Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 129)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Herni Max Payne patří k těm několika málo věcem, které jsem opravdu dohrál do konce, a film mu ostudu nedělá. Trochu jsem se bál Wahlberga v hlavní roli - zbytečně. Pak jsem si říkal, že atmosféra nemůže být taková, jakou si pamatuji - nebyla, ale přiblížila se jí asi nejvíc, jak to bylo možné. Čekal jsem sice více přestřelek, ale s tím se už nedá nic dělat... Můžu být rád, že se filmaři alespoň nebáli ukazovat krev (tj. když někdo do někoho střelí, nezapráší se, ale vyletí z něho efektní rudý oblak) a že scénárista dostal dobrý nápad s valkýrami, které atmosféře taky neuškodily. K tomu pěkné ženské (ačkoliv Kurylenkové štěk mohla zahrát kterákoliv jiná), vcelku povedená hudba a režie, která během akce ani mimo ni není vůbec špatná. Tři a půl. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

U mě tedy stále zůstává Odplata jako nejvěrnější zpracování stejně staré hry Max Payne. Škoda že nikdo z tvůrců hru nehrál, možná by film dopadl o něco lépe. Příběh naprosto překopaný, hloupý a postrádající sebemenší množství logiky. Co tam proboha dělaly ty valkýry? Ty mě iritovaly asi nejvíce, Moore se měl zaměřit spíše na akční než na fantasy stránku, protože ta mu jde skvěle, s akcí jsem byl tedy spokojen, ale... Muselo jí tam být tak pomálu? Tři přestřelky dohromady čítající něco přes deset minut versus hodina a půl zbytečného hloupého kecání. To má být akční film? To má být adaptace 3rd person hry? Kam se vytratila temná, noirově dusná, depresivní a deprimující atmosféra, kterou byla předloha naplněná? Ne, tohle se zkrátka nepovedlo a já doufám, že za takových pět let se toho znovu chopí někdo povolanější, nejlépe někdo, kdo s oběma díly herní předlohy má nějaké zkušenosti. PS: Hlavní role byla obsazena v pořádku. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Nevěřím v nebe. Věřím v bolest. Věřím ve strach. Věřím ve smrt..…. Je to koukatelný, protože Maxův svět je dobře udělaný, včetně Černých andělů. Je to nudný, protože M.Wahlberg je nudnej a příběh slabej. A tak jen podotýkám, že by jste měli vydržet až do úplnýho konce titulků, protože jinak se nedozvíte, že …. . PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Řeknu hodně málo: Age of Empires! Davové scény, bitvy mezi národy, mohutná opevnění a hektolitry krve! Aby nám nebyl Max ještě dobrej! ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Doslovné peklo. Celý film čekáte na něco, co nakonec nepřijde. Není to ovšem vaše chyba, protože v tomhle snímku není absolutně nic co by bylo hodno vaší pozornosti. Celou stopáž se líně táhneme po více či méně digitálních interiérech, čekáme na jakoukoliv akci a ukájíme se tak alespoň občasnými homoerotickými motivy (to pocení je slast). Příšerné finále se nese v duchu nejtvrdšího devadesátkového CGI a vypadá tak strašně, že z toho nakonec vážně může být metafora pro to, že drogy jsou zlé, špatné a způsobují hrozné stavy. Naštěstí je čemu se smát. Marky Mark jede na sto procent a kolem je spousta ksichtů, ke kterým si dosadíte jméno až podle databázového záznamu. Jako třeba mix Aleca Baldwina a Jeffa Bridgiese – Beau Bridges, který hraje onu těžce vypolohovatelnou figuru, jež je napřed hodná, potom zlá a i ten nejpomalejší divák v tom má už od dobré půlky jasno. Nebo ten chlápek, ze kterého teče pot, hrál v Prison Breaku a Homer Simpson by o něm prohlásil, že mluví mexicky. A ne, není to Chris O´Donnell, ten hrál totiž Robina v Batmanovi a Robinovi! V půlce filmu si nejspíš přestanete kousat nehty nudou, protože Marky Mark vypálí šest kulí do šesti dveří (četl jsem tě až potom Civale!) a rozbuší naše srdíčka chtivá násilné estetiky. Pak je zase chvíli ticho, aby se následně v samotném závěru ukázalo, že absence akce byla vlastně požehnáním. Kdybych to viděl v roce 91 na videokazetě, moc by se mi to líbilo a udělal bych si z toho malou legendu. // Interní komentář: Jakoby se na plátně dvě hodiny proháněl AGO s POMOvým kabátem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Než jsem se na tom podíval, věděl jsem, že se to spoustě fanoušků nelíbí. Mě ale zaujalo obsazení Marka Wahlberga a Mily Kunis, kteří jsou parádní. Vlastně to byl vcelku dobrý film, líbila se mi hlavně temná atmosféra (noir) a akční sekvence taky nebyly k zahození. Jediné, co mi vadilo, byla myšlenka rádoby mýtických valkýr, které mi ve filmu vadily hodně. Vlastně netušim, koho napadlo vykreslit Maxe takhle. Jsem fanoušek, dohrál jsem všechny tři díly, ale tohle se k němu zkrátka nehodí, asi to bude taky důvod, proč se to všem nelíbí...70% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Píseň z dílny Marilyna Mansona "If I Was Your Vampire", která je na soundtracku, ve filmu neuslyšíte, zato jsou použity čtyři kousky od britské kapely Metsuo, které na soundtracku pro změnu nejsou. (hippyman)
  • Film měl původně rating přístupnosti R. Režisér John Moore film sestříhal aby mu byl udělen „výdělečnější“ rating PG-13. (HellFire)
  • Valkýry, teda tvory zobrazujúce sa v halucináciách, navrhli Chris Roswarne a Rob McCallum. Režisér im pritom dal podmienku, aby ich pohyby pôsobili dojmom, že sú pod vodou. Navrhnúť a pomocou počítača je vytvoriť trvalo viac ako 15 týždňov. (Greenpeacak)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama