Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

maseer2 

všechny recenze uživatele

unikátní, dechberoucí dokumentární podívaná, při jejímž sledování žasnete u každého druhého záběru nad tím, jak to proboha tvůrci natočili.. právě z řemeslného či vizuálního hlediska se jedná o takřka dokonalou záležitost, po stránce zábavnosti se ovšem v Planet Earth střídají výborné díly s těmi slabšími.. přesto rozhodně suverénní palec nahoru a silné 4* :) ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

To je nádhera! Člověku se někdy nechce ani věřit, že ještě na naší planetě existují tak pěkná a lidmi nedotčená místa. A vůbec přírodu já mám hrozně rád a tohle je krásná, divoká, úchvatná, no prostě dokonalá příroda. Tohle je naše planeta a ta nám dává život, neničme si to co je pro nás nejcennější, náš domov. Lepší dokumentární seriál o naší planetě jsem neviděl. Příroda neklame, dokonce ani na obrazovce. Stojí za to vidět v HD kvalitě na pořádné obrazovce. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, není to dokonalý seriál, v některých dílech se chvilkami dostavila i nuda. Také tu chybělo, jak už zmínil kdosi přede mnou, povídání o spoustě "důležitých" druhů. Dá se tedy dát jiné než nejvyšší hodnocení? Ne, nedá. Jako celek je to naprosto parádní, famózní, dechberoucí. Když člověk pomyslí, kolik dní, týdnů, měsíců filmaři museli čekat trpělivě na některé záběry, aby je mohli představit světu, už za to mají můj bezmezný obdiv. A ty záběry pak skutečně stojí za to. Poznal jsem spoustu nových druhů, dozvěděl spoustu zajímavostí a faktů, co chtít víc? Navíc vypravěčské nadání páně Attenborougha je nezaměnitelné a nádherné. Tohle by mělo být povinné školní učivo! (HDrip, orig.) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší, co je v rámci přírodopisných dokumentů k vidění. Inu BBC. A Attenborough. Dokumentů o přírodě jsem za svůj život viděl už opravdu hodně, ale tohle je naprostý vrchol, perla mezi nimi. Jsou v něm místy tak neuvěřitelně nádherné a zajímavé záběry, že jsem u nich byl téměř u vytržení. Pastva pro oči a k tomu věcný a nenásilný Attenboroughův komentář. Neumím si představit, že by se na obdobné téma dalo natočit něco výrazně lepšího, než tento nádherný skvost. A určitě doporučuji HD verzi. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je nejlepší dokumentarista všech dob. Záměrně nepíši, že PATŘÍ MEZI nejlepší dokumentaristy, poněvadž neexistuje podobný člověk, který podá dokument s takovou monumetálností. Planeta Země je seriál o kterém konečně můžu říct, že je něco extra. Pohádková hudba se až mrazivě shoduje s obrazy a vy sleduje bez dechu vše, co se vašim očím naskytne. Ať už díl o stromech, díky němuž konečně začnu pořádně zalévat své květiny v pokoji, nebo scény z podmořských zákoutí, všechno je do detailu promyšlené a David se s tím neuvěřitelně vyhrál a vše dotáhl k dokonalosti. Třešničkou na dortu toho všeho je lahodný HD obraz, díky němuž si vše prohlédnete v perfektních barvách a třeba takový západ slunce je něco na co se nezapomíná. 100% ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)
  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama