Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

dopitak

všechny recenze uživatele

Jako příznivec Sue Townsendové musím Oscarovi oponovat, četl jsem pochopitelně (až na poslední díl The Prostrate years) komplet adrianovskou ságu v češtině i angličtině, a Američan Nick Twisp se křehkému inteligentnímu britskému humoru nemůže podívat ani pod ocas. Navíc, pokud se podíváte na roky vydání obou deníkových "konkurentů", musí vám být jasné, kdo od koho "opisoval". Nepokrytě dávám najevo, že C. D. Payne se velmi lacině s přidáním nepříliš vtipných sprosťáren, ale zato s chutí, svezl na oblibě leicesterského rádobyintelektuála. Omlouvám se za OT, film jsem zatím neviděl. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to jenom taková ptákovina o tom, jak se jeden lůzr zamiluje do holky a nakonec získá její srdce. Ale v tom filmu se pořád dějou nějaký naprosto šílený situace, při kterejch jsem se dost nasmál. Navíc prakticky všechny postavy jsou úplný magoři. Potěšilo mě taky herecký obsazení (např. Steve Buscemi nebo Zach Galifianakis). Mínusem je poněkud ohranej hlavní příběh a závěr, kterýmu schází jakákoliv pointa. A dodávám, že knižní předlohu neznám. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Knižní série Mládí v hajzlu je nezpochybnitelný kult, přičemž každý díl tohoto božího čtiva je tak napěchovaný nápady a gagy, že by k jeho přepracovaní do filmové podoby nejlépe posoužila seriálová forma, neboť prostor jediného celovečerního filmu, pro který bylo nakonec svoleno, je vzhledem k obsahu prostě nedostačující. Výsledný film je tak celkem zkratkovitý až episodický a nemálo věcí v něm zůstává opomenuto. Není čas na budování atmosféry zapadákova nebo hlubší psychologie, a tak je celé vyprávění ve výsledku vlastně jen velkým řetězcem gagů a postavy v něm účinkující zase působí dojmem plochých (avšak zábavných) karikatur. Toto konstatování není nutné brát jako přímou kritiku, jelikož Mládí v hajzlu s tímto přístupem nestihne nudit a – ač v umírněnější formě – obstojně baví a zaručeně rozesměje. Michael Cera je jako Nick Twist úplně přesný (stárne ten kluk vůbec?), v roli alter-ega Francoise dokonce boží a Steve Buscemi, Justin Long a Ray Liotta se v menších partech také neztratili. Celé to je solidní prča, ale dojem uceleného filmového zážitku toto dílo u mě nedokázalo vyvolat. Mírné zklamání. 70% ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Film příjemně vynechává všechno, co mě na knížkách tak rozčilovalo, hlavně šílenou přehnanost a mládí hlavních postav. Bohužel však taky vynechali veškerý vtip a šarm. A co sakra nějaký ten sex, alespoň přátelské gay hrátky? Nic! Michael Cera je jako Nick Twisp rozmilý, ale jako Francois je to docela tragédie. Sheeni není špatně obsazená, ale vůbec se nepodobá té z knihy, manipulátorské potvoře. Dost nepovedený pokus, další zbytečný film. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Jako malá (menší:) jsem všechny knížky Mládí v Hajzlu přečetla jedním dechem, který mi mnohdy kvůli smíchu docházel. I u filmu jsem se dost nasmála, protože jsem většinu děje z knížky stihla pozapomenout, takže všechno bylo zase 'nové' a vtipné. Ale i přes (dle mého názoru) autentické zpracování knížky, jsem měla s pár aspekty filmu problém. Hlavním problémem byla Sheeni - nejenom, že se pěkně sekli s výběrem herečky, ale ani její herecké dovednosti mi nepřišly nijak speciální - celou dobu se tvářila jako by tam byla nedobrovolně a děsně se nudila, což nudilo mě. Taky si ji z knížek pamatuju jako mnohem větší mrchu, než jakou ji udělali ve filmu:) Ostatní výběr herců je ale geniální - Nick, tatínek, Lacey, Paul a Trent obzvlášť. Celkový dojem 3,4*. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Justin Long, který hraje staršího bratra Portie Doubleday, ve skutečném životě chodil s její starší sestrou Kaitlin Doubleday. (Kulmon)
  • Mládi v hajzlu: Original Motion Picture Soundtrack byl vydán 5. ledna 2010 Lakeshore Records. Samotný film obsahuje 19 skladeb a 9 z nich je přímo z oficiálního soundtracku. (griph)

Reklama

Reklama