Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak od stejných autorů film Tučňáci z Madagaskaru: Vánoční mise se mi nelíbil tak jako právě Vánoce Shreka. Takže přesně naopak, jak to dle hodnocení vypadá zde. Ono to bude i tím, že ke Shrekovi jsem měl vždycky blíž něž k Madagaskaru nebo tučňákům. Na Shrekově příběhu se odráží americká kultura, kdy se o Vánocích většinou opravdu sejde celá rodina. Zatímco v Česku se slaví v úzkém kruhu rodinném a teprve o dalších svátečních dnech přicházejí na řadu návštěvy. Na druhé straně se tu mluví o Santovi a vedle toho kaprovi...to si český dabing měl rozhodnout lépe. Každopádně filmeček za mě pokračuje přesně ve stylu humoru nastolenému od prvního dílu a vtipné to rozhodně je. Společně se slavnými melodiemi a právě českým dabingem, který krom první výtky jinak zachoval vtipnost pro české publikum tak, aby daný vtípek byl ještě vtipnější, se mi to jeví jako docela povedený filmeček o Vánocích. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Dnes si nějak nevzpomínám, proč dál jsem Shrekoledě tři hvězdičky. Možná to je tím, že byli Vánoce a já odhodil brýle snaživého filmového kritika brýle a nasadil si brýle růžové. Proto berte mé hodnocení s rezervou. Proč to tu teda píšu a hodnocení neodeberu? Nechci ho stáhnout, co když přece jenom Shrekovy Vánoce obsahovali nějaký výjimečný humor na který jsem přes hromadu filmů (viděných za dobu od zhlédnutí do napsání komentáře) zapomněl. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $14,475,479 //počet predaných kusov 1,218,276║ Krátky pohľad do Shrekovho príbytku a jeho prvých Vianočných osláv, dopadol tak ako posledný tretí diel filmu, v celku nijak moc výrazne, na krátkej stopáže si odkrútia camea skoro všetky najznámejšie rozprávkové postavičky z tohto niekdajšieho fenoménu a už to pomaly býva zvykom že vydarených vtípkov či narážok moc nieje, animácia sa dá prekusnúť dali si v určitých medziach záležať aj keď je tam oproti špičkovému Pixaru cítiť stagnácia a opäť dominuje len postavička medovníčka a jeho bojazlivé predstavy o Santovi, len škoda že to je opäť zasadené do omieľaného príbehu o tom ako niekto nemá vzťah k tomuto sviatku a ako ho samozrejme potom ako sa zo všetkými pohnevá nadobudne. /55%/ ()

qwxyz 

všechny recenze uživatele

Jak velmi dobrý byl první film se Shrekem. Nyní už je všude a začíná se mi z něj zelenat před očima. Bohužel to není ta pěkná barva přírody, ale klasického případu, z kterého je zapotřebí vymáčknout peníze, co to jenom jde. Jen aby to nedopadlo jak se Spidermanem, který si může dáti náhrobní kámen. Škoda...44% ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Zbytecny kus, ale co, dokud Shrek valí tak co se nenapakovat vidte DreamWorks. Mimo to už me zacina nudit ze amici delaji humor tak ze par postavicek na scene říhá, blije a nebo ma problemy s vetry. Nevim jak Vas ale me uz to nudi....bouhzel se to netyka jen Shreka ale i ostatnich americkych ''StupidnicH" komedii.... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama