Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každým rokem se o jarních prázdninách populace ospalého jezera Victoria rozroste z 5 tisíc na padesát. Ve výhni slunce vypukne hlučná zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale existuje další důvod, proč se obávat a nepůjde jen o těžká rána po večírku nebo stížnosti od sousedů. U jezera se objevil nový druh strachu a ohrožení. Po nenadálém zemětřesení pod vodou začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožroutské ryby. Skupiny návštěvníků, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z lidí udělali potravu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (803)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Distribuční zvrhlost - jeden z nejbrutálnějších hororů posledních let uváděn do kin s dabingem. Pekelný kruh se uzavřel. Naštěstí není dabing z nejblbějších, takže nezabíjí zběsilou jízdu plnou žravých rybiček a sympatických hrdinů, kterým to myslí, což je v tomhle žánru velmi vzácné. Stejně tak je nevídaná Ajova schopnost skloubit lascivní s opravdu strašidelným. Málokterý film dokáže současně způsobit erekci i akutní zvracení. Škoda, že to nešlo do českých kin v létě - k vodě by mě nikdo ani bagrem nedostal. Jedna z nejlepších předělávek vůbec a zcela bez debat jeden z nejpovedenějších "monster" hororů dekády. Pokud pokračovaní, jedině "made in Aja"! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Všude svítí sluníčko, zní techno a holky ukazují prsa. Vše si plyne tak, jak má, ale zároveň neodvratně směřuje k jednomu - ke KRVAVÉ LÁZNI. Docela slušný nářez, kde potěší i minirolička Richarda Dreyfusse, několik gore efektů a záběrů na zohavená těla obětí (ukousnutý penis už je moc) i samotný závěr. Béčko jak vystřižené z 80. let - je to hloupé, ale zábavné. A díky odvaze tvůrců ukázat nám víc, než je v dnešní přecitlivělé době zvykem, budu hodnotit vysoko. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ajaj, Ajo. Tak takhle ne. Kromě hlavního útoku Pygocentri nattereri na přístav, který má grády, šťávu, potoky krve a pár drsných momentů, je to snad v každém okamžiku předvídatelná, klišovitá žánrová zbytečnost, která svými složkami (postavy, dialogy, děj, úplný závěr) evokuje staré ´monster´ filmy. Jestli to tak Aja chtěl, tak ok, povedlo se mu to. Já jsem se ale nedokázal naladit na tu vlnu, se kterou bych si tohle užil a ještě se navýsost bavil. Sorry, ale skoro všechny over the top scény mě minuly velkým obloukem. Co teď?? Příští rok bych to tipnul na Chřestýši 3D. 24 miliónů dolarů(rozpočet)/77 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/14 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, jak to čtete. Na jednu stranu můžete Aju velebit za částečnou nekompromisnost, nepřiposranost, kvanta koz a krvavý finále, na druhou tohle všechno můžete stejně rychle zamést pod koberec. Co na tom, že někdo umí pracovat se stereotypy, nacpe si do svý žánrový omalovánky kvanta chicksen a ještě se navíc všem rozhodne vytřít zrak kulervoucím gore festem. Na vše ostatní, jako je budování napětí, špetka mytologie a zábavná postava, které nepřejte krutou smrt v bolestech, se tady rezignuje pod taktovkou blití do kamery a dalších zbytečných 3D eskapád. Aja musí pod nuceným nánosem technologií trpět ještě více, než jeho filmové oběti. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rybí porno!! Jednohubka roku!! Pohled na rozvlněné zadečky a páry několika silikonových koz mi pokazila docela připosranost Ajy. Moc toho nevymyslel, docela se poddal producentskému volání a během úvodní třicetiminutovky divákům příliš nenabízí.. Jenže, nenechte se mýlit. Trpělivost přináší ovoce. Pak to totiž rozjede ve velkém stylu a z nových Piraní se rázem stane sen každého, kdo doufal, že by se kombinace Aja-žravé rybičky mohla dostat do kin. Velký filmový fanda, který toho z osmdesátkových filmů hodně nakoukal (a z plátna je to znát) tak nabízí jednu z nejlepších předělávek a hlavně asi nejpovedenější „monster“ horor posledních nevím kolika let. V závěrečných desítkách minut totiž své dítko pumpuje nepřeberným množstvím originálních nápadů a hlavně na kost okousané končetiny lemuje i slušným rancem zábavy pomocí klišovitých scén parodujících samotný sub-žánr. Příběh je (s)prostý. Okolí poklidného jezera se pomalu mění v jednu velkou párty, na kterou míří stovky mladých, aby pili, tancovali a vzájemně se sjížděli pohledy. Je tu i prapodivný filmař Derrick, který hodlá natočit biják, jak se dvě holky ojíždí na palubě luxusní jachty. Ideálním průvodcem po lákavých lokacím mu má být místní „krysa“ Jake, který namísto toho, aby doma hlídal mladší sourozence, vyráží na pohádkový trip s bandou obnažených koček. Na dně jezera mezitím vším jucháním dojde k otřesům a z jiné vodní plochy v útrobách země vyžene hejno hladových potvor, které dřímaly a čekaly na pořádnou potravu. Rozpoutají detailně nasnímané peklo, o kterém si tvůrci kdysi mohli nechat jen zdát. A to hlavně díky špičkovému technickému zpracování.. Piraňa si totiž vzala jako předobraz takřka zapomenuté snímky z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let (na druhém díle se podílel i James Cameron, na což by rád zapomněl). Alexandre Aja, který divákům naservíroval krutý remake Hory mají oči, opět dokazuje, že si rád hraje a provokuje a jeho film si sám ze sebe dělá legraci. Škoda jen, že tak trochu zapomněl na budování napětí a zejména z úvodu na samotnou atmosféru. Přesto nabízí úsměvnou, drzou a dokonale fungující jízdu s několika opravdu černohumorně brutálními sekvencemi (týpek si zachraňuje svůj život tím, že přejíždí na člunu bezvládná a pravěkými piraněmi okousávaná těla, dva chlapi nesou dívku, která se najednou roztrhne vejpůl, ukousnutý penis, vlasy namotané do lodního šroubu, padající kabel rozsekne přihlížející holčinu atp.). Jasně, všichni tu totálně přehrávají, ale i ty nejmenší hvězdičky, slavné sexbomby nebo ostřílení staří známí Christopher Lloyd, Richard Dreyfuss, Jerry O'Connell, Ving Rhames nebo Elisabeth Shue si své role náležitě užívají.. A já s nimi!! ()

Galerie (131)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo 42 dní. (KucC)
  • Tvůrci filmu odhadují, že bylo denně použito necelých 300 000 litrů falešné krve. (KucC)
  • Richard Dreyfuss dostal za svou malou roli z úvodu filmu 50 000 amerických dolarů. Všechny peníze věnoval charitě. (darek kartac)

Reklama

Reklama