Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

INTERNATION působí v prvních minutách na must see záležitost, chceme sledovat další a další záhadné zápletky, chceme více akce a více se spojit s postavami, ale v polovině zjistíme že nic takového nepřijde. Tom Tykwer s Frankem Griebem jsou za kamerou opět mistři, ale scénář Tomovi proklouzl mezi prsty. Už to není tak velkolepé jako v Parfému, kdy námět a výprava byla ta nejdokonalejší Tomova práce, u které by se rozplýval i Stanley Kubrick, který chtěl Parfém vidět ve filmové optice. Na INTERNATION musíte vstoupit jinak, pokud čekáte další velkolepou podívanou INTERNATION vás zklame už v polovině, pokud nečekáte velké věci budete se bavit. Clive Owen dobrý, má láska Naomi Watts pořád sexy, ale INTERNATION je sezónní záležitost. Za pár měsíců nebudeme vědět, o čem to bylo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Někdy si při pročítání komentářů a diskuzí u filmových děl říkám, jak nás filmové fandy zkazila nepřeberná nabídka televizních programů a digitální éra, která umožňuje stahování a tím i zahlcení diváků a z toho vyplývající pocit přesycenosti. Nové filmy a seriály, které se nemůžou opřít o pocit nostalgie, takže ztrácí výhodu pořadů viděných kdysi v dětství, pak dostávají často jen průměrné hodnocení, i když jde o velmi slušnou práci. International není z těch přelomových snímků, které se budou objevovat a citovat v odborné publicistice, a přední kritici o nich nenapíšou objemné eseje. Představuje nicméně dobře zvládnutou žánrovku, kterou z mého pohledu do čtyřhvězdičkové kategorie katapultuje Owenovo charisma a jeho špičkové zapálené herectví. Pravda, scénář nepatří k těm objevným, ale neobsahuje na druhou stranu ani logické kotrmelce a díry. Kvalitní dialogy, slušná psychologie postav a jejich přesvědčivá motivace, napínavá divoká přestřelka v prostorách muzea, za kterou by se nemusel stydět ani špičkový akční film. Nemám zkrátka důvod jít pod 75 % celkového dojmu. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jistě, hromada jednotlivých scén je jedno velké WTF a pokud se člověk bude hnípat v logických nesmyslech, tak u tohoto Tykwerova dítka pravděpodobně zemře, ale celkový děj smysl dává vcelku slušný a podle mě mezi ostatními průměrně blbými akčnímii thrillery svou hloupostí nijak nevyčnívá, spíše naopak. Napětí nabízí v rámci možností vcelku dost, tradičních žánrových klišé taktéž, ale dokáže je překonat jedním docela zajímavým twistem v příběhu a charakteru hlavního hrdiny... a k tomu má ideově vcelku sympaticky reálný a antihappyendový dovětek na konci. No a akční scény... resp ta v muzeu, jsou bez debaty boží. Problém je myslím v původních očekáváních - každý čekal buď hyperinteligentní thriller, čímž International ani náhodou není, nebo režijní hříčku jakou byla Lola - opět marně... Intenational je velice fajn žánrovka která je trochu chladnější a nepřístupnější než je zvykem, občas je u ní nutné nad nelogičnostmi hodně přivřít oči, ale jinak je dosti svižně natočená a zabavit dokáže velice dobře. 7-8/10 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Parádní pomalý upovídaný konspirační špionážní thriller, do kterého je zcela násilně naroubována zběsilá obrstřílečka (což jí ale nic neubíra na kráse). Ale úplně největší marketingový gól je vypůjčení si výbuchu auta z Ghost ridera v traileru, to už přesahuje hranice slušnosti. Ale až na tyhle studiové hnusárny (jsem zvědav jestli po podobných zkušenostech Tykwer ještě někdy zabrousí do podobných komerčnějších vod) si ale nemůžu ztěžovat, sice jsem si film musel párkrát posunout zpět, protože těch jmen je hodně je těžké si je hned přiřadit, ale jinak spokojenost. A ty architektonické orgie, hmm… ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Trochu života do toho umírání! Ten film se pokouší oživit jedna zajímavá přestřelka a jeden zajímavý dialog, jinak se Tykwerovo odosobnělé dílko konstantně dusí pod nánosy dalších a dalších dialogů, zvratů, dialogů a zvratů. Patrně vinou ziskuchtivých bankéřů... pardon, producentů vznikl zajímavý kočkopes, ze kterého by však jiskru, tempo, nebo spád nedostaly ani elektrošoky. Není to vyloženě hloupé, jen neskutečně rutinní. Inteligentní akční thriller. To je meta, které Tykwer nedosáhl. Úspěšným evropským tvůrcům by mělo být dovoleno v zámoří točit žánrovky podle jejich nejlepšího vědomí a svědomí. Tady do toho Tomovi musela kecat armáda studiových chytrolínů. Takových filmů totiž vznikají desítky a desítky... Plus za lokace. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Přestřelka uvnitř newyorského Guggenheimova muzea byla natočena ve starém opuštěném skladišti. Budování interiéru zabralo 4 měsíce a byly použity originální plány muzea. (TomikZlesa)
  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama