Reklama

Reklama

Smrtící temnota

  • USA The Cavern (více)

Obsahy(1)

Skupina amerických speleologů se vypraví na průzkum neznámé jeskyně, ale podivná síla zavalí vchod a všechny uvězní smrtící temnota. Bestie, která postupně zabíjí jeskyňáře v temné pasti, nemusí být duch ani zvíře. Skutečnost je však ještě strašnější... (oficiální text distributora)

Recenze (57)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zhruba polovinu "Smrtící temnoty", než jsem byla vysvobozena spánkem: banda nesympatických herců, dementní dialogy, zápletka slaboučká a blboučká (scénář psala uklízečka), amatérsky ubohá kamera (obsluhovala ji asi ta stejná uklízečka), laciná výprava i kulisy, režie byla zřejmě rovněž ponechána na starosti uklízečce. Jednoduše špatný film... a jen nudně špatný, nikoliv vtipně špatný. Hvězdička za nepatrnou možnost, že v druhé půlce mohlo být třeba něco lepšího. 15% ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Ty jo, to je ale ďoura. Půjdeme tam? Tak jo. Bůůů, můj děda byl starý šaman! Něco tady je!!! My tu umřeme! Bože, my tu umřeme! Já chci pryč! Máš problém?! Neperte se! Je to nějaká vakoveverka! ÁÁÁÁÁ Já chci pryč! Cobudeme dělat?! Konec. Tak, teď si to přečtěte znova a blikejte si u toho baterkou do vašeho rozkošného obličeje. Už to máte? Tak ohodnoťe a pak si pusťte Čtvrtý druh, to je tak docela kokotina. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli mám jít do odpadu nebo ne, ale vzhledem k verzi kterou jsem měl, a to neměla ani 80 minut, tomu tu jednu dám. Nestačilo mě to znechutit docela, za tu celkem krátkou stopáž. Celé je to neskutečně chaotické, celé ve tmě kde někdo neustále cvaká vypínačem a třese kamerou, tak že vlastně není celý film skoro nic vidět jen jekot. Celková pointa hodně slabá a o ničem. Měli to nechat bez vysvětlení a mělo by to aspoň nějaký grády. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zase mám jednou dojem, že jsem viděl jiný film než všichni kolem. Evidentně ano, neboť jsem jej viděl v originále a nikoli v dabingu. Film neměl velký rozpočet (150 000 dolarů, říká IMDB), ale režisér se to snaží co nejvíce a přesto chytře zamaskovat mizivým osvětlením (několikrát se celý obraz ponoří na dlouhé sekundy do tmy a pouze slyšíme...) a spíše než velkých celků zde využívá polodetaily a detaily spoře osvětlených tváří. Film má famózní zvukovou stránku (skvělý soundtrack i vychytané ruchy) a to jen přidává na atmosféře - pokud je vám ovšem umožněno shlédnout film v naprosto tichém a klidném prostředí. Frustrovat vás nejspíš bude nedostatek vizuálních podnětů - i v klidných dialogových sekvencích (hlavně ta úvodní u ohně) je délka záběrů kratší, než bývá obvyklé, v zátěžových momentech nabývá ještě větší dynamičnosti a konečně v akčních pasážích (útoky monstra a běh o život úzkými chodbami) je pak střih skutečně frenetický, osvětlení málem stroboskopické (občas ne jen málem) a kamera doslova vibruje. A zmíněné monstrum je pak vidět až na samý závěr a jeho identita poněkud zklame, ale zase ne moc... film není hezký, ale značně intenzivní. ()

giovanni3 odpad!

všechny recenze uživatele

To byl panečku horor... Zkrácený scénář - vlezeme do jeskyně a bádáme, nastává 1. smrt a hned tu máme paniku křik, řev, zmatenou kameru pak nastává uklidnění a útěk pak zase křik,řev, zametená kamera... pak, aby to nebylo pořád totéž, tak nám začnou docházet baterie a přidáme nějaké to obviňování kdo tam koho nechal atd... K tomu nezajímavý herci. A to ,,velkolepé,, finále? Pokud to byl fakt člověk tak jak posunul na začátku ten obrovský balvan a jak přežil několik dávek kulek? A co jako měla znamenat ta ,,akce,, s těmi holkami? Fakt bída... odpad (zvažoval jsem 1z5, ale nevím co bych vyzdvihl, abych ji mohl dát) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama