Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 740)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

I přes vůbec ne hloupý nápad, který se skrývá v ústřední zápletce, je to právě scénář, který je zřejmě nejslabším místem celého filmu. Jen si to považte, tajemné bratrstvo odpravující s důvěrou pro nepoznané Vyšší Dobro naprosto neznámé lidi. Pro vlastní rozum tu není místo, pochyby jsou hřích, slepá víra v tkalcovský stav je nejvyšší ctnost. Vnímate tu podobu, byť vzdálenou, se Svatou inkvizicí či asasíny Starce z Hory? Maximálně se tkalcovské ctnosti koncentrují v postavě Fox (Angelina Jolie) a tak bych, pravda zpětně, očekával, že Wesley, náš hlavní hrdina, bude protipólem plným pochyb a váhání. Žel i jeho pochyby hned v zápětí odvalí příběh Fox, ač by si snadno mohl říct: "Ále, jedna Prsa povídala..." Takový tam byl potenciál jít do hloubky a nakopnout k přemýšlení. Nu což, Wanted byl přeci natočen jako akční film, ne jako podobenství o víře... Tak jak to tedy s tou akcí je? Vizuálně nápaditě a působivě, rychle, strhujícně, fantasycky magicky... zvláště v počátku a na konci. Prostředek je však poněkud hluchý: výcvikové sekvence s postupně se zlepšujícím cvičencem, který konečně stane na roveň svým učitelům jsou už okoukané, zde snad i odkoukané. Stejně jako proměna Wesleyho z nulovatosti k aroganci pramenící z jeho nově nabyté moci, jež je nám filmem překvapivě vnucována jako nově nabyté sebevědomí, což je změna (prý) skrz naskr pozitivní. Přiznám se k vnímání, že ona změna v sobě přeci jen možná nějakou hloubku skrývá, žel se mi její zpracování tak nějak hnusí - právě pro svůj apel na diváka: "Dělejte to také tak, tak je to dobře.". Ostatně Wesley je pro mně osobně vůbec figura velmi nesympatická, od vzhledu přes hlas až k povaze, figura po hříchu plochá, což je kvalita vlastní i jeho soupeřům a souputníkům... Ale co, tu akci jsem si vcelku užil a být jí film plnější, jistě bych hodnotil lépe, dokonce snad i o dost. Slabší ***. BTW - V 68. minutě lze na nápisech zjistiti, že Američané si neumí nainstalovat do kompu české fonty. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Luxus všech luxusů, hlavně ta střelba za roh a na míle daleko. Jsem si teď vzpoměl na ty srandisty, jak střílej na olymipádě. Nejdřív si lehnou na nějakou karimatku nebo co to je za hadr, pak si vytáhnou geometrické a geodetické potřeby a zaměřujou tak dlouho, že než vystřelí tak je z mýho táty pradědeček a pak trefí devítku :). Tady Angelinka na Wall Street nabije bouchačku, za vteřinu vystřelí a mafián na Rudým náměstí v Moskvě má mozek na sračky. Nebo ta scéna jak Angie zaparkovala žigulík do Pendolína no ňamka, asi Angelince stejně jako všem holkám, dělá velkej problém zaparkovat autíčko do řady. Volant nalevo, kola napravo, no chápu, pro holky neřešitelnej rébus :) Takže až mě přistane do obejváku čumák škodovky, tak já budu vědět, že sousedka už viděla Wanted. Ono vůbec, tam je těch scén co se hodí do života strašně moc, ale já už to prostě nemůžu vydržet a musím zmínit jednu scénu, která povyšuje tento film na umělecko - intelektuální zážitek --- Bejvalka hlavního hrdiny se furt do něj kecama sere a mimo jiné říká "co ty si zač, vždyť ty se nezmůžeš ani na pořádnou holku." To všechno poslouchá Angelina, schovaná za rohem a po téhle větě vejde do bytu krokem tak svůdným, až se všem klukům v kině začalo kouřit z hlavy, přijde k tomu jejímu bejvalímu a políbí ho takovým způsobem, že jsem musel vyběhnout před kino, udělat dvě, tři jogínský cvičení, abych tu scénu vůbec přežil a v klidu se mohl vrátit do sálu. Ježíšku na křížku já točit tuhle scénu s Angie tak ji úmyslně vorám, ať se opakuje natáčení líbačky co nejdéle. Ona vůbec Angie je tady tak megasexy, že je to až týraní se na ní koukat. Ovšem zase, zkuste se nekoukat, to prostě nejde. Vlastně tak je to s celým filmem, zkuste se na Wanted nekoukat, to prostě nejde. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žiguli držící krok s Pendolinem? Teď nevím, jestli je to ostuda pro ČD, nebo velké vítězství konstruktérů z Togliatty.. Širokou ruskou duší pojatá, americkými penězi zaplacená a o něco méně fantaskní mutace Matrixu, bezostyšně loupící nejen ve vodách Klubu rváčů a přitom (alespoň mně) poskytující podobný myšlenkový přesah jako snímek Fandy, ó Fandy. Z tkalcovského stavu osudu vyjelo plátno s jménem Timur Bekmambetov a mám jisté obavy, že za pár let průjmem i nedostatkem toaletního papíru trpící Hollywood si ho vezme sebou na toaletu.. Fascinují mě někteří zdejší mužští uživatelé, kteří nazývají Jolie kostlivcem, vychrtlinou apod. a přitom kdyby na nich v ložnici párkrát "zachrastila kostmi", tak mají jazyk venku jak Fantozzi při sledování večerní erotiky a druhý den hned ráno běží vyřizovat adopci afrického chlapečka.. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Skvělí herci, dobrá akce, zdaleka ne tak blbý scénář, jak se čekalo a především vydatná porce režijních nápadů. Škoda nižšího rozpočtu a tím i nenápadité výpravy a možná až příliš zběsile natočených rvaček. Každopádně sympaticky anarchistická divočina, která se s tím nepáře. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Dopustil jsem se dvou chyb, než to do mě Bekmambetov v kině našil. Příliš vysoká očekávání (to jsem byl ke snímku nejdříve velmi skeptický) a nevědomost, že film je komiksovým zpracováním. Od samého počátku jsem ho (narozdíl od tvůrců) bral příliš vážně. Mé "zhnusení" dosáhlo se závěrečným výstupem Angie Jolie. Vidím to tak na 70, čtvrtou hvězdu přeci jen přidávám, za song NIИ a za našeho pana prezidenta. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Když padá Pendolino z mostu, začíná pád zadním vagónem. V následujícím záběru ale probíhá od prostřední části vlaku. (Globus_Jirka)
  • Ve filmu je asi 800 trikových záběrů, a to i přesto, že režisér Timur Bekmambetov se snažil většinu akčních scén natočit "skutečnými" metodami. (Toxic...)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama