Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprosto tuctový a předvídatelný kousek. Al Pacino chodí hodinu a půl po městě, furt s někým telefonuje a hledá vraha, kterého už jsem poznal po půl hodině. Když to má ale tak šablonovitou zápletku, tak to chtělo natočit aspoň trochu svěže a ne takhle unyle. Škoda, nepovedlo se. Alespoň, že ten Pacino má pořád charizmatu na rozdávání, ostatní herci taky nejsou špatní a na ten večer to přece jenom neublíží. Dalo se z toho ale udělat mnohem víc. 50% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDEŠ ŽÍT JEŠTĚ 88 MINUT…TIK TAK TIK TAK… Předně musím napsat, že Al Pacino vypadá jako ďábel i když hraje psychiatra. On a jeho charismatický hlas mají u mne rozhodující váhu při hodnocení. Dobrej úvod, a toho, jenž se nebude moc zaobírat tím, jestli je reálné vše v daném čase stihnout, může uspokojit i tempo. Pořád se něco děje, trocha akce a pokud ,,vypnete mozek“ víc než jindy, tak si v klidu odpočinete a závěr vás snad i překvapí. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Scenár tohto filmu by sa hodil napr. pre Wesa Cravena, ktorý by z toho určite spravil zaujímavú vec (spomínate na RED EYE?). No, ono je to zaujímavá vec aj tak, veď tam hrá charizmatický Pacino, ale inak je to dosť nevyvážené. Režisér síce prekvapí úvodnou hororovou atmosférou, napokon sa mu však film rozsýpa na svojej nejednoznačnosti. Klišé momenty nič nezakrýva a hnusne vytŕčajú, hudba vzápätí doluje kus napätia, no finále je skrz naskrz tuctové. Pokiaľ ma podobne sympaticky pôsobiace V POSLEDNEJ CHVÍLI dostalo svojou stiesnenosťou, tu rovnaký námet nemá ten správny spád ani dostatočne šikovného režiséra... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už jsem se smířil s tím, že některé věci zkrátka nepochopím. Např. kvantovou fyziku, proč je Twilight sága tak oblíbená nebo proč má tento film pouhých 60 %. Dobře, beru, není to žádný zázrak, ani po příběhově stránce a zřejmě ani po technické, ale mě to zabavilo. Pustil jsem si DVD okolo půlnoci s tím, že jsem chtěl oddychovku, která mě neuspí. A to se povedlo perfektně. Jako vždy skvělý Al Pacino zde opět táhne celý film kupředu a navíc mu věříte každé slovo, každý pohyb. Nebudu tu mluvit o předvídatelnosti filmu (ale hlavní záporáka jsem neodhadl, v průběhu filmu jsem měnil své typy co 5 minut) nicméně film mě zabavil, já se ani na chvíli nenudil a hlavně jsem neusnul. Netvrdím, že 88 minut je bezchybný snímek, jen říkám, že jsem si chyb nestihl všimnout. Takže za mě 90 %. P. S. A tohle je další případ, kdy mě fakt zajímá, kolik lidí zde hodnotí opravdu podle sebe a kolik podle ostatních, aby zapadli… ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to až takový propadák jaký jsem čekal, ale celý příběh na mě působení strašně vykonstruovaně a ve scénáři je až příliš nelogičností (kdyby se dalo tolik věcí stihnout za 88 minut to by byla nádhera :-)). Al Pacino samozřejmě zahrál spolehlivě, ale jsem docela překvapen čemu se to upsal. Navíc Jon Avnet není zrovna zručný režisér a má se ještě hodně co učit. Dvě a půl hvězdičky.......... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)

Reklama

Reklama