Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektiv Joe Miller se dílem podivné náhody dostane ke klíči, který dokáže otevřít dveře do zvláštního motelového pokoje. Pokoje, který v naší časové rovině neexistuje a ani nikdy neexistoval. Z toho pokoje bylo, kdysi vyneseno asi sto předmětů. Zvláštních předmětů. Nebo přesněji řečeno obyčejných předmětů, ale se zvláštními schopnostmi. Jako třeba právě ten klíč, který Joeovi otevře každé dveře, nebo hřeben, který zastavuje čas, anebo propiska, která vás dokáže usmažit. Ty věci v pokoji nefungují, ale na druhou stranu, alespoň z něj nezmizí, když je do pokoje přinesete. Najdete je vždy na původním místě. Ale věci co tam nepatří, ty zmizí v nenávratnu. Miller má v plánu se klíče zbavit a žít si dál svůj poměrně spokojený život. Jenže se něco stalo a v tom pokoji, něco pro Joea velice důležitého zůstalo. Nebo spíš někdo... V pokoji číslo deset totiž zmizela malá Anna Millerová. Joeova dcera... (3DD!3)

(více)

Recenze (217)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lost room je velmi příjemný miniseriál, jehož látka by jistě vystačila na minimálně 100 dílný seriál a tak je velká škoda, že se konala jen takováhle malá ochutnávka v podobě tří 90 minutových dílů (dohromady 270minut ne 360 jak je zde uvedeno). Peter Krause je příjemný hlavní hrdina, který vystihuje celou psychiku postavy a mladší ze sester Fanningových Elle se k němu skvěle hodí. Potěší i příspěvek Julianny Margulies z ER, která konečně ukazuje, jak může vypadat ušmudlaná myška mimo nemocniční prostředí. Rozhodně je zde potenciál, který doufejme bude časem využit a přetvořen ve výborný seriál. Velkým kladem je atmosféra celé mini série, kterou by mohlo závidět i mnoho celovečerních filmů. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Laura Harkcom, Christopher Leone, Paul Workman .. Jeden klíč vládne všem předmětům. Kde já už jsem tuto formulaci jen slyšel...;o) Námět minisérie Lost Room si rozhodně nese punc dobrého nápadu, místy až originality, ale rozpracování zas až tak výtečné není. Potenciál hodně dusí, mimo celkové televizní lacinosti, komorní a jednoduché rozvedení příběhu, kdy je hlavním motorem záchrana dcery. Tohle chtělo nějaký globálnější dopad, protože těch pár dialogů o zhmotněném Bohu se takhle rozmělňuje do ztracena. Hodně věcí je jen nastíněných, přesto je děj místy utahaný což je vážně škoda, protože mnoho otázek zůstane nezodpovězených a tím zůstává prostor pro dílčí nelogičností. Ani předměty nejsou využity s nějakou pestrostí (vyjma klíče samotného), většina jen účelně slouží příběhu směřujícího k záchraně dívenky. Herecké obsazení je slušné i když mi zrovna Peter Krause nesedl jako největší sympaťák a má své slabé chvilky. Mohlo to být výborné, takhle je to jen dobré. 70%. ()

Reklama

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších "thilleroidních" seriálů, jenž těží ze síly námětu, a hlavně z výborně načasovaného odhalování záhad pokoje. Autoři to udělali chytře - vzali postavu detektiva, se kterou se prostě musíte ztotožnit, protože nikdo vhodnější už není (Peter Krause se sice celý seriál tváří jako sfinga, ale jako sympatická sfinga :), postavili jej před kritickou situaci a dál už to celé připomíná adrenalinovou počítačovou hru. Žádné postupné se seznamování s desítkami různě zajímavých hrdinů - tady máš jednoho člověka + jeho cíl a jedem, drž se jak umíš. Jasně, nelogičnosti se najdou (postava doktora ve stylu "zničehonic jsem zešílel a teď strašně toužím po předmětech" nebo podivné chování detektivových protivníků, kteří mu jdou až příliš na ruku), ale to skvělé tempo způsobí, že tohle moc neřešíte. Jedinou větší výtku mám k závěru, to nejsou otevřená vrátka, ale obrovský kráter, o původu pokoje se skoro nic nedozvíme. Druhá série by bodla, i když nesouhlasím s tím, že by seriál měl mít hodně dílů, to by nebyl tak úderný. ()

A. Murray 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem zhlédnul jedním dechem. Byl napínavý a úžasný. Chybělo mi vysvětlení kde se vzal 10. pokoj a proč se vymazala minulost nájemníka. Je spousta otázek které čekají na objasnění a doufám že tvůrci nás nenechají příliš dlouho čekat. Dabing: Jsn Šťastný, Otakar Brousek ml., Regina Řandová, Lumír Olšovský, Jiří Prager, Kateřina Petrová, Luděk Čtvrtlík, Pavel Šrom, Libor Bouček, Kateřina Petrová, Zdenička Petrová, Tomáš Juřička, René Slováčková, Jiří Knot, Daniela Bartáková, Ivana Milbachová, Jan Maxián, Bohdan Tůma, Roman Hajlich Překlad: Vladimír Fuxa Dialogy: Václav Knop Zvuk: Martin Václavík Režie: Václav Knop vyrobilo: SDI Sun Studio 2007 ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Super miniserie. Znamenitý důkaz toho, že vynikající nápad a scénář s přesnou režií, můžou stvořit skvělý a atmosférou nabitý kousek, bez potřeby vyhodit milióny na výpravu. Celé to hodně připomíná Kinga, což předurčuje děj plný zvláštních osob, předmětů a již zmiňované atmosféry. Celá série drží slušné tempo a je jen málo okamžiků kdy nejste přikovaní k ději. Je velkým štěstím, že vzniklo pouze minisérie, vzledem k nosnému tématu, by nějakých dvanáct a víc dílů znamenalo nudu a rozpliznutí děje (i když vzhledem ke schopnosti tvůrců si úplně jist nejsem). Takže Pokoj č. 10 je skvělou volbou a jedním z nej. překvapení posledního roku. Tohle rozhodně ANO ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V první epizodě, kdy Miller opouští svou dceru na psychologické klinice, zazní rozhlasem volání po dr. Sonny Guptovi. Tato postava byla použita i v Kingdom Hospital Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama