Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Narození Josefa Bárty provází věštba – zemře ve věku 29 let. A je mu právě tolik, když ho opustí žena i se synem, a jeho svět se hroutí. Podivné přátelství s nespoutaným Gabrielem vnáší do Josefova bytí nový impuls, zároveň ho však přivádí do stále větších problémů. Zdá se, že nově poznaná láska je nalezením smyslu jeho života, ale dramatický sled událostí vystaví Josefa zkouškám, které mu pomohou změnit sebe i svůj osud. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (40)

Magyar 

všechny recenze uživatele

Josefova "cesta nočním mořem" k sobě samému. Zásadní cesta, které se nedá vyhnout, kterou si nevybral, ale musí jí projít, ať na jejím konci čeká začátek nového života, šílenství či smrt. Film výborně zobrazuje určitou omezenost vnímání a sebereflexe člověka v této etapě, nutnost nechat se nést. Berte to při jeho sledování v patrnost. __ Kdo jste imunní vůči oduševnělé kráse tváře Davida Švehlíka a jeho perfektnímu vystižení postavy Josefa (nechápu, ale stát se to může :) odečtěte si z mého hodnocení MAXIMÁLNĚ jednu *. Speciální vzkaz pro žrouty popcornu: Ne, ne, ne. Ne! :) ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že těch zvláštních podobenství je zde přespříliš a mně rovněž často unikal jejich význam. Chyby, které zmiňují recenzenti, tu prostě jsou a když k tomu připočítám depresivní atmosféru v příběhovém polotovaru tvořící zápletku celého filmu, musím dát jen tu jednu hvězdičku. A ještě něco... jestli tenhle film něčím opravdu není, tak filmem dramatickým. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Božena Němcová by se divila, co někdo dokáže vyrobit z její pohádky. Film je natolik přeplněný symbolikou, že se do něj občas nevejde nic jiného. Jinak slušně natočené i zahrané, takže by to byl slušný průměr, což je hodnocení, které se filmu opravdu vymyká. Naštěstí takhle průměrný film nevypadá (50%). ()

TereziaCSR 

všechny recenze uživatele

Dala bych mu jen 4*, ale chci trochu pozvednout zdejší hodnocení, protože 44% si tento film opravdu nezaslouží. K samotnému filmu: to byl teda nářez. Film s tak obrovskou atmosférou se jen tak nevidí. Absolutně vás pohltí depresivní chmurná přispatá nálada tohoto filmu. Po skončení filmu byla diskuse s režisérem, který správně poznamenal, že Ocas ještěrky není pro každého a rozhodně ne výdělečný film. ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Pořád ještě nevím, co si o tom mám pořádně myslet.Ano, čekala jsem film s lyricko-expresívním námětem, ale i tak mě to zaskočilo.Chvíli mi trvalo, než jsem se vůbec soustředila na "děj" a pak mi všechno přišlo nedotažené, nic neříkající shluk experimentálně vyhlížejících scén, které najisto měly nějaký účel, ale já ho asi nepostřehla.Vpravdě je to plné pocitů ale paradoxem je, že se s nimi nejde ztotožnit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Východiskem filmu, v němž si musí hrdina třikrát projít podobnou situací, byla svou strukturou povídka Boženy Němcové "Anděl strážce". (Magyar)
  • Původně se mělo jednat o projekt, který by zamířil do kin. (Lynette)
  • Verica Nedeska je ženou režiséra filmu Ivo Trajkova. (mi-ib)

Reklama

Reklama