Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh vypráví o jednom večeru, kdy do Prahy přijíždí na abiturientský večírek matka (L. Domesová) s malou dcerkou (B. Franclová). Nemá, komu by ji svěřila, a tak dívenka zůstává na noc sama v bytě bývalé spolužačky (D. Batulková), s níž matka vyráží na večírek. Dívenka obdrží instrukce, aby nezavírala pojistku u dveří, protože pak by se obě ženy při návratu nedostaly domů. Je noc a děvče nemůže spát. Najednou slyší zvláštní zvuky. Schová hlavu pod peřinu a s hrůzou pozoruje, že někdo vnikl do bytu. Zloděj (D. Matásek) krade obrazy, ale pak si jeho společník všimne, že v bytě někdo je. Svědka se musí za každou cenu zbavit… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

kajas 

všechny recenze uživatele

V době, kdy Davida Matáska všichni znali jenom jako Kendyho, se předvedl v diametrálně odlišné roli zloděje a násilníka, který se plánuje zbavit malé svědkyně. Jak už zmínili jiní přede mnou, napínavý příběh kazí zejména scény z maminčina večírku a neuvěřitelně hloupě useknutý závěr. Televizní filmy mají běžně celovečerní stopáž a tady byly dvě tři minuty navíc evidentně problém. Trochu škoda. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jako malého mě tento film dokonale vystrašil, až jsem se bál spat sám a vždy před usnutím ¨jsem se celý zabalil pod peřinu, což dělám dodnes. Z pohledu však dospělého diváka je film silně zestárlý, místy hloupě směšný a skoro bez atmosféry. Velice se podařila ta část kdy oba hrdiny rozdělují jen dveře a stačí malá chyba a osud holčičky je spečetěn. Bohužel neustále střihy na večírek je katastrofální, kdykoliv se ve filmu objeví trošičky atmosféry, je vždy touto prasečinou zcela zničena. Celkově se jedná o směšného bubáka z dávné tv historie, která nedopadla tak mizerně jako http://www.csfd.cz/film/117952-prizrak/, ale i přesto se jedná o zcela ubohý pokus o něco jiného, než co se tehdy u nás točilo. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak jako někteří jsem viděl film při premiéře, když mi bylo také asi tolik co hlavní hrdince, takže to na mě dost zapůsobilo. S odstupem času bych vystříhal všechny scény z maminčina srazu, kde se jsou všichni příšerně nesympatičtí a chovají se naprosto idiotsky, a nechal jen to drama (skoro horor) mezi holčičkou a lupičem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na televizní kousek rozhodně slušná průměrná podívaná. Místy to mělo i vcelku dobrou atmosféru, jen ten konec mohl být vskutku lepší. Mám takový dojem, že jsem už někdy něco podobného viděl, ale ze zahraničí (taky tam bylo malé děcko a psychopatický vrah a zloděj…který ho chtěl potom sejmout). Představitelka malé holky odvedla pěkný výkon, stejně jako Matásek – jen ty odbočky (skoky na školní sraz) mi lezly docela na nervy a nebavily mně…Docela se divím, že Batulková v něčem takovém ukázala i svoje ženské přednosti… ()

camper 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem to viděl bez prvních 7 minut, na který jsem se podíval až po filmu... (v televizi jsem to nestihl, tak jsem si začátek dostáhl) Ale i bez těch 7 minut (který mimochodem dost dobře navodily atmosféru), se mi to dost líbilo. Celkově napjatou atmosféru udržovalo přeskakování mezi klidnou maminkou na večírku a Terezkou doma.... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o jediný film, který natočila malá Běla Francová, představitelka Terezky. (M.B)

Reklama

Reklama