Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

honajz 

všechny recenze uživatele

Je otázkou, nakolik tvůrci pochopili původní předlohu a nakolik se nechali unést při castingu soudem manželky pana producenta. Ale MIchael Cera se svým ukňouraným hlasem se na hlavní postavu zoufale nehodí a navíc jí dodává místo intelektuálních imbecilní sklony. Ani samotné zpracování neoplývá nápady. Vzal se nejjednodušší mustr - tedy hlas v obraze. Takto filmaři postupují, když se jim nechce nic vymýšlet a jen udělat ilustrovaného průvodce, kde stačí sem tam vybrat nějaký záběr. Nač se vymýšlet s rozfázováním mluveného vtipu do obrazové podoby, když by to trvalo hodně času a dalo moc námahy, že? Jinak co se týká samotného tématu, od Prci, prci, prcičky už skutečně jde jen o rozmělňování již tak chabého nápadu, který je sice v knize vtipně popsán, protože autor pracuje s jazykem, ale ve filmu, kde se musíte vyjádřit obrazy, to zkrátka nefunguje. Nehledě na to, že to, co v knize skutečně je inteligentní a plné nápadů a vtipu, to je ve filmu podané formou pro současné teenagery a tzv. MTV generaci (vypnout mozek, pokud je tedy ještě co vypnout). Takže - docela mizerný casting, zoufalá kamera, minimum střihů, nepochopení předlohy a přizpůsobení příběhu lidem, kterým stačí, když se na plátně něco hýbe a je to barevné a občas u toho zní hudba. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/mladi-v-hajzlu.html ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ukázkový případ,jak totálně zabít skvělý námět v podobě knižní předlohy.Je to sice už nějaký pátek,co sem četl knížky,ale tohle se opravdu nepovedlo.Z knižní poetiky a hlavně humoru nezbylo ve filmové podobě vůbec,ale vůbec nic.Moje očekávání nebyla nikterak přehnaná,ovšem minimálně komedii sem očekával a nedočkal sem se.Youth in revolt je nemastná,neslaná,zdlouhavá a hlavně opravdu nevtipná záležitost a to je vzhledem k potenciálu,který skrývala knižní předloha opravdu velký průser.Relativně slušné obsazení to tentokrát nezachrání.Liotta,Buscemi,nebo Justin Long se filmem spíše mihnou a Michael Cera je tentokrát těžce mimo...20% ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi looserovský humor věčného panice Cery, bude se vám to docela líbit, a mě se to i docela líbilo, ale nic víc. Tohle je místy až neuvěřitelně vtipné, ale jsou i části, které bych pro jejich nudu a zbytečnost s radostí oželela, a to i třeba na úkor dívácké chápavosti, tohle by chtělo více situačnosti a tím i více spádu, jelikož takhle to bylo místy až nesnesitelně nudné a zdlouhavé. Je to škoda, že kvalita je tak nevyrovnaná, ale stejně za sebe můžu říct, že povedené vtipné scény stojí i za to převážné utrpení z nudy, jelikož takhle jsem se dlouho nezasmála, ale mohlo to být častěji. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Namísto natřískané taškařice se filmové Mládí v hajzlu prezentuje jako hořkosladký nezávislák oscilující někde mezi Superbad, Prcičkami a Zahulíme, uvidíme. Zásadním problémém se stává fakt, že ačkoliv se ve filmu objevují VELMI VTIPNÉ momenty (houbičky, Ray Liotta), celek jako takový příliš srandovní není. Potěší tedy spíše jednotlivé fragmenty (animované pasáže, zpomalený běh lesem, nebo kterýkoliv záběr s autem uprosted obýváku), a samozřejmě Michael Cera, který to prostě táhne, jinak ale zůstala takhle adaptace kdesi na půli cesty. A možná se ani na tu půli nedostala... ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Brrrr, fujtajbl! Až jsem se lek! Homokluk dCera útočí na naše mozky a bránice v trapné napodobenině nejlepší teen knihy všech dob. Režisér svou impotentní vykastrovanou režií zazdívá i těch několik vtipných momentů, které se mu do jeho životaneschopného ejakulátu kdovíjak omylem připletly. K tomu všemu připojme naprosto tuctovou a nemastnou mužatku Doubleday, jejíž postava se chová asi tak sympaticky a mile jako ruskej tirák v ukrajinským bordelu, zdlouhavou a přesto dějově poskakující adaptaci románu, devadesát procent náctiletejch, kteří jak kdyby vylezli z posledního kola "Amerika hledá nejuslintanějšího debila", a křečovitou snahu vynechat všechno, co dělá Nicka Twispa Francoisem. Jediná povedená věc je podle mě obsazení Raye Liotty jako policajta Lance. Ten ale bohužel za těch několik minut nestačí utáhnout celej film. A tak tu máme trapnou zdlouhavou kvazikomedii, která nedokáže pobavit ani suchý z nosu. A za tohle by měl divák ještě platit, aby to viděl? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Justin Long, který hraje staršího bratra Portie Doubleday, ve skutečném životě chodil s její starší sestrou Kaitlin Doubleday. (Kulmon)
  • Rooney Mara, která hrála Taggarty, se původně ucházela o roli Sheeni Saunders. (Cheeker)

Reklama

Reklama