Reklama

Reklama

Léta se skrýval za školní katedrou, kde se snažil zapomenout na svůj poslední případ. Mediálně přitažlivá série vražd ho vyčerpala fyzicky a hlavně psychicky. Teď se však detektiv Stan Aubray musí vrátit před světla reflektorů. Po nálezu oběšeného muže totiž Stanovi nadřízení trvají na tom, aby případ převzal právě on. Stan zhodnocuje všechny stopy a uvědomuje si, že se ocitl na stopě vraha, jehož vraždící metody jsou nečekaně podobné těm, se kterými se setkal při řešení děsivého případu před pěti lety. Domnělého vraha ale tehdy zastřelil. V zrcadle dnešních skutečností se však objevuje otázka: Byl to ten pravý muž? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

klima777 

všechny recenze uživatele

Ach, škoda zpackaného pseudo-uměleckého závěru. Velká škoda. Takhle zůstává Anamorph pouze solidním thrillerem se studenou a odtažitou atmosférou, jež má zřejmě zrcadlit Aubreyho emocionální stav. Ano, tenhle film je daleko spíš o "vyhořelém" poldovi s bídnou životní perspektivou než o uťápnutém zabijákovi a "esteticky vytříbených" vraždách. Aspoň tak to vidím... Pěkné. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Ne ne, nenechám se ovlivnit nízkým hodnocením ostatních. Na mě film rozhodně nepůsobí zmateně, ale spíše temně. Je to jak Kriminálka New York, bez zbytečných keců a lepší atmosférou. Celý film jsem minutu po minutě sledoval a snižil se hledat rozřešením které přišlo samo na konci, i když ne zrovna v očekávané formě. Je to opět jeden z filmů, kde mě pohltila atmosféra více, než cokoliv jiného a zakryla chyby, proto tak dobré hodnocení. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

!SPOILER! Slabší záležitost, přitom našlápnuto to mělo velmi dobře, některé z těch rituálních vražed byly promyšleny více než dobře. Celé mi to ovšem přijde, jako kdyby autoři vymysleli skvělé vraždy a spojitost mezi nimi, ale tím to skončilo. Vůbec totiž nevěděli jak tento fim ukončit a nepromysleli zanechávání stop. Film tedy ve výsledku prokládají absolutně nesmyslné stopy, které mohli být odhalené mnohem dřív a ne přesně podle načasování tak, jak by si vrah přál a dokonce i nesmyslné jednání vraha ( nechápal jsem, proč tam byla část, jak vrah vystoupil z dodávky aby Stana sledoval, podle mne tam byla zahrnuta jenom proto, aby se Stan mohl nějakým způsobem dopracovat ke konci a poznat vraha na fotce, ale logicky, když se nad tím zamyslíte, tam tyto scény vůbec nepatří a pouze poukazují na neschopnost doladit příběh do zdárného konce). ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nápad s uměleckým vražděním jsem tuším v takové podobě ještě nikde neviděl (ale kdo si má všechny kriminálky pamatovat, že?). Takže minimálně sbírá Anamorph body za originalitu. Tím to ale asi tak končí, jinak se totiž jedná spíš o nadprůměrný tv film se známými tvářemi jak v hlavní, tak ve vedlejších rolích. Režie mi vůbec nesedla a W. Dafoe taky není zrovna vhodná volba.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bože co to ten pán Dafoe poslední dobou dělá, stále víc a víc se mi protivý. Nejdřív mě zklame s filmem Antikrist a te´d tohle. Film nevybočuje z průměru jiných béčkových thrillerů typu Sedm či Vraždy podle Jidáše. A hodně rychle zapadne a už si na něj nikdo nevzpomene. Teda ne žy bych o tomhle filmu nikdy už slyšel. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Anamorfóza je malířská technika manipulující se zákony perspektivy, kdy se vytvářejí dvě malby na jedno plátno. (Terva)
  • Willem Dafoe nejdříve roli Stana odmítl. Později se však po setkání s producentkou Marissou McMahonovou nechal se přemluvit. (Terva)
  • Film měl premiéru 18. dubna 2008, při které byl nasazen pouze do jednoho kinosálu. V USA se promítal 33 dnů a utržil 6873 dolarů. (Lateef)

Reklama

Reklama