Reklama

Reklama

Chcete, aby z vaší dcery nevyrostla fňukna, která se při sebemenším problému sesype? Pošlete ji do školy St. Trinian’s! Tam vládne anarchie a mladé slečny musí mít pořádně ostré lokty, aby přežily svérázné metody svých profesorů a ulítlé nápady spolužaček. Jenže škola je právě před krachem, protože ředitelka tohoto podivného institutu si s ničím moc neláme hlavu, a to ani s upomínkami od banky, kterých už má pěknou hromádku. Takže je třeba vymyslet plán. Velmi chytrý plán, který škole vynese pořádný balík peněz. Co takhle ukrást obraz? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Emo studentku si zahrála britská zpěvačka Paloma Faith. (dancingclown)
  • Colin Firth, Anna Chancellor, Talulah Riley a Gemma Arterton si již někdy dříve zahráli v některé z filmových, resp. seriálových adaptací románu "Pýcha a předsudek". (Stanislaus)
  • Postava Camilly Fritton (Rupert Everett) je parodií na Camillu, vévodkyni z Cornwallu, a to jak v rámci oblečení, tak manýrismu. (Stanislaus)
  • Když se spolu Geoffrey (Colin Firth) a Camilla (Rupert Everett) znovu setkají, tak "ona" říká "Another time!" a on odpoví "Another country!", což je název filmu, ve kterém si spolu oba herci poprvé zahráli - Jiná země (1984). (Stanislaus)
  • Dívky se snaží z muzea ukrást obraz pojmenovaný "Dívka s perlou", což je i název filmu z roku 2003, ve kterém si Colin Firth zahrál roli autora výše zmíněného obrazu. Vedle toho je i filmu jednou studentkou při plánování krádeže zmíněna Scarlett Johansson, která si zahrála onu "dívku s perlou". (Stanislaus)
  • Scéna, ve které je Geoffrey (Colin Firth) vyhozen z okna při své první inspekci a následně kráčí na hřiště v mokré košili a se sakem přes rameno, je přímým odkazem na minisérii Pýcha a předsudek (od r. 1995), ve které se objevila prakticky stejná scéna a rovněž s Firthem. (Stanislaus)
  • Film je inspirován kresbami anglického karikaturisty Ronalda Searla. (skudiblik)

Reklama

Reklama