Reklama

Reklama

Kaw

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Jediný den zbývá šerifovi Waynovi k tomu, aby se odstěhoval z malého městečka. Začátek průměrného a nudného dne, se změní v boj o přežití, když městečko napadne hejno krkavců. Není kam utéct, kam se schovat, krkavci útočí stále víc… Film je označován za přímého následovníka Hitchcockových „Ptáků“. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je teda kawina na entou. Herecké výkony jsou úplně příšerné, ale zase abych tomu nekřivdil úplně: některé triky docela jdou (ovšem jiné jsou úplný děs), celkem slušná atmosférická hudba a při scéně s kamením jsem fakt vyprsknul smíchy. Zas na druhou stranu - je to jen o maličko horší, než původní Hitchkokotina. BTW: už by někdo měl filmařům vysvětlit ornitologické základy. Skutečně, ve filmu NENÍ ani jediný havran, zato je tam spoustá krkavců. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Malé městečko náhle začnou napadat havrani a nikdo neví proč. Tato jediná věta námětu již prozrazuje, že se jedná o další novelizaci slavného klasického hororového snímku Alfreda Hitchcocka z roku 1963 'Ptáci'. A tvůrci nejen že se tím netají, ale dokonce to dávají striktně najevo. Už na začátku je např. použita typická zařezávající hitchcockovská hudba a jednu z rolí si dokonce zahrál Rod Taylor. Ano, ten Rod Taylor, který si střihl jednu z hlavních postav právě zmíněného snímku 'Ptáci''. Takže, že by se jednalo o takovou malou filmovou poctu králi hororů? Jedná se o projekt televizního kanálu Sci-Fi Channel, čímž je řečeno vše. Tento snímek se však od špatných zkušeností dané produkce přeci jen krapet odlišuje. Má to sice rapidně jednoduchý scénář a nijak hrozivou atmosféru, což nakonec Hitchcockovi 'Ptáci' již také nemají, ale divácky neotravuje naprosto nekvalitními CGI efekty, jak bývá u takovéto produkce zvykem. Svojí průměrností a neotřelostí právě ve své jednoduchosti si diváckým zájmem kupodivu zcela vystačí. Nikdo se u toho sice bát nebude, příběh ničím nepřekvapí, scénář prostě takový jaký je a omšelá televizní atmosféra přesně podle šablony, ale jen tak na odpočinkové shlédnutí... Proč ne. Předem však neočekávat nic zásadního. Nic takového se nedostaví. ()

Reklama

Lula.cz 

všechny recenze uživatele

Jednou takhle v noci jsem nemohla usnout a ejhle...pustila jsem si televizi, kde zrovna dávali tento "skvost". Tohle že je označováno za následovníka Ptáků od Hitchcocka? Ale jděte! Začátek by nebyl až tak hrozný, ale postupem času už byl děj jen horší a horší a při závěrečné scéně mi už cukaly koutky, protože mi bylo do smíchu. Chválím pouze nápad použít krkavce místo stokrát omletých hadů a pavouků. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +atmosféra, obal filmu, snad i námět -ovšem ve špatném zpracování, postavy se chovají nereálně a hloupě/// Krá krá, aneb vypadá to, že někdo chtěl opisovat od Hitchcocka. Námět nikomu neberu a nové zpracování by přišlo vhod, ovšem tohle. Atmosféra, asi nejlepší část tohoto filmu tomu původnímu nesahá ani po zobák. No a zblitek je už opravdu hodně béčkový, televizní, hloupý, no říkejte si tomu jak chcete, ale kvalitní to moc není. Naštěstí je to aspoň sranda, takže podobným snímkům celkem fandím, jen by to chtělo asi víc zainvestovat, příště./// Celkem 48%/// ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Námět je obšlehnutý – všichni víme od koho – a řemeslné zpracování filmu je docela dobré; nejlíp hrají krkavci za občasné podpory počítače. Původní klasická hororová povídka Ptáci má však mnohem lepší atmosféru: děj se zpočátku rozvíjí pomaleji, ale zároveň jaksi hrozivěji, ptáci nejdřív nikoho nenapadají, jenom se shromažďují, a když přejdou do akce, není jasné, proč jim luplo v těch jejich ptačích mozcích a oni začali útočit na lidi; to tajemství je fajn, neboť poskytuje dostatek prostoru pro vznik atavistického strachu a pro rozvoj s ním spojených fantazií, v povídce jen lehce načrtnutých. Tady do toho zamíchali náboženskou sektu, která neoznámila úhyn infikovaných krav, jejichž maso pak žrali krkavci atd. Nabízím jiné vysvětlení: krkavci se nasrali, že si je lidé pletou s havrany, a rozhodli se udělit lidem lekci. Obdobně by se mohli namíchnout i potkani, že je lidé zaměňují s krysami, a jít to pořešit. To by jistě nebyl marný film. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo ku koncu roka 2005 v kanadskom meste Hamilton a Montréal a tiež v štúdiách v škótskom Edinburghu. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama