Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (286)

plakát

Hudbu složil, slova napsal (2007) 

Za scénář 2 hvězdy a za namáhavé kroutění pozadím do roztrhání těla přidávám tu třetí.

plakát

SuperClásico (2011) 

Tak konečně zas nějaký film s A. W. B. , který se dá někde splašit. A není špatný, jak jsem podle popisu předpokládala. V podstatě jsem to vzala trochu víc s nadhledem a tím pádem mi hlavní ,,hrdina" sedl svou hereckou interpretací. Jednou za čas to pocítíte, všechno nejde, tak jak by mělo, nejste zrovna ve formě a nikdy jste nevynikali pevnou vůlí. Pak přijde rána a už se vezete. Není to kdovíjaký počin, přesto pokud se s tím někde setkáte, nalijte si dobré víno a udělejte si čas. Btw. scénář si dělá tak trochu vtípky z filmových klišé. Což nemusí vždy být pochopeno a pak to vypadá jako zbytečné vycpávky. Nebo alespoň tak jsem to pochopila já.

plakát

Život a smrt malíře Petra Jana B. (1986) (TV film) 

Pokud budu přihlížet k tomu, že to nemá žádné velké ambice jako film pro televizi, můžu hodnotit velkoryse. Boris Rösner a Josef Kemr odvedli dobrou práci a jestli mi tam něco nesedělo, mohl to být scénář, který z toho udělal jednu hlubokou depku. Ale i takové filmy jsou potřeba a ve svém rámci to není odfláknutý kousek.

plakát

Poslední dopis (1973) (TV film) 

Kvalitně zpracovaný námět z 1. sv. války. Tříska zaslouží za roli chválu, stejně tak Somr. I malé věci se dají zahrát ,,velkým způsobem." Pořád je pro mě záhadou, proč dnes nemůže takováto úroveň hercovi práce být standardem pro malou televizní produkci.

plakát

Anglický biftek s českou oblohou (1979) (TV film) 

Shlédnuto kvůli B. Rösnerovi a můžu říct, že zas úplná ztráta času to nebyla. Simona Stašová je perfektně potrhlá a celá ta její rodinka jakbysmet. Obraz je tedy šílený, místy se tak jako vlní, zkrátka ten materiál na co to natáčeli nebyl nic moc, tak to občas vypadá jako halucinace. Jinak myslím, že herci se na tom vyřádili a nuda to není. Pokud to budou dávat v TV a vám se po obědě nechce z křesla, klidně zůstaňte, nebudete otráveni, ale ani výrazně nadšeni.

plakát

Ďábelské líbánky (1970) 

Proč je tahle komedie tak opomíjená? Já to nechápu, dílem možná proto, že jsem zažraný fanoušek domácí tvorby z tohoto období a dílem asi proto, že jsem velký cynik. Narážky každou chvíli nenechají diváka oddychnout, hudba úžasně podporující parodii na detektivní žánr spolu s herci tvoří výjimečný kousek. Právě jsem v nánosech naší filmové tvorby objevila malý poklad a mám za sebe velkou radost!

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Tenhle film Vás nabije! Aneb jak jsem podlehla dojmu, že ten film je hotová filosofická studnice, Svěrákův Faust. Mrzí mě, že Petra Formana jsem už v hlavní roli nikde neviděla, hraje opravdu skvěle. A ty prostřihy s lidskou anatomií nebo skládačkou krajiny, prostě úchvatný. Jsem zas po letech ,,objevila Ameriku". Jednoznačně jeden z TOP10 filmů proti depresi.

plakát

Dívka na mostě (1999) 

Kdybych mohla tak dám 4 a půl hvězdy. Scénář je totiž docela jednoduchý a předvídatelný, v podstatě by mu stačila kratší stopáž. ALE ta atmosféra, která se filmem prolíná je klasicky romantická, ale zároveň velmi nadčasová a hluboce intenzivní. Nikdy bych nevěřila, že D. Auteuil dokáže být tak charismatický, touto rolí u mě stoupl na ceně. Doporučuji pro ty, kteří při spojení slov romantický film obrací oči v sloup. Protože film o lásce nemusí být jen pitomý a kýčovitý, ale jak je tady vidět, může vycházet z vnitřku člověka samého a naprosto přesně zasáhnout jeho neskrytější emoce.

plakát

Santiniho jazyk (2011) (TV film) 

Trochu zklamání. Navnadil mě skvělý výběr herců, kteří opravdu, alespoň zevnějškem konkurovali mým představám při čtení předlohy( perfektní M. Stropnický). Bohužel to bylo to, co mě pouze navnadilo. Odradilo mě především: Sestry Molnárovi-dokud se nehýbaly a nemluvily, tak dobrý, při těch honičkách neohrabané až běda/ Taclík mi nepřišel příliš vhodný na roli, záporák byl dobrý, ale ne v tomto příběhu/ a konečně Hudba - místy velmi pomáhala, ale díky tomu, že zněla skoro celou stopáž a to i ve vyloženě nevhodné scény to srazila dolu. Celkově uchopené dobře, ale oproti Urbanovi, to chvílemi hází do kýče a oproti předloze to ,,vyměklo". Mě to však nemrzí, pouze jsem pochopila, že některé skvělé věci můžou být skvělé pouze v psané podobě ;-)

plakát

Max Payne (2008) 

Tak tedy nevim, stává se mi to poslední dobou docela často, že se ocitám v opozici se zdejším hodnocením. Jistě, že to není žádné mistrovské dílo, scénář trochu děravý, povrchní a sem tam nějaký herec nebo celý film ujede ze své role do kýče. Nemám ráda scifi slátaniny, a pokud bych si obsah přečetla před shlédnutím filmu, asi by mě to odradilo. Ale po něm nemůžu než konstatovat, že jsem sežrala návnadu i s háčkem a chyby jsem naprosto opomněla za zvuků skvělého hudebního doprovodu a vymazlené kamery. Důvody takového hodnocení můžou být ve zkratce asi tyto: 1)nemám ani tucha, jak vypadá ta hra 2)Wahlberga mám v seznamu omilostněných herců, kteří sice hrajou povětšinou ve strašnejch blbostech, ale já věřim, že jednou ta velká role pro ně přijde 3)naprosto mě unesla vizuální a hudební stránka.