Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co je v rámci přírodopisných dokumentů k vidění. Inu BBC. A Attenborough. Dokumentů o přírodě jsem za svůj život viděl už opravdu hodně, ale tohle je naprostý vrchol, perla mezi nimi. Jsou v něm místy tak neuvěřitelně nádherné a zajímavé záběry, že jsem u nich byl téměř u vytržení. Pastva pro oči a k tomu věcný a nenásilný Attenboroughův komentář. Neumím si představit, že by se na obdobné téma dalo natočit něco výrazně lepšího, než tento nádherný skvost. A určitě doporučuji HD verzi. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

---- "Všechno co skutečně potřebujeme, můžeme celkem levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Opravdu krásné věci se neprodávají vůbec. Kdykoliv můžeme hledět na východ a západ slunce, na oblaka plující po obloze, na květiny u cesty. Také do síně noci, osvětlené pravými hvězdami, se žádné vstupné neplatí." ------------ David Attenborough je pro mne ikona a frajer. Zázračná planeta je Rolls Roycem mezi přírodopisnými dokumenty. Tohle je na plnou palbu hvězd celému teamu z BBC!!! * * * * * ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Miluju kvalitu a absolutní profesionalitu jakou BBC vkládá do svých projektů. Kéž by takové hvězdné okamžiky někdy měla i naše veřejnoprávní televize. Na blu-ray vypadá tento seriál jednoduše dokonale…v pravém smyslu slova. Od přípravy, přes nasnímání až po hudební kulisu a krasosmutný hlas p. Attenborougha. Takovýhle seriál zkrátka v naší provincii nikdy nevznikne. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Zázračná planeta po půlce shlédnutejch dílů je pro mě trošku zklamání. Jasně, hezky se na to kouká, některý záběry jsou fakt dechberoucí, hudba taky zaslouží pochvalu. Jenže na můj vkus je zatím každej díl na stejný brdo. Poměrně rychle se skáče od jednoho k druhýmu a furt je to o tom, jak to či ono vzniklo, co si to zvíře uloví a co uloví jeho. Čili dokument velmi pěknej, rád se podívám na zbytek dílů, ale průměrný hodnocení 95 %? To jste se, lidi, museli zbláznit. :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naše planeta je tak neskutečně nádherná, rozmanitá a divoká, a my se k ní chováme jako debilové. Ano, to jsem si opravdu říkal. Tady tenhle dokument je plný dechberoucích (doslova) záběrů, hlavně těch fantastických leteckých, je to bohaté na informace, spoustu dokonalých obrazů, orgie, mistrovské dílo, hudební podklad skvělý, nejvíc se mi líbila africká část. Spoustu detailních záběrů, zpomalených záběrů, leteckých záběrů, soubojů, bojů o přežití.... Krása, fantazie, geniální dílo. Ano, naše planeta je krásná, rozmanitá, jedinečná... Pořád to vidím před očima, žádná sekunda nepřišla nazmar. Asi nejlepší dokuentární seriál, jaký byl kdy natočen - společně s Afrikou. Psal jsem to i u ní, napíšu to zas - nikdo jiný než BBC by dokumenty točit neměl... 100% je tak strašně málo.... S pozicí 1.nejlepšího seriálu nezbývá, než souhlasit. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)
  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama