Reklama

Reklama

Když se plachý účetní dostane mezi newyorskou smetánku, která se baví v erotickém klubu, netuší, co ho čeká. Žena, do níž se zamiloval, zmizí a s ní i 20 milionů dolarů…  „Máte dnes večer čas?“ Je to snadná otázka, ale když na ni Jonathan McQuarry odpoví, jeho život se navždy změní. Osamělý plachý účetní doposud žil jen pro svou práci, ale když ho jeho nový přítel, právník Wyatt, uvede do tajemného erotického klubu, Jonathan se ocitá ve světě newyorské smetánky, o jehož existenci doposud neměl tušení. A také potkává krásnou tajemnou cizinku, kterou považuje za ženu jeho snů. Jenže počáteční štěstí se mění v hrůzu, když se stane hlavním podezřelým při vyšetřování jejího zmizení a loupeže dvaceti milionů dolarů. V hlavních rolích amerického thrilleru režiséra Marcela Langeneggera hrají Hugh Jackman, Ewan McGregor a Michelle Williamsová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (154)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nedomyšlené, neoriginální a předvídatelné, se spoustou chyb, ale dalo by se vcelku nenásilně doklopýtat k trapnému konci, a to především díky hercům. To však neplatí o českém dabingu, který jsem, nemajíc jiné volby, musela absolvovat a vystavit tak organismus stresové zátěži pokaždé, kdy zazněl skřehotavý hlas a afektované hihňání Lucie Vondráčkové, která podle mě v dabingu (a když už jsme u toho - nejen tam) nemá co dělat. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller se zajímavým obsazením, který mě ze začátku dost bavil. Postupem času mě bavit přestával a konec mě vyloženě naštval. Je mi docela záhadou, jak může jakýsi neznámý člověk do svého prvního (a zatím posledního) filmu nalákat jména jako McGregor, Jackman a další, když už při čtení scénáře si museli říct, že ten film tak trochu smrdí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podivné 2* kvůli úctě k oběma hercům a s tajným přáním, získat mobilní telefon postavy Wyatta aspoň na pár dní. Ewan McGregor a Hugh Jackman působí jako záruka kvality a je to tak. Bohužel jen v herecké rovině, kde oba odvádějí dobré výkony. Režisér se drží stranou a je velmi obyčejný stejně jako scénář, který tu byl několikrát a je obměněn opravdu jen v několika detailech. Chvíli budete možná zmateni, ale brzy (ano, ještě před půlkou určitě!) vám dojde celá zápletka a myšlenka. Škoda nevyužitého potenciálu. S těmito herci šlo dělat velké věci... Oba by se měli poučit a už nikdy nevstupovat do podobných pochybných snímků. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

What a stupidity, Mr. Langenegger! Uťápnutý Obi-Wan chodí s namachrovaným Wolverinem na tenis a do stripklubů a pomalu se zamotává do Rosomákovy sítě, z níž již brzy nepovede cesta ven. Výsledek ovšem vypadá jako slepec tří různých žánrů a Langenegger neví, jaký film by chtěl vlastně točit. Kamaráda do deště 3,druhou Sexbombu od vedle nebo snad hitchcockovský thriller? Kdo ví. Deception je rutinně odvyprávěný slepenec přefiltrovaných obrazů, které jsou při zapnutém mozku děravější než zděděný kastrol po babičce a překvapivě v nich nefunguje ani charisma ústřední dvojice a sexy křivky Michelle Williams. Nechápu, jak se do toho tak dobří herci mohli namočit (zřejmě kvůli tomu jointu na začátku a nekonečným souložím v první polovině filmu), ale je mi jich vlastně docela líto. Takovýhle škraloup v kariéře si nezasloužil ani jeden. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s pár hezkýma "herečkama" a skvělou ústřední dvojcí soupeřů. Scénář nevyniká žádnými genialitami, ale na druhou stranu si odpouští šílené zvraty a vypravěčské experimenty na zakrytí neoriginálnosti. Moc se mi líbilo vykreslení prostředí, kde se příběh odehrává. Jestli ovšem něco táhne film z průměru, je to Jackman a McGregor, hrají uvolněně, zbytečně nekřičí (tak se v podobných filmech většinou řeší dramatičnost) a jejich charaktery jsou poměrně uvěřitelné. Režisér tu působí velmi nenásilně, očividně hercům i příběhu věřil, takže se jen snaží vyvažovat klipové sekvence s dramatickými, díky čemuž si film drží velmi příjemné tempo, jenž ztrácí jen výjimečně. Nadprůměrná zábava... 75% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Hmotnosť jednej 100-dolárovej bankovky je cca. 1 gram. 20 miliónov dolárov by teda znamenalo 200 000 kusov 100-dolárových bankoviek. Hmotnosť jedného kufríka s polovicou tejto čiastky by teda bola až 100 kilogramov. (MikaelSVK)
  • Oba pasy, ktoré vo filme kontroluje zamestnanec banky, majú rovnaké čísla, dátumy vydania a tiež dátumy narodenia oboch kontrolovaných osôb. (MikaelSVK)
  • Vo viacerých, časovo rozdielnych scénach v New Yorku sa objavuje stále ten istý žltý taxík s číslom 8B42. (MikaelSVK)

Související novinky

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama