Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zcela minulo. Absolutně nechápu co tím chtěl básník říct. Nuda nuda v celym filmu se nic neděje, nulové souznění s postavami a vždycky když je načnut nějaký dobrý nápad, tak je nedotažený. Ještě k tomu hraje otravná hudba, hrdinové nosej debilní buřinky a celý film se to snaží vypadat jak ze starší doby, ale přitom jasně dává najevo, že se odehrává v přítomnosti (graffiti, policajti atd.) Je to jakási melancholická onanie, která se určitě bude někomu líbit a to je dobře, protože to aspoň nebude úplně zbytečné. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca zalezitost, ktora potesi skvelym humorom, nadhernou hudbou, kostymami a stylovostou ako z inej planety a hlavne a predovsetkym, brilantnymi hereckymi vykonmi. Rachel ako inteligentna, bohata a neskusena zberatelka konickov a nicitelka zltych Lamborghiny, Adrien ako mladsi, zasadovejsi a zodpovednejsi brat Bloom, Mark v roli prefikaneho, ziskuchtiveho podvodnicka, mozgu vsetkych podvodov podarenych bracekov, ale najma UZASNA, slovami neopisatelna, vsestranne nadana a velmi ticha asistentka Bang Bang s najlepsou hlaskou filmu " Fuck me!" :D Naozaj vrelo odporucam, film neuveritelne prekvapil. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že se mi ten film nebude moc líbit, a že ho nebudu chápat. Dívala jsem se na to vlastně jen protože to šlo v televizi, a protože tam hraje Mark Ruffalo. A docela mě to překvapilo. Až na posledních dvacet minut, kdy jsem se ztratila v tom co je podvod a co realita (prostě jsem předpokládala, že je všechno podfuk :D), jsem se chytala a docela jsem tomu i rozumněla, což jsem se docela divila :D Ale co jsem teda vůbec nepobrala byl ten konec, jako u většiny takovýhle filmů. Ale jinak se to dalo docela vidět. Navíc mě moc pobavilo, že vydávali Pražský hrad za Národní muzeum. 3* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo. Adrien Brody je herec, po kterém se už slehla zem a Mark Ruffalo si vydělává jen díky Hulkovi v Avengers. Zdejší duo mi tedy nepříjde příliš vtipné a je to spíš krimi příběh o dvou bratrech podvodnících.Nic moc zajímavého se ve filmu nestane, není to inteligentní ani moc zábavné natož vtipné. Jediné, co stálo za zmínku byla podivná samotářská Rachel Weisz, která byla skvělá. 45% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ach můj Bože, já jsem tak nadržená !!" - "Dobrou !!" ;) Většinou se ostatní bojí Čechů, jen co vyjedou za hranice, aby jim náhodou něco neukradli, tentokrát však naopak přijedou krást do Prahy bratři Bloomovi s krásnou Rachel Weisz !! ;) Nejsem si úplně jistý, co tímhle jen dost těžko žánrově zařaditelný snímkem chtěl Rian Johnson vlastně říct, The Brothers Bloom silně připomínají kouzelné filmy Wese Andersona, nicméně jen v případě, že budete koukat na něco jiného a sem tam na pár okamžiků přepnete, protože co zde naprosto schází je právě ta poetičnost Andersonových filmů, tvůrci tak strašně touží po originálním a pestrém vyznění svého filmu, ke kameře Steva Yedlina nicméně nemám sebemenších výhrad, kéž by ty jeho skvostné obrazy alespoň dokázaly pevněji orámovat příběh, až se vlastně stává pouze neuvěřitelně nestravitelnou směsí všeho bizarního, co by při rozumném dávkování nebylo tak otravné !! Stejně otravný je i soundtrack režisérova bratrance Nathana Johnsona, zřejmě si ani nevzpomenu, kdy měla naposled nějaká hudba v rámci filmu takhle vyloženě srala !! Srala mě i ta obludně kýčovitá kombinace rádoby retro stylizace se zcela zjevnou současností !! Jistě Bratři Bloomovi jsou svým způsobem dík vší té absurditě velmi roztomilí, Johnson sympaticky dost využívá divákovy znalosti, řekněme, zlodějských snímků, s čímž však obstojí pouze, pokud má divák nakoukáno, nicméně si právě tímto i uváže oprátku, na níž paradoxně později všechnu předchozí snahu oběsí, z toho velmi silného hereckého obsazení pro jeho nesourodost obstojí však pouze Rachel Weisz, Adrien Brody s výrazem Ježíše Krista mě tentokrát rozhodně zklamal a Mark Ruffalo naopak dostal prostoru zoufale málo, nicméně se z okouzlení postupem času stává rozčarování nad neskutečně trýznivou nastavovanou nudou plnou naprosto prázdných dialogů.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Okrem Českej republiky pracovali filmári aj v Srbsku, Čiernej Hore a Rumunsku. (MikaelSVK)
  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama