Nad hodnocením jsem dlouho váhal. Vzpomínáte na scénu z filmu Marečku, podejte mi pero, kdy Jirka komentuje otcovo vystoupení ve večerní škole slovy: "Hele, hele, hele... a už mu došel dech." ?? Tak přesně stejnou frázi lze aplikovat na výkon scénáristy. Dobrou hodinu jsem měl co dočinění s velmi slušnou podívanou, plnou drsných uměleckých vražd a pochmurné atmosféry, avšak časem se ukazuje, že puntičkářské vrahovo plánování funguje spíše jenom pro oko diváka, než pro nějaký jiný význam, protože ve skutečnosti by toto nemohlo z logických důvodů obstát. Nehledě na samotný závěr, který příliš důstojně a originálně nepůsobí. Nicméně zároveň je radost sledovat charizmatického Dafoea, zde v roli detektiva s jakousi kompulzivní poruchou osobnosti. Povedla se rovněž hudba, která film vhodně podkresluje a dodává mu na tíživosti. Největší slabina snímku jistě scénář, nápad s anamorfózou je zajímavý, ale nedotažený. Krom toho, tváře postav neskropí byť jediná kapka deště. A déšť je přeci depresivní a krásný najednou. Za pozornost stojí, novodobé Se7en ale nečekejte.(31.5.2008)

Rozhodně celkem zajímavý film. Inspiraci možná našel v několika nedávných snímcích, ale i tak byl dosti originální. Je tedy pravdou, že jsem se na to díval především proto, že v tom hraje Clea, škoda, že si tu střihla zase pouze docela malou roli. Film bohužel působí dosti nedotaženě a je zřejmé, že s trochou víc usílí by se bývyl mohl dostat mnohem výš, protože potenciál tu rozhodně je.(28.8.2008)

Zdalo sa mi, že sa ten film na niečo hral. Chcel napodobniť Seven? Alebo niečo iné? Chcel zaujať bitarnými vraždami? Keby aj, tak sa to tomuto filmu nepodarilo(5.9.2010)

Řekněme si to na rovinu, kdo čeká další Se7en, měl by počítat s tím, že takovej film už těžko přijde. Anamorph (dementní českej název by se hodil tak maximálně jako název nějakýho publicistickýho pořadu na dvojce) je film s potenciálem, co sráží dost pomalý tempo. Oceňuju ale spoustu origoš nápadů jako vůbec jen ty vraždy, scéna malby obřím štětcem nebo ten bloček s měnícím se obličejem. Navíc Dafoe a jeho postava strhne pozornost navzdory divnýmu účesu á la úředník, kterej na Willemovi opravdu vypadá všelijak. Hlavně zezačátku si navíc člověk užije i skvěle depresivní minimalistický pianko. Jenže to prostě na celou dobu nezabaví. A taky škoda těch nevyužitejch herců! Scott Speedman by se možná i rád předvedl, ale bohužel tady nepřevedl zhola nic. Clea DuVall předvedla ještě míň, než Scott, aspoň že Peter Stormare si zopakoval svou oblíbenou roli trochu vyšinutýho, opile mluvícího překupníka z podsvětí. Co se ale nedá odpustit je praštěnej konec, prostě absolutní demence. (Nejlíp to vystihuje slovo "muhahahahaha!!!"). Tyhle filmy mám ale ráda a Anamorph se řadí k těm lehoulince nadprůměrnějším.(26.7.2011)

Origínální je to asi jako hadry ve vietnamský tržnici, ale nakonec proč se snažit za každou cenu udělat něco nově? Vilém hraje dobře, i s tou strašlivou parukou se vyrovnává slušně, mě se to celkem líbilo.(24.7.2011)

• Smok

Absolútne nudná záležitosť, ktorej najväčší problém je, že nedokáže diváka zaujať. (Ani moc nemá čím). Sám som sa pár krát pristihol, ako sa tupo dívam niekde do priestoru za televízor a rozmýšľam o princípe repolarizácie zemskej osi a jej vplyve na sexuálnu aktivitu ľadových medveďov. Navyše ma pekne rozčuľoval Mr. Dafoe s jeho o tri čísla väčšou hlavou k telu a výzorom hlásateľa správ. Ako detektív bol absolútne mimo. K filmu som sa musel odhodlávať na trikrát a to sa mi vážne nestáva.(23.3.2009)

Klasické americké hledání vraha, který má zde opět filmový náskok a vždy je o krok vpřed... :-)(18.9.2011)

• swamp

Já se těšil na béčkové Se7en a dostalo se mi céčkového zer0. :( Willem Dafoe taky mohl zapojit krapet toho svého charismatu, aby Anamorph vytáhl na 3*.(24.8.2008)

• strougy

Anamorph představuje ve všech svých složkách dokonalou esenci průměrnosti s jedinou vyjímkou v podobě výkonu Dafoea. Ten je totiž naprosto příšerný, celou dobu má na tváři jeden nikterak neměnící se výraz a upřímně ho podezírám, že jediné, co ho na roli zajímalo, byly peníze na zaplacení nájmu a nějakýho toho žvance. Takhle film sráží do bahna snímků, které se hodí pouze jako záplata do večerního programu Novy, když jí dojdou trháky s "hvězdami" stylu Seagala či Lorenza Lamase.(23.6.2008)

• Campbell

Bože co to ten pán Dafoe poslední dobou dělá, stále víc a víc se mi protivý. Nejdřív mě zklame s filmem Antikrist a te´d tohle. Film nevybočuje z průměru jiných béčkových thrillerů typu Sedm či Vraždy podle Jidáše. A hodně rychle zapadne a už si na něj nikdo nevzpomene. Teda ne žy bych o tomhle filmu nikdy už slyšel.(24.7.2010)

Anamorph je naozaj akási opozdená pocta Fincherovej "Sedmičke" (tých vzorov by sa našlo viac) s pridanou "kunsthistorickou" nadstavbou. Dej je uťahaný ako funebrák po šichte, postavy sú onálepkované predžutými charaktermi a pointa je prekvapivá asi ako výsledky volieb v Československu pred rokom 1989. K trom hviezdičkam siaham iba ako milovník ponurých nálad, obrazov Francisa Bacona a bizarných príbehov okorenených zaujímavou zvukovou kulisou. A ako divák ohľaduplnejší k debutujúcim režisérom. Dafoeova kreácia rezignovaného detektíva alkoholika funguje do polovice filmu, neskôr sa už čoraz hlbšie prepadáva do bezradnosti. Doteraz mi nie je jasné, či tá bezradnosť v hercovej tvári pramenila z limitov slabého scenára a režijného vedenia, alebo to tak skrátka malo byť.(20.5.2008)

• Ridick

eeeej veruze prevelika skoda tohto nametu....velmi nudny film, velmi nudni herci, ale sarmantne diela vraha ako tak zachranuju cely dojem.(16.6.2008)

• oLí

3/10 Asi nemám umělecký cítění, ale co tímhle doprdele chtěli autoři říct ? Já se tak neskutečně nudil... jo, na obrázky se dívalo hezky, byly pěkně poskládaný, ale to má bejt jako všechno ? Možná jsem to celé nepochopil, ale snažil jsem se. A výsledek ? Pro mě naprosto zbytečná záležitost. Dívalo se na to hezky, jenže děj mě tak neskutečně ubíjel a ničil. Prázdnota, o ničem.(26.6.2008)

• mysiak

Vážne nudný TV kriminálny film...CSI je omnoho lepšie...tomu verte(20.2.2009)

• Toj

"A dyť to není tak špatný, asi to není nejlepší detektivka, ale vypadá to zajímavě.. Cože? ...co se to děje? Cože? Takhle to končí?" Ze začátku se zdá, že se jedná o horší, manýristickou detektivku se zajímavým tématem, ke které jsem chtěl být vstřícnější.. Ke konci je to už totální slátanina... Všudypřítomné jsou temné noty, které zdánlivě navozují pocit napětí a soudržnosti. Ale film je prošpikovaný různými klišoidními (heuréka hrneček!), hloupými, zbytečně přestylizovanými, nebo jenom nefunkčními momenty. A tak se i scéna pronásledování s běžím Dafoem stává nezáměrně vtipná... A konec je už uplně stupidní...(25.3.2011)

Pri sledovaní neslano-nemastného Willema Dafoe to ťahá do spánku a z letargie preberú len dômyselné kompozície "výjavov" (obrazov). Máte to "za tri", páni.(19.5.2008)

• claudel

Nudnější thriller jsem snad ještě nikdy neviděl. Režisér - jmenovec mého nejoblíbenějšího spisovatele - doslova psychicky mučí každého diváka. Dívat se na Jinou perspektivu se téměř nedalo vydržet. Scénář o hovně, pointa žádná, herecké výkony děsivé. Kam zmizel ten skvělý a oblíbený Willem Dafoe? Tvářil se celou dobu jako největší mučedník. Ještěže odpad dávám jen ve výjimečných situacích.(25.11.2009)

• CageDepp

Občas trocha napětí, ale bohužel nuda. A děj taky žádný zázrak.(16.10.2008)

• kalap

Totálna zbytočnosť, ledva jedna hviezdička aj to len takhle . takhle . malinka.(1.2.2009)

• kingik

Proč to rovnou nenapsat. Tohle je naprosto stupidní film. Námět nebyl špatný a obsazení Willema Dafoe do hlavní role slibovalo hodně, ale tvůrci námět naprosto prohospodařili až do absurdního vyznění. Vražd mohlo být více, ale na každou se poměrně dlouho čeká a když na ni dojde, tak si vyslechneme nějaké vysvětlení proč k ní asi tak došlo, ale o nějakém zajímavém výkladu nebo napětí si může divák jenom nechat zdát. Dafoe v roli detektiva to nijak z nudy nevytrhnul a tvářil se tak znuděně až jsem byl překvapen jeho nevýrazným výkonem. To mnohem lepší byl jeho parták Scott Speedman a na malém prostoru dokázal zaujat. Jenže nudný a hloupý thriller zachránit nedokázal. 40%(29.9.2011)

<< předchozí 1 2 3 4 5