Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Tohle je Tykwerův první modrák, přesto je to film celkem chytlavý (alespoň v první polovině) a jednou dokonce i zábavný a to během akční přestřelky v galérce, která je přerušena vyzvánějícím mobilem s hlasem temného Yody. The International je takovým mixem thrilleru pojednávající o hrozbě konspirací bankovních institucí a jejich skutečných zájmů, které zrovna nepředstavují hlavní prvek, jejímž jsou peníze. Díky charismatickému a dostatečně odhodlanému Owenovi se na to dobře kouká, ale jak se děj filmu postupně vyvíjí, jeho kvalita naopak pozvolna klesá a konec je tuplem neuspokojivý (až si člověk říká, že ani autor scénáře sám nevěděl, jak to celé zakončit nebo to přinejmenším značně odbyl). Naomi Watts je tu opravdu zbytečná a vynechání její postavy by ničemu vůbec neuškodilo, spíše naopak. Decentní a pěkně natočený thriller, který však výraznější dojem neudělá a to z toho důvodu, že diváka nedokáže dostatečně strhnout na svou pro-tikorporační/bankovní jízdu. (6/10) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěla vyšít čtyřbodové souhvězdí, protože CLIVE OWEN! Ale marně hledám v tomto krimithrilleru další nadprůměrný prvek, než právě zmíněného herce, kterému jednoduše žeru jeho charisma i s navijákem, s chlupama, s tykadlama, se vším:-). Šmejdská banka dělá šmejdské transakce a do zadku se jí zakousne agent Interpolu Salinger. Žádný akční hrdina to není - při přestřelkách se mu třesou ruce, ale jeho urputná touha po spravedlnosti jej dovede až do finále, jaké lze stěží nazvat happyendem. Občasná nepředvídatelnost je sice fajn, nicméně scénář nepracuje s příběhem zrovna dokonale, režie je nevýrazná, nějak to bohužel postrádá áčkový punc. Bez Clivea by šlo o čistý průměr, vzhledem k rozbouřeným hormonům dávám 65%. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jistě, hromada jednotlivých scén je jedno velké WTF a pokud se člověk bude hnípat v logických nesmyslech, tak u tohoto Tykwerova dítka pravděpodobně zemře, ale celkový děj smysl dává vcelku slušný a podle mě mezi ostatními průměrně blbými akčnímii thrillery svou hloupostí nijak nevyčnívá, spíše naopak. Napětí nabízí v rámci možností vcelku dost, tradičních žánrových klišé taktéž, ale dokáže je překonat jedním docela zajímavým twistem v příběhu a charakteru hlavního hrdiny... a k tomu má ideově vcelku sympaticky reálný a antihappyendový dovětek na konci. No a akční scény... resp ta v muzeu, jsou bez debaty boží. Problém je myslím v původních očekáváních - každý čekal buď hyperinteligentní thriller, čímž International ani náhodou není, nebo režijní hříčku jakou byla Lola - opět marně... Intenational je velice fajn žánrovka která je trochu chladnější a nepřístupnější než je zvykem, občas je u ní nutné nad nelogičnostmi hodně přivřít oči, ale jinak je dosti svižně natočená a zabavit dokáže velice dobře. 7-8/10 ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vyborna hudba, zajimavy namet, prumerny scenar, par nelogicnosti, k tomu jedna stylova prestelka a hodne reci okolo. Vysledek? Prumer, ktery je zezacatku napinavy, ale ke konci uz chcete jen vedet jak to vlastne dopadne, kdyz jste tomu venovali dve hodiny zivota. Ale ze by jste po onom konci nejak vylozene touzili a neobesli se bez nej, ci vas dokonce nejak usadil na zadek, tak tyto pocity se nedostavi. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Tom Tykwer v na první pohled komerčnějším filmu, než je u něj zvykem, ale na druhý pohled je to velmi dobře natočený a chytrý film. Tykwerův cit pro obrazy a kompozici dává v International nový rozměr a chvílemi divák neví, kam dříve koukat. Kamera a výprava jsou opravdovou ozdobou Internationalu. Vedle drsného Clive Owena je tu krásná Naomi Watts a do všeho mluví klasicky kvalitní Armin Mueller - Stahl. Celý příběh bude asi dostatečně znám milovníkům konspiračních dokumentů typu Zeitgeist nebo Peníze jako dluh. Přestože působí pro někoho dost absurdně, skutečnost je právě takto smutná a International skvěle vystihuje podstatu tohoto boje se současným systémem, která se snaží tvářit jako správný, ale přitom dovoluje konat velmi zlé věci. K akci dochází velmi málo a pořádná přichází až po půlce, kdy je rozstříleno jedno muzeum neskutečným způsobem. ta akce je výborně nasnímaná, přehledně vytvořená a chvílemi oslňující... Škoda, že Tykwer nikdy asi nenatočí opravdu velký akční film, který by byl pod jeho rukama nejen kvalitní a chytrý, ale i zábavný. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Nájemný vrah pracující pro IBBC, cestující z Itálie pod jménem Timothy M. Sherwood, chodí cvičit do NY Central Gym – nycentralgym.com. Pokud jste tuto adresu ještě nedávno zadali do prohlížeče, byli jste přesměrování na webové stránky distributora filmu. NY Central Gym totiž neexistuje. (JsemPohodlny)
  • Výbuch automobilů v traileru je upravený výbuch z filmu Ghost Rider. Ve filmu se nevyskytuje. (Chrustyn)
  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama