Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth (Planeta Země) je dokumentární 11dílná série z produkce BBC, která ukazuje jedinečné záběry z nejexotičtějších míst naší planety, záběry které mnohdy nebyly dosud ještě zveřejněny (např. lov slona smečkou lvů). Mezi sériemi "Living Planet", Trials of Life, "Life in the Freezer", "Life of Birds", "The Private Life of Plants", "Blue Planet", "Life of Mammals", "Life in the Undergrowth" a "Life in Cold Blood" představuje Planeta Země asbsolutní špičku mezi přírodopisnými dokumenty, které lze v dnešní době shlédnout. Ani takové televizní kanály jako National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet, Spektrum a další se v kvalitě produkovaných dokumentů nevyrovnají televizi BBC. Verdikt: 5* a 100 %. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Myslím, že žádný dokument nemůže nabídnout více než tento. David Attenborough a jeho pojetí přírody je poutavé a nečekaně zajímavé. Dokumenty o čemkoliv bývají většinou nudné pojetí o minulosti, přítomnosti nebo budoucnosti. Tohle k nim, ale rozhodně nepatří. Do podrobna prozkoumaná příroda, která je na vysoké úrovni servírována divákovi. ()

Reklama

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Domnívám se a jistě nebudu sám.. že toto je nejlepší přírodovědný dokument co kdy kdo natočil. Každý díl je plný dechberoucích záběrů... Díky úžasným kameramanům jsem byl skutečně tam... v džungli mezi primáty, v jesykni mezi stalagnáty proplouvající podzemními jezýrky či v hlubinách oceánu mezi lachtany, kteří jsou potravou pro nemiosrdné žraloky lidožravé... Naše planeta je skutečně nádherná... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naše planeta je tak neskutečně nádherná, rozmanitá a divoká, a my se k ní chováme jako debilové. Ano, to jsem si opravdu říkal. Tady tenhle dokument je plný dechberoucích (doslova) záběrů, hlavně těch fantastických leteckých, je to bohaté na informace, spoustu dokonalých obrazů, orgie, mistrovské dílo, hudební podklad skvělý, nejvíc se mi líbila africká část. Spoustu detailních záběrů, zpomalených záběrů, leteckých záběrů, soubojů, bojů o přežití.... Krása, fantazie, geniální dílo. Ano, naše planeta je krásná, rozmanitá, jedinečná... Pořád to vidím před očima, žádná sekunda nepřišla nazmar. Asi nejlepší dokuentární seriál, jaký byl kdy natočen - společně s Afrikou. Psal jsem to i u ní, napíšu to zas - nikdo jiný než BBC by dokumenty točit neměl... 100% je tak strašně málo.... S pozicí 1.nejlepšího seriálu nezbývá, než souhlasit. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ! (tichý údiv) Opravdu přenádherný seriál se spoustou těch nejkrásnějších záběrů, které veškeré hollywoodské velkofilmy zadupou do země. Vážně jsem neměl tušení, co za bizarní havěť na naší planetě žije. Na rozdíl od mnoha podobných filmů mě tentokrát neštval ani doprovodný komentář, který je vtipný a sir Attenborough je rozený vypravěč. Síla snímku vynikne, i když si uvědomíte, co všechno museli tvůrci podstoupit, aby se jim povedl nějaký kratičký záběr (viz Diaries v bonusech). Sezení po několik týdnů na židli v afghánských horách a vyhlížení sněžného leoparda included. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)
  • Zástupce druhu homo sapiens sapiens, nebo také jednoduše člověk, se poprvé objeví až v epizodě Jeskyně (2006). (vyfuk)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama