Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 129)

Psema 

všechny recenze uživatele

Z dalšího potenciálního Silent Hillu se vyklubal druhý Doom, jenž se musí od začátku do konce prát se scénářem, jehož autor se chtěl zjevně zcela vykašlat na akční stránku věci a odsoudit tak Maxe Paynea čistě do vod detektivního podprůměru. Proto nehodlám na Mooreův podíl plivat, ale naopak ho relativně chválit. Mám totiž pocit, že nebýt jeho, mohlo to dopadnout mnohem, ale mnohem hůř. Takhle má Max aspoň špetku atmosféry, už od úvodního nástupu vládne parádní stylizací a akční scény nepostrádají grády. Škoda, že jich není víc. O tom, že byl Wahlberg fajn pak nehodlám diskutovat. Jasně, dějiny se tu (opět) přepisovat nebudou, ale rozhodně teď nemám chuť vyrazit do Hollywoodu a natrhnout někomu p_del. Na to zjevně stačí sestava ortodoxních fanoušků předlohy. (Což nechápu, protože děj hry je vesměs béčko jako řemen a jeho zakomponování do plytké střílečky je omylem považováno za geniální.) 5+/10 a dal bych si akčněji laděnou dvojku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Má to vypiplaný vizuál, fajn zasneženú atmosféru, celkom efektnú záverečnú akčnú polhodinku a Olgu Kurylenko v spodnom prádle. Len keby si divák kvôli tomu nemusel vytrpieť tú hodinu s únavnou, predvídateľnou a celkovo slaboduchou detektívkou. Pripájam sa k Psemovi - celkom by som bral dvojku, v ktorej by sa tvorcovia vyprdli na krimi-thrillerové pokusy a jednoducho by Maxa nechali postrieľať cca stovku grázlov. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Než jsem se na tom podíval, věděl jsem, že se to spoustě fanoušků nelíbí. Mě ale zaujalo obsazení Marka Wahlberga a Mily Kunis, kteří jsou parádní. Vlastně to byl vcelku dobrý film, líbila se mi hlavně temná atmosféra (noir) a akční sekvence taky nebyly k zahození. Jediné, co mi vadilo, byla myšlenka rádoby mýtických valkýr, které mi ve filmu vadily hodně. Vlastně netušim, koho napadlo vykreslit Maxe takhle. Jsem fanoušek, dohrál jsem všechny tři díly, ale tohle se k němu zkrátka nehodí, asi to bude taky důvod, proč se to všem nelíbí...70% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Absolutně zpackané, škoda. Vizuálně skvělé, natočené taky, ale ten scénář je hrůza. Příběh se nevyvíjí a jde absolutně mimo diváka. Mark Wahlberg byl jako Max Payne dobrá volba, u mě si to potvrdil, ale Mila Kunis ne. Hrála toporně a navíc jí to vůbec neslušelo (je to ta stejná co hrála v Kopačkách?) mohla si role prohodit s novou bondgirl - Olgou Kurylenko – má na první pohled větší herecký talent a navíc je znatelně více „hot“. Ludacris jako poručík – hrůza – stejně jako jeho hip-hoperský akcent – v každé scéně mě iritoval. Slabších 5/10* dávám hlavně za poslední dvacetiminutovku a zmíněnou vizuální stránku filmu. Těším se na druhý díl a doufám, že si někdo dá tu práci a napíše Maxovi pořádný scénář, tedy pokud druhý díl bude jak „slibuje“ scéna po závěrečných titulcích. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolelo. Som veľkým fanúšikom hier s Maxom Paynom a radím ich k tým najlepším herným zážitkom vôbec. Film je síce postavený na hlavnej kostre príbehu o pomste, no vyplňuje ho tak veľké množstvo vaty a zbytočnej dejovej komplikovanosti, že som z toho bol značne unavený. Nehovorím o tom, že hra, ktorá bola založená na revolučnej a veľmi častej akcii (ako vo filme Matrix) je vo filme prázdna, nudná a takmer bez akcie. Mark Wahlberg je ako Max príliš toporný, nepresvedčivý a jeho nasranosť a túžbu po pomste som mu neuveril. Pochváliť môžem len vizuál, ale aj ten mohol byť podstatne temnejší a dospelejší. Podivnosti ako - nadrogovany zmagoreny Max (na konci), nejaki temni anjeli (to ako vážne? preboha) a stále nejakí spoločník zachraňujúci prdel hlavnému hrdinovi sú v očiach fanúšika hry neprípustné. Jednoducho sračka, ale filmový potenciál táto téma má, len to treba natočiť ako nekompromisný atmosférický akčný masaker a nie jeho presný opak. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Vo filme sa objaví nápis Cognitti's Self Storage. Je to odkaz na postavu gangstera Vinnieho Cognittiho z videohernej predlohy. (Jello Biafra)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama