Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elle Woodsová má všechno. Je prezidentkou dívčího spolku, Miss červen ve školním kalendáři a především přírodní blondýnou. Chodí s nejhezčím klukem ze školy, Warnerem Huntingtonem III., a netouží po ničem jiném než se stát paní Huntingtonovou III. Jenže pro Warnera je až "příliš blond" na to, aby ji požádal o ruku. Když ji náhle opustí a zamíří studovat práva na Harvard, Elle vezme další události do svých pečlivě upravených rukou. Přihlásí se na univerzitu také! Právnická fakulta je však na hony vzdálená pohodlí jejího bazénu a nákupního centra a Elle podstupuje nejtěžší boj svého života - za lásku, čest, spravedlnost a respekt pro všechny blondýnky! Reese Witherspoonová, Luke Wilson, Selma Blairová a Victor Garber v hlavních rolích komedie se srdcem a vlasy ze zlata, která vás dostane! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kolika lidem se v Čechách, na Moravě, a ve Sezsku zalíbilo, že "blondýna je blbá". A tak vtipy na blondýny. Že ale většina z nich je falešnou blondýnou, o tom svědčí i tenhle film! Když má někdo odbarvené vlasy, a není přírodní blondýnou, tak potom nemá právo mluvit za blondýny! Mimochodem, ani Reese Witherspoon, oblíbená panenka, která může zaujmout jen nenáročného mladého muže, není opravdovou blondýnou! K obsahu filmu? Ten netřeba komentovat, ten má nulovou hodnotu, ale když to někoho, kdo začíná svět poznávat zaujme, tak ať má slova nebere vážně. Každý odněkud začíná! I já začínal! Tak jen na vysvětlenou. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, pohodovka na principu obrácené pohádky o Popelce nebo o káčátku. Happyend z toho tryská jak syrupový gejzír, kolem se rojí vtípky jako včelky, sluníčko svítí, nálada je výborná… Pokud se to trefí do té správné nálady, tak dám hvězdiček klidně i pět :-) protože takovou schopnost karikatury a nadsázky jsem v americkém filmu rozhodně nečekala!! ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Navzdory všem předsudkům, které jsem na adresu filmu slyšel nebo četl, Reese mě jako roztomilá naivka Elle dokonale dostala. Hlavně díky ní funguje "blondýnka" jako neuvěřitelně pohodová a lehce stravitelná komedie plná nadsázky, ironie, zábavy, dokonale pointovaných momentů a kartáčové palby do sevřených šiků nepřátelsky naladěné intelektuální elity diváctva. ()

Greg 

všechny recenze uživatele

“And last week I saw Cameron Diaz at Fred Segal, and I talked her out of buying this truly heinous angora sweater. Whoever said orange was the new pink was seriously disturbed.“ Opravdu ztřeštěná komedie šitá Reese Witherspoon na tělo. Myslím, že nikdo jiný by tuto roli nezahrál tak skvěle a přesvědčivě jako právě Reese. Ačkoliv je jinak film docela průměrný, Reese ho dostává do nadprůměru. Jako správná komedie donutí diváka se zasmát, nabízí slušně pojatou romantickou linii a netradičně dává i důvod k zamyšlení. A ani konec filmu mě nedonutil snížit hodnocení na průměr, i když scénář není to, co by ho zdobilo (prostě takový prostý a nic víc)… Určitě to není film, který se zařadí mezi klasiku, a na který se budete dívat pořád dokola. Ale za Elle a Reese tu jednu hvězdičku navíc dát musím. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal? Trapárnu, odvařenou, lakoidní a sprejoidní růžově latexovou ptákovinu, u které se zasměju jen velkou náhodou. Čeho jsem se dočkal? Lakoidní a latexoidní komedie podpořené čivavou a hustou přítomnosti Cosmopolitanu, u které jsem se v několika místech opravdu pořádně zasmál. Reese Witherspoon je celkem schopná herečka, ale ten křečovitej úsměv a čmuchy na lodičkách, to já moc nesvědčí. Ale zase ztvárnila svou postavu dost osobitě a i když se jedná o typicky americký pohled na život (každý student běžně třímá notebook v ruce levé a v té pravé klíčky od svého nablýskaného Porsche) ona kýčovitost příběh docela dotvořila. Typická osa studentské teenagerovky, kdy po prvních lapáliích a cestě vzhůru musíte těsně před vrcholem rozmáznout své já na podlaze než vstoupíte hrdě do sálu nepřináší nic nového. Pár slušných hlášek a vtipných situací ovšem víc než na průměr nestačí. „Musel jsem se přeslechnout, Chuck je jen přítel.“ „TY ČUBKO!“ byl bych čubka, kdybych řek, že je tohle jedna z nejlepších komedií posledních 5ti let a ani ta čivava by ke mě nečuchla kdybych řekl že je tohle nadprůměr. Pravá blondýnka je holt konzumní komedie oděná do tangáčů jež se jí zařezávají do zadku a v tom průměru jí drží stejně pevně jako kovová vazba v molekulách. Tudíž dávám 2 hvězdičky, jenžto znamenají spíše ještě o půl budu vyšší hodnocení. ()

Galerie (353)

Zajímavosti (26)

  • Elle (Reese Witherspoon) po rozchodu s Warnerem Huntingtonem III. (Matthew Davis) truchlí v posteli s bonboniérou a jejím psem. V dalším záběru už však pes po jejím boku neleží. (Reesam)
  • Podle filmu vznikl muzikál, který měl 579 repríz. (ČSFD)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Spice Girls dostanou animák

Spice Girls dostanou animák

16.06.2019

Po zpěvácích Freddiem Mercurym a Eltonu Johnovi došla řada konečně taky na zpěvačky. Studio Paramount Animation teď chystá film o populární dívčí skupině z devadesátých let Spice Girls. Bude se ovšem… (více)

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

YouTube spustil přehrávání filmů s reklamou

20.11.2018

Služba YouTube Premium začala umožňovat uživatelům zdarma přehrání nejrůznějších filmů s podporou reklam. Pilotní program zahrnuje zhruba stovku filmů, mezi nimiž jsou například Terminátor, Rocky,… (více)

Pravá blondýnka znovu v akci

Pravá blondýnka znovu v akci

05.06.2018

Od prvního filmu z roku 2001 uběhlo již 17 let, jak se tak ale zdá, Pravá blondýnka je připravena na návrat. Herečka Reese Witherspoon (Walk the Line, Divočina) se oficiálně vrátí do své nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama