Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 550)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musim se přiznat, že začátek byl pro mě doslova zabijácký... taková nuda! Ale pak jsme se přenesli na palubu lodě s převživšíma... mno, tučnýma lidičkama. A tam pro mě jakoby film začal. Nejvíce mě bavilo posezení s kapitáne a jeho údivem. "Co je to ples? Co je to tanec?" plus jeho první krůčky a k tomu ta hudba.... toto bylo prostě božské! :-) Konec jasný, Walli a drsná Eva spolu... "Děti, vy budete pěstovat rostliny všeho druhu ... pizza rostliny!" XoD tenhle konec neměl chybu :-) ()

whack 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Zem je následkom šialenej nadvýroby a konzumu taká zdevastovaná a zaplavená odpadom, že život na nej takmer vymizol. Zbytok zodpovednej humanoidnej masy je vyslaný na kozmickú loď, kde zdegenerovaný a plne automatizovaný prežíva ničnerobením. Až keď sú odtrhnutí od brainwashingu reklám a ružových okuliarov a začnú si pomaly uvedomovať realitu a rozmýšľať, stávajú sa opäť ľuďmi. Odstavujú nadvládu počítačov, pristávajú na Zemi, ktorú roboty nestihli dať do poriadku ani za 700 rokov a vysádzajú prvý strom... Skutočne tu môže niekto nevidieť ekologickú agitku? ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pixar zase válí, opět perfektní a nádherný animace, prostředí, stíny, barvy, osvětlení, prostě úplně všechno a ještě víc to posléze vynikne, když se děj přesune na kosmickou loď. Nicméně tentokrát to trochu ztrácí příběhově, sice je děj velice milej, taktéž postavy, ale nic novýho to nepřináší, ale ono to ve výsledku nakonec ani nijak nevadí. Pixar se svým Wall-E jsou opět daleko přede všemi konkurenty a jen tak někdo je z trůnu nejlepších animáků asi nesesadí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1: Najlepsi animovany film + 2 nominacie: Hudba / Zvuk _______ Stale obdivujem a asi aj stale budem obdivovat tvorcov takychto animakov, ktori sa nesnazia vymyslat a natacat pribehy iba pre deti, ale rovnako dokazu zaujat aj dospelych, samozrejme pokym nemaju nic proti animakom. Dokonca ani moja mama nema rada animaky a donutil som ju pozriet si RATATOUILLE (2007), ktory sa jej jednoducho pacil a bavila sa cely film. VALL-I je jednoducho robot, ktory ma strach a dokaze citit podobne ako aj moj oblubeny Johnny 5 z filmu CISLO 5 ZIJE (1986). Trosku som mal pred filmom obavy, ci osamely robot nebude trosku nudny, ale tvorcovia pre kazdu minutu vymysleli nieco, cim som sa ani chvilku nenudil, hlavne ked na Zem prisla robotka menom Eva, do ktorej sa hned zalubil, len hlavne aby mu neusla niekam prec do vesmiru :-) Animacia je taktiez nadherna, bolo vidiet, ze si tvorcovia dali namahu. Pacili sa mi aj odkazy na filmy HELLO DOLLY (1969), dalej v podobe jednej z melodii a valcika na sci-fi 2001: VESMIRNU ODYSEU (1968) alebo hlas pocitaca v podani Sigourney Weaver, ktora sama musela pocuvat pocitac na vesmirnej lode vo VOTRELCOVI (1979). V skratke je to pekny mily filmik, ktory si urcite niekedy v buducnosti este raz rad pozriem. ________ Ben Burtt - (VALL-I) +++ Elissa Knight - (EVA) +++ Jeff Garlin - (kapitán) +++ Sigourney Weaver - (hlas počítača vesmírnej lode) +++ Producenti: John Lasseter, Jim Morris +++ (Videl v kine 30.09.2008) +++ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vidět ve Wall-Im jenom ‚jostomioučkou‘ pohádku o zamilovaných robotech je trochu scestné. Pixar to má totiž promakané do poslední mrtě. Ta počáteční retro atmosféra, práce s filmovými narážkami, Newmanova hudba, fantastický vizuál a do toho všeho sic tak primitivní, přesto neskutečně našlapaný příběh, který svoje ekologické poselství a kritiku konzumu neprodává zase až tolik lacino, jak by se mohlo zdát, jsou totiž důkazem chytrých tvůrčích hlav, které prostě umí, nech si někteří zapšklí škarohlídové okolo myslí co chtějí. Filmy od Pixaru mají totiž srdce velké jako světová ekonomická krize a já se klidně znovu a zase nechám s radostí pobavit i dojmout. PS: By mě zajímalo, co na to Václav Klaus. :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (65)

  • Každého z robotů autoři navrhli specificky podle funkce, kterou měl vykonávat a když ho animovali a vytvářeli mu osobnost, snažili se držet těchto funkčních omezení. (Rodriguez)
  • Prvý animák od Pixaru, v ktorom sa nachádzajú scény aj so živými hercami. (Mihail123)
  • V úvodní scéně jsou ukázány jaderné a větrné elektrárny postavené na vrcholcích hor odpadků. To naznačuje, že lidstvo přešlo na čistou energii až když bylo příliš pozdě. (Maulincio)

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama