Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jennifer (Barbara Bach), Karen (Karen Lamm) a Vicky (Lois Young) jsou tři mladé, nezávislé novinářky, které vyrazí do zapadlého městečka natočit reportáž. Bohužel majitel jediného hotelu v okolí je odmítne ubytovat. Zanedlouho jedna z nich objeví muzeum, které vede trochu výstřední Ernest Keller (Sydney Lassick). Ten jim nabídne nocleh ve svém domě. Dívky souhlasí. V domě se seznámí s jeho ženou Virginii (Lelia Goldoni), která se také chová podivně. Tento pár ukrývá ve svém sklepě, v temnotě, daleko od lidského vědomí děsivé tajemství, které čeká, aby se uvolnilo a dalo tak průchod svým touhám. Až ten okamžik nadejde, podaří se někomu z domu přežít? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (24)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je super, že se dá pořád narazit na dobrý horor. I když se zde dá breptat na sníženou míru originality, protože jakási inspirace TCM je patrná, zvolená forma se dost liší, takže zaujmout The Unseen bezesporu dokáže. Čim? No hlavně vysokou mírou neurčitosti a napětí, přičemž mně teda nevadil pomalejší rozjezd, protože když se pak takto na konci vypálí ze všech hlavní, je to lepší volbou než mdlé udržování profláknuté agónie. Velká spokojenost s touto freak show. 80% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zábavná osmdesátková jednohubka o divném manželském páru, trojici mladic a čemsi ve sklepě. Dvě třetiny filmu jakž takž ušly a ta poslední byla dokonce velmi dobrá. Navíc Barbara Bach je kost. Nebo spíš byla. Jediné, co mi hodně vadilo, bylo řvaní. Řve se tu hodně a řvou všichni.Hlavně ve třetí půlhodině. Já chápu, že se člověk vyjeknutí neubrání, ale když před něčim zdrham a chci se tomu schovat, tak u toho kua přece neječim jak prokoplej. To je pak škoda namáhat nohy. Ale na druhou stranu zase mě tím filmaři rozesmáli a i když to asi neměli v plánu, tak se to počítá. 60% ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

No co se k The Unseen dá napsat. Žádná originalita, ani nečekaná zápletka tu není. Stačí zmínit hlavní body programu, kterými jsou tři zelenooká děvčata shánějící nocleh, ochotný postarší mužík, jeho zamlklá ženuška a něco divného ve sklepě jejich domu. Napětí většinou chybí, ale závěrečná půlhodinka nabrala docela slušné tempo a ač nebyla pointa uplně nepředvídatelná, díky roztomilému sklepnímu překvapení dostává Unseen třetí hvězdičku. Navíc se diváku dostane několika zábavných situací, kdy lidé nezvládají běh či chůzi a způsobují si tak nečekaná zranění končetin. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Půvabná Bachová se svojí sestrou a kolegyní na pracovní cestě v kraji, kde lišky dávají dobrou noc. Městečko praská ve švech, hotely i motely jsou plné, jelikož právě probíhá festival, a sličná trojice hledá ubytování na jednu noc. Farma, viktoriánský dům a temné tajemství. Výborný thriller sice nedisponuje originálním námětem, ale zpracování je báječné. Působivou kameru doprovází uhrančivá hudba. Krajina rozpálená sluncem do běla, zvedající se vítr, prádlo zmítající se bezmocně na šňůrách a cosi zlověstného se pomalu blíží... Větrací šachta, záludný šál a zkrvavená sekera. Vše vrcholí za svitu blesků a burácení hromů. Proudy vody se lijí z noční oblohy a cesta bahnem se zdá nekonečná. Napínavé a s výbornými hereckými výkony. Šílené duo Lassick - Furst předvádí ty nejlepší kreace! Film působí celkově více evropsky, než americky.... Za tip děkuji PetruPanovi ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film má zoznamovacie kludné tempo ale akonáhle sa tri kamarátky dostanú do domu hostiteľov,tak od toho momentu napätie rapídne naberá na obrátkach a aj atmosféra je silnou súčasťou do hnacieho motora tohoto filmu.Psychicky vypäté situácie sú tu tiež.Kamera bola ukážková a vykonanie ale aj prepracovanie prvých dvoch vrážd bolo domyslené.Ked sa konečne zjavil hlavný zaporak tak som zostal prekvapený a aj trocha oklamaný,lebo som čakal nejakú zrúdičku na motívy Hatchet ale ten tlstý opičí muž na mňa dojem rozhodne neurobil-práve tam dávam o 1* dole. Napätie,atmosféra sú súčasťou tohoto filmu a keby sa popracovalo aj na pivničnej zrúde dávam 5*. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Danny Steinmann natočil tento snímek pod pseudonymem Peter Foleg. (TheRaven)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku a Nórsku (1981-2003). (Paldiny)

Reklama

Reklama