Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (244)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Thrille o akom som vždy sníval. Šokujúce tajomstvo ukryté na magnetofónovej páske čaká na svoje odhalenie, bude však výsledok stáť za to? De Palmova forma stúpa a ponúka naozaj mrazivé napätie podporené vizuálnym kumštom majstra (rotačná scéna hľadania záznamu v štúdiu). Záverečná pointa černejšia než smola, je jednou z najlepších vôbec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Travolta v netypické roli, předvádí výborný výkon a nechává sebou vláčet podle rytmů De Palmovy režie. Neskutečně povedený a vyšperkovaný závěr je jen velkou třešničkou na pomyslném dortu, který De Palma s Travoltou opekli. Slušné tempo na film o zvukaři, který omylem nahraje střelbu a případnou vraždu guvernéra. Po dlouhé době jsem spokojen nejen s Travoltou, ale především s De Palmou, který nedokázal mé chutě pořádně naplnit a většinou mě jen dokáže zklamat. Tentokrát si dal záležet a skvěle spojil několik elementů včetně obsazení, kamery, hudby až po poutavost do skvělého filmu. (Dřív tu byl jiný komentář, ten změnil, tohle je jeho náhrada. Odpočívej v pokoji.) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,USLYŠÍŠ DVA ZVUKY“..... /// Tak nám zabili guvernéra Jacku. Já vím, byl jsem tam a mám to nahraný. Na kazeťáku! Jsem totiž filmovej zvukař – a z toho, co jsem tam slyšel, viděl a teď zjistil - se všichni poserou!!!! Hmmm, ale jestli voni tě chlapče, nebudou chtít sejmout.... No co vám budu vyprávět – kriminálka, která má blízko k Hitchcockovi a Brian je frajer, kterej prostě dokáže, že umí... prostě umí... (dokonce sem vložil i krátkou ,,mafiánskou“ etudu)... a basta! Po těch 30ti letech je to už kapku hloupoučký, což se dá očekávat. Ale jinak... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám hrát ve filmu. Furt nechápu, proč nejsem ta, která se koupe, když bych chtěla radši ,,křičet“. 2.) Zjistím, kde získal J. Lithgow ,,kvalifikaci“ pro 4. řadu Dextera. 3.) Thx za titule ,,ca344257“ a ,,drSova“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

classic 

všechny recenze uživatele

Johna Travoltu extra nemusím,a ani neviem,prečo,ale výnimka potvrdzuje pravidlo,že víťazí kvalita nad kvantitou,a tak podotýkam,že John si dobre vybral,kde túto úlohu by som charakterizoval ako zlomovú,zapamätania hodnú,pred Blow Out má slávne roly v muzikáloch,teraz mení úplne žáner,ktorý ho posúva do predčasného útlmu... Brian De Palma nakrúca mrazivý thriller v duchu jeho slávneho horroru Carrie,kde atmosféra pekne hutne,a tie najlepšie majstrštyky sú ešte len predo dvermi... Johnova postava vo filme hrá zvukára z kategórie béčkových produkcií,kde jedného večera sa mu podarí nahrať zvuk,ktorý ho privedie na hranicu,z ktorej vytvorí svoj najlepší zvuk,t.j potrebuje dokonalý rev pre film,a tak urobí svoj najlepší a konečný...Ale obetuje niečo zo svojho okolia.Mrazivé retro so zvláštnym psychopatom,ktorého hrá John Lithgow,ktorý je príjemne vyšinutý,ktorého by som určite zaradil do inej škály úloh,ako je táto,ale casting je na vysokej úrovni. Ešte chcem pochváliť výborný český dabing dua Trávniček a Laurinová,ktorí spolupracovali na relácii DO-RE-MI,voľakedy... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Další důkaž, že Brian De Palma si s thrillerovým žánrem rozumí jako Karel Kopfrkingl s kremační pecí. Napětí vytváří dlouhými záběry bez střihu, hra s divákem mu není cizí (viz prvních pár minut, s hlavním dějem vůbec nesouvisejících) a každou scénu dokáže bravurně vygradovat až do strhujícího (a deprimujícího) finále. Jméno Vilmose Zsigmonda jsem začal registrovat až po Černé Dahlii a s každým dalším filmem, který vyšperkoval svou geniální kamerou, mě udivuje, jak málo Oscarů zatím získal (jednoho). Ale do háje s Oscary – ten chlapík je machr! Záběry s tváří zabíranou z profilu vepředu a něčím/někým v pozadí bych si okamžitě nechal zarámovat – taková malá umělecká díla. Vrcholnou přehlídkou jeho schopností je pak několikaminutová rotace kamery kolem vlastní osy. Skvost! Výstřel mohl mít lepší scénář, mohl mít lepší herecké výkony a silnější pointu – jenže nic z toho nepotřebuje, akorát by to odvádělo pozornost od dechberoucí exhibice dvou pánů za kamerou. Dokonalá symfonie obrazu. 85% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • První volbou pro hlavní roli byl Al Pacino. Kvůli jeho nedostupnost byl osloven John Travolta, který promptně navrhnul obsazení Olivie Newton-John do role Sally, což De Palma odmítnul. (Matty)
  • Jedná se o druhý a zároveň poslední film, kde se spolu ve filmu setkali John Travolta a Nancy Allen. Prvním filmem bylo hororové drama Carrie (1976). (DruidKarel)
  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)

Reklama

Reklama