Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Karda, který nepříliš úspěšně provozuje v Krkonoších turistickou chatu Severka, se u vleku setká se svým bývalým žákem Vikim Cabadajem, který se živí jako lyžařský instruktor. Je rozvedený, na horách je se svou dcerou Janou, a když zjistí, že na chatě u Kardy je na návštěvě dcera Marika, o kterou se kdysi neúspěšně ucházel, navrhne učiteli, aby na chatě uspořádal sraz bývalých spolužáků. A tak se po 25 letech na chatě objeví obézní Radek, vlastnící neprosperující vydavatelství, úspěšný televizní bavič Karel, který přijede i se synem Petrem, bezdětná Soňa i Eva se dvěma syny. Viky je sice zklamán, protože nakonec dorazí jen hrstka spolužáků, přesto se snaží navázat na minulost a oživit vzpomínky. Večer dorazí i profesorka Hanka, kterou kdysi miloval Radek. Ve vzpomínkách na dávné události se začínají objevovat hořké tóny vyvolané konfrontací bezstarostné minulosti s trpkými životními zkušenostmi a nezdary v osobním nebo profesním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 123)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co očekávají bžundu, mám varování - větrem ošlehané sněženky povadly a machři už nenachází sílu se natřásat.. Hořká ano, komedie takřka vůbec - jen frustrace středního věku umocněná životními zkušenostmi, kdy se dětské starosti zdají s odstupem času a s přibývajícími kily, plastikami a rozvody vlastně radostmi. Tauš odvážně zariskoval, ale v ničem nezaujal. Tak za 25 let zase, tentokrát s berlemi, vyndavacími zuby a artritidou a nebo pro dobro diváka doufejme, že vznikne už jen krátkometrážní film, kdy půjde mladej Mácha zapálit svíčky na hřbitov.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

"Můžete taky vymyslet něco novýho?" - tak přesně tahle věta z filmu sem úplně sedí. Trochu zbytečný pokračování kultovní komedie totiž není pomalu o ničem jiném, že se v každé scéně připomene nějaká hláška či situace z oblíbeného snímku. Jenomže zasměje se tomu v této verzi ještě někdo,nebo si radši pustí výborný první díl? Já bych se teda radši rozhodnul pro tu druho možnost, protože příběhově je tohle o ničem. Postavy sice mají docela slibný zápletky, ale nikam se to nakonec nepohne a nikoho to nijak nezmění a nikam nedospějou.. Melancholie a skuhrání nad tím, jak už jsou všichni starý navíc taky moc nefunguje. Prostě scénaristiky a režijně prázdný. Ale na druhou stranu to není zas tak nesnesitelný jak jsem čekal. Kamera je na naše poměry slušná a herci hrajou většinou fakt hodně dobře, jenom ta Jeničková mi bude asi pít krev vždycky. Celkově takovej slabší průměr a je to přesně tak zbytečný jak jsem čekal. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

... aneb kterak se čtyřicátníci chovají jako teenageři a není to vtipné, jen trapné, a kterak v mezičasech smutně filozofují o svých víceméně podělaných životech a taky to není vtipné (trapné o něco méně). Pro mě 30 minut koncentrované nudy (potom jsem vypnula TV a vzala si knížku) a plivnutí na můj oblíbený film. Když slyším slovní spojení "hořká komedie", obvykle mě chytne kopřivka a tohle je vyloženě prototyp hořké komedie. Děkuji, nemám zájem. Zklamaná nejsem, prostě se naplnila má nulová očekávání. 39% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem hodně dlouho ignoroval, protože jsem očekával nějakou sračku o tom, jak se všichni po těch 25 letech sejdou a bude to strašná "legrace". Ze začátku film tak opravdu vypadá a při většině pokusů o humor mi bylo až trapně. Už jsem si řikal, že to vypnu, ale najednou tam začaly takový náznaky, že jeden je totální zkrachovalec, druhej je alkoholik, všechny ty spolužačky jsou závistivý slepice a že to prostě asi až tak úplně sluníčkovej výlet nebude. Nicméně všechno to bylo takový nucený, nevěrohodný, scénář šustil papírem... Za totální scénáristickou zoufalost považuju to, že Suchánek hrál Suchánka. Jinak paradoxní je, že v původních Sněženkách mi Suchánek připadal ze všech těch mladejch herců asi nejpřesvědčivější, ale tady byl úplně hroznej. Duchoslav byl otřesnej už tehdy a tady jenom dokazuje, že i po 25 letech je to pořád stejně špatnej (ne)herec. Věrohodnej mi přišel jenom Kopta a Brzobohatý. Potěšil mě vyloženě anti-happy end. Ale na víc jak 2 hvězdy to nestačí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie, která nemá více věcí. Protagonistu. Drama. Tempo. Žádnou konzistenci. Jasno v cílové divácké skupině. Celý film ale krom FILMOVÉ režie (tzn. nevypadá jako home video nebo televizní inscenace pro sobotní dopoledne) stmeluje intenzivní pocit hořkosti nad promarněnými příležitostmi. Životními i uměleckými. 55% Zajímavé komentáře: Tetsuo, imf, triatlet, Pražák, Sonnery, curfew77, dolin1, Le6n, martalini ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • "Sneženky a Machry 2" se snažil Jan Antonín Duchoslav, představitel Vikiho, zrealizovat několik let. (Pumiiix)
  • Scénáře se opět ujal Radek John, tentokrát vytvořil tandem s Ivem Pelantem. Spolupracoval s nimi také režisér Viktor Tauš. (hippyman)
  • Samu sebe si v roli lyžařské instruktorky zahrála Kateřina Neumannová. (hippyman)

Reklama

Reklama