Reklama

Reklama

Ďáblovo dítě

  • USA Babysitter Wanted (více)
všechny plakáty
Trailer

Zdanie často klame. A niekedy smrteľne!  Angie Albrightová je študentkou histórie umenia. Ako väčšina študentov si potrebuje privyrobiť, a tak sleduje vývesku s inzerátmi, aby si našla prácu, ktorá by jej pomohla vylepšiť zlú finančnú situáciu. Odpovie na inzerát, ktorý hľadá dievča na stráženie. Dostane sa tak na odľahlú vidiecku farmu, kde má robiť opatrovateľku malého Sama , syna manželov Stantonovcov. Všetko je v poriadku, to však len do chvíle, kým nepadne tma. Potom sa začnú diať čudesné veci a namiesto stráženia malého chlapca bude musieť Angie bojovať o holý život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o další z dlouhé řady filmů, u kterých se ve vás během jejich sledování mísí nejrůznější pocity a ve finále vám nezbyde nic jiného, než jen zamávat nevyužitému potenciálu, odškrtnout si další položku (film) a jít zas o dům dál. Tahle směsice hned několika subžánrů je totiž do jisté míry skutečně chutná, jenže neustále budete hledat „ingredience“, které by ji dochutili k vaší spokojenosti a ony nikde. Přiznám se, že já patřím k těm, kteří by samotný úvod naprosto vypustili. První záběr na nebohou dívku totiž přišel příliš brzy a jedno eso z rukávu duo tvůrců vytratilo hned ze startu. Následná půlhodina mi silně připomínala tuctovou teen komedii, kterak slušňoučká katolická dívka musí čelit všem svodům pekelného internátu i svým sexuálním tužbám, ale jelikož je to puťka, raději olizuje křížek, než něco jiného. Nu když už se konečně přesuneme do baráku na farmu, čekal tu na mě další nesympatický fracek s tupým výrazem – kterému jsem tu jeho proměnu nesežral za celou dobu ani jednou. Naštěstí jeho fotřík s maminkou nejsou zas až tak nevinní burani, jak by se na první pohled mohlo zdát a tak na nás vybafne i několik jakoby „gore scén“ – ovšem přístupnost byla zřejmě do 15 let, takže toho moc neuvidíte (neuvidíme). Ta gumová hlava ve kbelíku moc roztomile nevypadala. Ještě štěstí, že tu hrála Angie Albright. Alespoň se bylo na co dívat, přestože svlíkat se jí nechtělo. Většina ostatních herců totiž byli totální dřeva a jejich reputaci moc nezachránil ani sám Bill Moseley. Ten tu totiž nehrál kupodivu žádného psychopata, ale obyčejného poldu a moc prostoru nedostal. Věřím však, že kdyby dostal roli otce, byla by to mnohem lepší podívaná. Atmosféru to však místy mělo vskutku dobrou, takže úplná katastrofa to určitě nebyla. Krev tu stříkala to zas jo, ale já čekal prostě víc…40% ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné od první minuty, a to v mnoha směrech. Kromě omšelých slashing scén, stojí strategie tohoto horroru na kontrastu mezi jakousi slupkou dobra a civilnosti a šokujícího kostlivce ve skříni. Na tomto principu pak krystalizují postavy, ty černé jsou pochopitelně v jádru bílé a naopak (jak taky jinak, to už je prostě zásada, když chybí nápad a tvůrčí originalita). Po řemeslné stránce jde o sypání soli do moře a film nezušlechťují ani herecké výkony, emoční projevy postav jsou ploché. Chladnokrevnost a bohorovnost těch zlých není šokující, afektivita a strach hrdinů jsou odfláknuté a nedokáží si získat divácký soucit. Samoúčelný cynismus vyznívá již z principu směšně, stejně jako snaha o pohoršlivost. Jedna hvězdička za toho mrňavého hladového zmrda. ()

Reklama

Morico 

všechny recenze uživatele

Film je přeplněný nekvalitní "hororovou hudbou", která naprosto trhá uši a neplní účel ani na 1%. Na rok 2008 celkově dost uboze zpracované. Nálepku horor bych tomu opravdu nedával, nevím zda je to tím, že autorům dochází nápady a nebo tím, že divácí to chtějí, ale takzvaný "horor" založený na co nejvíce brutálních a krveplných scénách bez sebemenšího efektu mi nějak přestává bavit ... brutalita je zde opravdu naprosto bezvýznamná a k ničemu nevede. Chtěl jsem dát "odpad!", ale za celkem originální pokus o zvrat (ze kterého se ale nic nevyklubalo) dávám jednu hvězdu! ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Počas nudnej septembrovej noci niekedy medzi rokmi 2011 a 2013 sa mi nechcelo spať, keď som pozeral jednu z našich "super" komerčných TV sa to stalo. Začal horor a nebol to len taký hocijaký horor, bol to celkom dobrý horor (na TV pomery). Celkom slušne vybudovaná atmosféra a nadpriemerný záverečný zvrat umlčala moje ufrflané ja a so zatajeným dychom ho donútila dopozerať toto hororové prekvapko. 6 z 10 P.S. Ako môže nejaký zdravo uvažujúci človek preložiť "Babysitter Wanted" ako "Vidiecka farma"...hm? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

OMEN, MIKEY a VRESKOT v jednom. :-) Tento horor je zložený z dvoch rovnocenných častí. Úvodnej strašidelnej a "after twist" slasherovej. A obidve fungujú na jednotku. Na to aby som dal vyššie hodnotenie by tu ale nesmel byť klišéovitý záver, typický pre USA horory. Každopádne po dlhom čase slušná, intelekt neurážajúca zábava ozvláštnená už spomínaným a podľa mňa neočakávaným zvratom v polovici filmu. Odporúčam. (3.3.2009) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama