Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama o Anglii v 80. letech 20. století. Táta dvanáctiletého Shauna padl ve válce o Falklandy a Shaun teď naléhavě potřebuje mužský vzor i zastání. Zdá se, že je nachází v partě o něco starších místních skinheads. Situace se však komplikuje, když se do party vrátí propuštěný vězeň Combo - ten nebere skinheads jako životní styl a subkulturu, ale jako příležitost prosazovat své rasistické názory a ventilovat svou chorobnou agresivitu. Původní parta se rozpadá a Shaun prožívá deziluzi, která vede k jeho předčasnému dospění. (Honza dAve)

(více)

Recenze (203)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Skinheadem se člověk stává, má-li špatné sociální zázemí, a skinheadi se dělí na ty hodné a na ty zlé, přičemž ti hodní vás ochrání před šikanou a jsou to velice dobří kamarádi zastupující rodinu a ti špatní jsou vlastně taky dobří kamarádi, kteří za vás jdou odsedět několik let zločin a nebezpeční jsou jen v tom případě, pokud se zhulí a opijou. Pokud s tím nesouhlasíte, budete mít s THIS IS ENGLAND dost vážný ideologický problém, který nezmění ani to, že vychází ze skutečných událostí a je silně autobiografický. Ale i kdybych pominul ideologii, stále se jedná o hloupý, v závěru nabubřele tezovitý a špatně odvyprávěný film, který je manýristický ve snaze prohudbit se až do konce, ale na kterém stojí za pozornost typově velice dobře obsazení herci a evokace Anglie let minulých. Jenže tenhle britský film, přestože ho otvírá a uzavírá montáž záběrů vystihující zemi, nepodává žádnou zprávu a selhává. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Príjemne spracovaný príbeh študenta pociťujúceho ťažké obdobie krízy v Anglicku. Zápletku som zároveň vnímal ako skryté varovanie na medzník v dejinách otvorený pre rôzne alternatívy subkultúr berúcich si zlé príklady a vzory. Príbeh sa týkal niekdajšieho rozmachu „skinheads“ v Anglicku a réžia namiešala peknú voňavku, voňajúcu tým obdobím. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

This Is England ma jeden problém. Nevie či chce riešit osud malého vzdorovitého Shauna, alebo príbeh prepusteného väzňa Comba, alebo len podrýpnuť do citlivej otázky naciaonalizmu potažmo rasizmu. Rozožere, ale nedožere čo je veľká škoda. Navyše tento problém ide ruku v ruke s ďalšiou chybičkou krásy a tým je od polovice jasný ťah na jednu "nevyhnutnú" scénu, ktorá je nakoniec vrcholom filmu a svojím prevedením trochu zamlží obsah výpovede. Pozitíva sú prakticky všetko ostatné. Od hudby, cez dobovú atmosféru, končiac pri typovo skvelo obsadených a dobre zhratých charakteroch. Hlavne Stephen Graham (alias Tommy z Podfu(c)ku) je s vyholenou hlavou a 20 kilami navyše úplný ďábel. 70% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie s číslom 7.800, vytiahol som britskú klasiku, seriál som nevidel ale tento film mi prišiel celkom dobrý, výborne to zahral Thomas Turgoose, už len kvôli jeho výkonu som zvažoval plný počet, ale nakoniec nie, možno si pozriem seriál a tam už budem dávať plnu paľbu, a osobne ostávam fakt zvedavý či sa mi podarí dokonca roka 8K, cieľ to nie je, ale tak priorita, hlavne teraz keď je pred sviatkami trochu voľnejšie. 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £1,5miliónaTržby USA $329,379Tržby Celosvetovo $8,155,222 ║ Ozaj krásny obraz Angličanov, fakt výstižné, herecky veľmi pôsobivé a dej určite zaujme aj keď ide o dosť krutú sondu do spoločnosti. /videl v kine: 55%/ (videl na festivale Art Film Fest 2012) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Film je věnován matce Thomase Turgoose, Sharon, která zemřela v roce 2006. (don corleone)
  • V 8. minutě, když jde malý Shaun ze školy, hraje v pozadí skladba „Tainted Love“ od britské kapely Soft Cell z roku 1981. (Trajektt)
  • Thomas Turgoose nikdy předtím nehrál, byl dokonce vyloučen ze školního divadelního kroužku. Za účast na konkurzu si vyžádal 5 liber. (don corleone)

Reklama

Reklama