Reklama

Reklama

„Jeffa Reigerta (Paul Rudd) by si s Mojžíšem nebo dokonce s Charltonem Hestonem nikdo nespletl, přesto ale mají tihle tři něco společného. Jeff má totiž stejně jako Mojžíš a Heston za úkol představit světu desatero přikázání. Jenomže on v praštěné komedii Davida Waina „Desatero“ není právě vzorem ctnosti… Geniální moderátor téhle speciální prezentace, obklopený gigantickými replikami slavných kamenných desek, má totiž tolik práce s podváděním manželky Gretchen (Famke Janssen) a přítelkyně Liz (Jessica Alba), že se stěží dokáže vypořádat s jediným přikázáním, aniž by ho sám neporušil. Taková prodejnost je ovšem součástí šarmu téhle roztomilé, urážlivé a mnohdy rozpustilé biblické parodie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No napad rozhodne skvelej, natocit kratkej komedialni pribeh na kazdy prikazani melo velkej potencial a lepsi, nez kdyby tvurci tocili parodii na Desatero prikazani, ale vysledek je dost rozporuplnej. Prostor mezi jednotlivejma pribehama je vyplnenej vatou v podobe pribehu vypravece a jeho problemu s zenskou, vtipny to neni, ale jako spojovak mezi jednotlivejma pribehama to postaci. Jinak nektery postavy se mihnou ve vice pribezich, ale nevadi to, jelikoz hrajou tu stejnou postavu a ne nekoho jinyho. A taky mi prislo, ze nektery pribehy jsou tim urcitym prikazanim inspirovany hodne volne, ze kolikrat ani neni moc jasny, kery prikazani se zrovna resi a nerict to na uvod kazdy povidky, tak to z toho clovek nepochopi. A ted k samotnejm prikazanim - pribehum. Nebudes miti jineho Boha - rozjezd zajimavej, cekal jsem, co z toho bude a nakonec je z toho hovno bez pointy. Nebudes brat bozi jmeno nadarmo - sem tam sice padne slusna hlaska, ale jinak je pribeh o Jezisi schovavajicim se v Mexicu a mrdajicim s nakou urednici dost mimo. Nezabijes - rezba jak hovado, pribeh o vecne vtipkujicim doktorovy je fakt strasne brutalni. Budes ctit matku i otce - dalsi kravovina, naprosta debilita bez vtipu. Nepozadas statku blizniho sveho - vtipnej pribeh o provokovani dvojice sousedu, kdo bude mit vic tomografu, s naprosto brutalnim zaverem. Nepozadas manzelky blizniho sveho - paradni napad na "manzelku" ve vezeni, skoda ze se to pak trochu rozmelni v zbytecnejch kecech. Nepokrades - zajimavej a dost uchylnej napad na "romanci" mezi posahanou zenskou a drevenou loutkou dost ztraci zbytecnou delkou, jinak je to ale vtipny. Nepromluvis kriveho svedectvi - animovana mega hyper super rezba o prolhanym nosorozci a nemocnejch jezevcicich. Tohle se fakt musi videt, naprosto brutalni pribeh, jeste brutalnejsi animace a humor, kterej se s nicim nesere. Nesesmilnis - neskutecne odbytej pribeh, tohle skoro ani pribeh neni, jen jeden rozhovor. Pomni, abys den svatecni svetil - super buzerantska prasarna s jednou uchylnou pisnickou na zaver, ale misty celkem vtipna. Takze celkove ty blby povidky prevazujou, ale obcas je fakt cemu se zasmat a sesla se tu pohodova sestava hercu, obzvlast me potesil Schreiber, Marino, Ryder a Alba. Slabsi 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Američtí herci si hrají, blbnou a není to vtipné. To že je celkem obvyklé, ale takhle špatnou povídkovou komedii jsem snad ještě neviděl. To i "Mládeži nepřístupno" mi přišlo zajímavější a sem tam i zábavnější. Tady jsou nějaké zajímavé nápady, ale jako celek to nestojí opravdu za nic. Tohle prostě není humor, to je jen špatná improvizace. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo řečeno, pár pomerančů zůstalo nevymačkaných, ale některé příběhy byly brilantní, jiné zase inspirativní...každý si odnese něco jiného. Každopádně to chce točit víc filmů jako je tento, nebát se zahrabat ve své mysli pro totální výmysly a kraviny a zkusit to spojit v jedno velké divadlo. Za snahu dávám hvězdičku navíc. Nudit se ale určitě nebudete, doporučuji, stojí to za 93 minut vašeho času. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být? Začaly jsme na to koukat včera večer s přítelkyní a ani ona to nebyla schopná dokoukat. Já jsem si řekl, že to dokoukám už jenom proto, abych to mohl ohodnotit. To je taková příšernost, že se prostě nedá vydržet na to koukát. Co se to tam jako celý film dělo? Vždyť to nemělo žádný příběh, vůbec nic. Ahh, to byl tak příšerný zážitek až to bolí. 10% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vidím, že u ostatních jasný propadák, u mě ovšem celkem milá a ne tolik provokativní komedie. Sympaťák P. Rudd a kráska F. Janssen tomu dávají fakt šťávu. Jednotlivé příběhy jsou od blbostí po celkem solidní zpracování. Líbilo se mi to, i když se to těžko přirovnává k těm fajnovým komediím, které známe. Moc se mi tam líbila W. Ryder, to je fakt solidní kus ženské :). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • H. Jon Benjamin, který dělal vypravěče během animované části, měl nadabovat také ulhaného nosorožce. Nakonec se ale Benjamin ten den na natáčení vůbec neukázal, a tak role připadla Peterovi Salettovi. (HappySmile)
  • Winona Ryder (Kelly La Fondová) se upsala filmu, aniž by četla scénář. Je totiž fanynkou Davida Waina a jeho filmu Léto k nepřežití (2001). (HappySmile)

Reklama

Reklama