Reklama

Reklama

Prokletí hrobky faraona Tutanchamona

(TV film)
  • Česko Tajemství hrobky faraóna (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 1922 a volnomyšlenkářský archeolog Danny Freemont je neblaze proslulý díky svým výstředním teoriím o pyramidách, Atlantidě, mimozemských civilizacích a Egyptské knize mrtvých. Může tím sice oživit přednášky na Káhirské univerzitě, ale rozhodně tím rozzuří seriózní egyptology, jako například půvabnou doktorku Azelii Barakatovou. Freemont je přesvědčen, že kdyby nalezl Smaragdovou desku, o které se říká, že byla pohřbena v Tutanchamově hrobce, tak by získal moc mít pod kontrolou celý svět. Bohužel jediný, kdo Freemontovi věří, je podlý archeolog Morgan Sinclair, člen tajné ďábelské kliky, který chce ale za pomoci desky povolat a ovládnout nepřemožitelné zlo… Dvoudílný dobrodružný film s Casperem Van Dienem (Sleepy Hollow), Leonorou Varelaovou (Kleopatra) a Jonathanem Hydem (Titanic) natočil zkušený režisér Russell Mulcahy (Highlander). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Padam do hlbky a egyptski pohania so mnou. Je to netradicna zberba klanajuca sa primitivnym smiech budiacim bohom. Tutanchamon so zlatymi kridlami a ksichtom vymasturbovaneho chlapca nad „Hrajchlapcom“ je vysmechom rozumne uvazujuceho krestana a uskrn nahanajuci Seth je ukazkou radostnych chvil, ktore nastali po vitaznom chorale anjela „Aleluja“. Je nieco chore, zhnite v UnHollywoode, nezdrave, ak vcelku akceptovatelny reziser (Highlander, Ressurection, 6. Batalion) sa podujme na archelologicku cestu- prasnu, zadupanu do prachu zeme, zo sialene (mysli zabijem ho) vyzerajucim hercom (a castingom nevynimajuc), sprskou nudy, nezaujimavosti, fatalne nedorobeneho strihu a kamery, o hudbe nevraviac. Ocenujem a prihovaram sa u Tutanchamona (hahaha) za egyptanov kladuc zivoty za nezmyselne vymyslene dejiny bohov, historiek, z ktorych budu tvorcovia spoza oceana cerpat asi 4ever. We all fall down.... ()

-ELFKA- odpad!

všechny recenze uživatele

Zaradenie tohto zázraku do hlavného vysielacieho času bola veľká chyba!! Na druhej strane, nebyť toho omylu, nikdy by som sa asi o tomto skvoste nedozvedela!! Oóó čo by to bol za prázdny a nudný život bez zhliadnutia tohto dobrodružného fantasy hororu?? Teraz vážne, tento film je naozaj veľmi veľmi zlý!! ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslíme stupiditu, tak to má celkom zaujímavý nádych dobrodružnej atmosféry. Na MÚMIU si spomeniete každú chvíľu, ale Casper je predsa len sympaťák. A príšery sú odporne počítačové. Veľkolepé finále je skrátka veľkolepé... POKLAD KRÁĽA ŠALAMÚNA bol na tom trochu lepšie... A ešte pripomeniem, že existrujú aj horšie šialenosti ako napr. MÚMIA (Lgend of the Mummy)... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Má to slušnou výpravu, je tam Leonor Varela a samozrajme jej to velmi pristane - a to je taky jediný důvod, proč by někdo trávil TŘI HODINY ve společnosti okloboukovaného Kašpara Van Diena. Co taky můžete čekat od filmu, v němž Ty Zlé reprezentuje Řád Pekelného Ohně?;) V dnešní době, kdy se k Sommersovým Mumiím dostanete bez větší snahy, je takovýhle televizní pokus, v němž rovným dílem vzdělaná i sličná egyptoložka nechápavě čučí na Hrdinu s velkým K, kterak tento z hrudi čerstvě odpadnuvšího derviše cosi obkresluje na čistě náhodou při ruce se nacházející list papíru formátu A3, aby následně své kolegyni objasnil, že "To je mapa." , naprosto, zcela, beze zbytku a totálně zbytečný. 20%, ale aspoň jsem se po ránu zasmál;) ()

jane1106

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem sice jen asi pět minut, ale i za tu chvilku mě tento slaboučký odvar Mumie znudil až běda. Mizerné triky, ubohý soundtrack, který nesahá monumentálnímu Goldsmithovu a později Silvestriho dílu ani po kotníky (což si na Nově Cinemě zřejmě všimli a proto upoutávku jaksepatří okořenili právě hudbou ze Sommersových spektáklů) a vymydlený "dobrodruh" Van Dien. Jonathan Hyde se zřejmě egyptských filmů nemůže nabažit. Ponechávám bez hodnocení, poněvadž za tak krátkou dobu jsem se nestihla rozhodnout mezi odpadem! a 1*. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama