postoj vo vzťahu voči nim, zároveň podáva krutú pravdu na to, že médiá robia politiku a politika robí dejiny a propaganda a agitácia sú na rovnakej ideologickej úrovni ako pred sto rokmi (posun nastal len v technológii); výborne slizký senátor Cruise, výborná Meryl Streep, ktorá tu prechádza na malej ploche dosť veľkou sebaočistou a dobrý Redford, ktorý si skrz Todda žehlí "zlyhanie" u Ariena a Ernesta, ktorí, mimochodom, úplne zle pochopili "hrdinstvo" ako také . . . Tento film, prosím, nepoduzujte ako "film", ale ako esej, nehľadajte dej alebo hlavného hrdinu, lebo nájdete len typy (tak v postavách, ako aj vm odelových situáciách), je to typický príklad filmu "á la thés", každopádne v rýchlo plynúcich 88 minútach celkom dynamicky plynúci i napriek faktu, že sa vkuse iba rozpráva; ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Robert Redfort je chytrý člověk a moc dobře si uvědomuje o čem mluví. Nicméně našlapuje tak opatrně, že pořádně ani není slyšet. Příběh z Afganistánu je technicky nepovedený a bez atmosféry, interview je příliš strojené a konverzace v kabinetu nevěrohodná. Sem tam se Redfordovi povede efektní hák, ale na knockout to v žádném případě není. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Všechny tři dějové roviny filmu se odehrávají během jedné symbolické hodiny a tento symbol vyprchávajícího času je v různých scénách zdůrazňován buď fyzicky, nebo skrze postavy a má kulminovat v pomyslné vyprchání času, kdy si má divák odpovědět na otázky, které mu film předkládá ve finální scéně. (Tarmenel)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama