Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze (72)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky se i strašně líbil první díl. Hlavně proto, že je úplně jiný, než ty ostatní, má jinou atmosféru a i když na něj další tak nějak navazují, respektive z něj vycházejí, vypráví trochu jiný příběh. Neznamená to, že by se mi další díly líbili méně, jsou fajn, ty kluci mě baví, je to skvěle namluvené. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zahrada je geniální. Předvádí zde, v čem bývaly české animované filmy lepší než zahraniční. Jejich vyjímečnost spočívala v ojedinělém vzhledu postaviček, designu prostředí a užívání netradičních metod. Navíc je film opatřen mistrovským dabingem a líbivou hudbou. Dochází zde k propojení dětského filmu s uměním. Film je skvělými nápady doslova přeplněn. Dětský divák film snad ani nemůže plně docenit. Pro mě je klasická animace nenahraditelná animací počítačovou. Digitální postavičky nemohou pro mě být nikdy tak krásné a líbivé jako ty klasické, jež můžu vidět zde. Navíc je fim, složený z vyvážených dílů. Už první díl "Milovník zvířat" nechává laťku pěkně vysoko a navzující díly kvalitu udržují. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Milovník zvířat - 75%. Milé, hravé a roztomilé. Pěkný úvod do této krásné zahrady. O té velké mlze - 80%. I když jsme čekali vzhledem k nevídanému úspěchu jasných 5 hvězd, nakonec to tak nebylo. Ale pokrok oproti jedničce to je. Parta kluků nás zaujala! Jak ulovit tygra - 80%. Možná nejlepší díl z celé série! Velký podíl má na tom kocour (Filipovský). Velryba - Abyrlev - 75%. I když se to rozvíjí slibně, nakonec se to přehoupne/propadne v nevtipnou a utaženou... stejná úroveň jako jednička. O myších ve staniolu - 80%. Je zajímavé, že jsme tento díl viděli nejpozději a přitom si ho pamatujeme nejhůře. Toť asi tím, že už nás nemohl ničím překvapit... vlastně mohl, ale nečekali jsme to a nestalo se tak. Jinak úctihodné ukončení celé minisérie, která je sic hezká, ale bohužel chvílemi zarostlá stejně jako naše milá zahrádka :-) - Dohromady jasné 4 hvězdy a jestli 80% či 75%.... na to ještě musíme počkat... ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Absolutní krása. Reálné dětství je samozřejmě drsnější a číhají v něm daleko horší nebezpečí než je samolibý, ale v podstatě dobrák kocour (myslím třeba autonehody, drogy, psychopaty, sociální separaci, alkoholismus rodičů....apod.), ale stejně mi přišlo, že je to obraz dětství. Každopádně bych tuhle zahradu chtěl někdy najít, o tom že stále existuje vůbec nepochybuju...když tam mohli sloni lítat. ()

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Pojarovský majstrštyk, který zasáhne člověka zvláštní směsicí nálad a zběsile treskutých nápadů - svou nostalgií, laskavým a přitom chytrým humorem i klukovskou hravostí, uličnictvím, bezbřehou fantazií a bla bla bla..takhle bych mohl květnatě chválit až do rozplyznutí.. Navíc je kouzlo i v tom, že příběhy fungují taky samostatně, ale samozřejmě je nejlepší to vidět jako animák - celovečerák v kuse, co se hned tak neokouká, poněvadž vychytávek je tam spousta:) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Ve mnoha epizodách je klika na dveřích do zahrady ze záběru z dálky vlevo, ale při bližším záběru je vpravo. (willda)
  • V seriálu byly použity čtyři animační postupy: papírková animace (celý první díl), loutková animace, poloplastická (styl, jakým byl natočen seriál Pojďte, pane, budeme si hrát (od r. 1965)) a nakonec kreslená ve snových bublinách. (Landauer)

Reklama

Reklama