foto

Timur Bekmambetov

  • nar. 25.6.1961 (57 let)
    Guryev, Sovětský svaz
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Timur Bekmambetov se narodil v sovětském Guryevu (dnešní Kazachstán) otci Nuruakhitovi a matce Miře. Přesto, že vyzkoušel mnoho jiných profesí, dal se na umění, které začal v roce 1982 v Taškenu studovat. Poté pracoval jako Výtvarník scény pro Uzbekfilm Studio v Taškentu.

Jeho filmovým debutem se stal film o válce sovětů s Afghánistánem- PERSHAVARSKIJ VAL'S. S prvním větším snímkem přišel v roce 2005 a film se jmenoval NOČNÍ HLÍDKA. Film se dočkal o dva roky později i pokračování, které neslo jméno DENNÍ HLÍDKA. V roce 2007 natočil v Praze film WANTED. Hlavní roli v něm ztvárnila Angelina Jolie.

Moviegod

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Profil
2011 Jolki 2
2010 Jolki
2007 Ironie osudu II
1994 Pešavarskij vals

Herecká filmografie

Dokumentární

2011 Cormanův svět
2004 Kak snimalsja 'Nočnoj dozor' (TV film)

TV pořady

2012 Večernij Urgant (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(108)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace