Reklama

Reklama

Ztracená dovolená

všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární detektivka Ztracená dovolená je filmem o cestě, fotografii a identitě v dnešním propojeném světě, o paměti a významu uchovávání obrazů, Češích, Evropanech a Číňanech.

Český cestovatel Láďa objevil ve Švédsku kufr, v němž byly pouze negativy. Z těch vzniklo 756 fotografií neznámých turistů z Asie, čímž začal detektivní esej, ve kterém filmový štáb pátrá po tajemných Asiatech a po možné povaze člověka. Fotografie ožívají a vracejí se na místa svého vzniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

Matty 

všechny recenze uživatele

"To je velice... velice podstatná věc, že Číňanů je hodně" Jedna z hlášek z jednoho velice, velice vtipného detektivního pátrání. Nedoporučuji očekávat klasický dokument o něčem a ptát se „K čemu to bylo?“. Doporučuji očekávat zábavný film o ničem a ptát se „Bavilo mě to?“. Za sebe odpovídám ANO, HODNĚ. 85% Zajímavé komentáře: Radko, Dannysek4U, Eruntano ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ztracená dovolená? Pro mě minimálně ve smyslu ztracený čas v kině. Dané téma vypadalo slibně a začátek pátrání po asiatech z fotografií byl vcelku zajímavý. Co všechno lze vyčíst z fotografií? Paradoxně ani jejich velký počet, který naši dokumentaristé měli k dispozici (včetně fotek aut z dobře čitelnými poznávacími značkami), nevede k žádné odpovědi. Kladu si tedy otázku, zda naši průvodci postupovali tím nejlepším možným způsobem. Odpověď z filmu nedostávám. Jen popisky typu "jsme v koncích". A aby toho nebylo málo, vydávají se naši chytrolíni hledat odpovědi za kartářkami a podobnými šarlatány. Tady už jsem ztrácel nervy. Proč dokument, který na začátku naznačí otázku, zda je možné v dnešním globalizovaném světě (jen tak mimochodem prošpikovaném takovými sofistikovanými médii jako je internet, televize, rádio), se při svém pátrání vydává naprosto nesmyslnou cestou? O čem tedy tento film vypovídá? O lidské hlouposti a snaze udělat z komára velblouda. ()

Reklama

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto ZASE!!!... 8-o . . . Tak ještě že tuhle kravinu >podpořil< ten náš zlatý Státní fond České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie...(!) . . . Vskutku přínosný opus pro >rozvoj< naší kinematografie! Docela by mě i zajímalo, kolik že to děckám bočmen hodilo. Nejspíš vygůglovat, ale byla by to jen další ztráta času... Pár pražských čudláků si prostě jen opět udělalo pár výletů za veřejné prachy a výsledkem je téměř jedenapůl hodiny trvající nudná a místy až doslova trapná MYSTIFIKACE(!) - opravdu tady blbouni věříte tomu, že tahle story má sebemenší reálný základ !?! 8-o - tvářící se jako "dokument". Baže, musela to být pro "štáb" fikaná dovolená - a jak se zdá, jsou mezi námi entity, kterým v té státem placené pisskultuře (s dalším vkladem např. tzv. >veřejnoprávní< televize) prostě projde všechno. Ani mě pak nepřekvapila akční účast pánů Klusáka a Remundy, tihle protekční chlapci se prostě ve veřejnoprávním bahýnku jen tak neztratí... Doufám tedy, že příští "doku(nda)ment" Lucie Králové bude >odvážně< jízlivá investigativní esej o tom, kterak se promrdat k penězům z veřejných zdrojů. Troufám si tvrdit, že bez těchto zdrojů a vůbec bez celého toho ubohého a parazitního tušašského celebřiťního socializmu by leckterý z našich mladých >umělců< (sic!) nejspíš poctivě chcípl hlady... :-/ - - - P.S. Zdejšímu stádu, tak nějak už asi z principu lacině chrochtajícímu blahem nad každou domácí (domáckou) vypocenou pitomostí pak lze jen popřát >silný a hodnotný umělecký zážitek< , posuzovaný samozřejmě s bystrou myslí a odstupem v kontextu vší té poznané světové tvorby, že... Hehe... Vlastně je to nakonec opravdu docela sranda... :o] - - - P.P.S. A ještě tedy všem těm mudrlanům, co mě kvůli mému hodnocení a komentáři otravují (nebo se k tomu chystají) v mé poště: Ano, hodnocení "ODPAD" si d.m.s.n. zaslouží kterákoli (!) hovadina (jejíž zrod nemá NIC společného NI S FILMOVÝM UMĚNÍM(!), ale ani s nějakou opravdu nápaditou taškařicí, dada či pata či cokoli... ), jejíž zrod je JEN laciným a vykalkulovaným výmrdem na veřejné peníze... Protože kde NIC NENÍ, tam berou jen protekční sráči vyloženě pražské provenience (Břeťa skautik - ejhle! - je výjimkou, ale to prostě v Brnisku byla taková momentální situace, teď už maká pro >ten kraj< ), že... - - - - - (Poprvé doslova protrpěno 1.7.2009 na jinoprostorovém nočním (k)anále, komentář zde mezi - asi z nepochopení - nepochopitelně adorujícími bláboly /výjimky budiž připsány těm bystrým a poučeným ku cti!/ jako mnohý - 2.7.2009) - - - - - P.P.P.S. (3.7.2009) Jo, možná bude i sranda, jak někteří šulini začnou (začali? ;-) přepisovat ty svoje zdejší >blbé< pseudokomentáře. Buď tuhle srajdu předtím ani neviděli a prostě se svezli (jak typické pro ČSFD) nebo si jen zacákali se stádem... ;o))) JO!!! . . . Jo, je to fuckt sranda! Ale tu jednu hvězdičku kvůli tomu nepřidám... Asi je nejvyšší čas si taky udělat dovolenou. Samozřejmě ZA SVOJE!... ;-] ()

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem originalni namet pro tento fiktivni dokument. Kdyz uz ale treba byli v hotelu, kde meli udajne Cinane spat, proc si nevyzadali knihu navstev? Zase skupina sesti Cinanu se neubytuje kazdy den. Zvlast, kdyz na fotkach bylo jaro. Na miste bych si u nejakych biologu nechal zjistit, v jakem obdobi tam kvetou pampelisky a uz mam v roce jen par tydnu, kdy tam mohli bydlet. Podle jmen uz by to byla hracka. A nemuseli posilat detektivni jednotky nekde do Hong Kongu (coz jsem vubec nepochopil). Par zajimavych momentu tam ale bylo, jako nejvsimavejsi vnimam skupinku taiwanskych lidi, asi nejakych manazeru mistni montovny. Namet zajimavy, logicnost a zpracovani sotva prumerne. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jděte mi s „hledáním jehly v kupce sena“, hledání šestice Číňanů - o kterých nevíte zhola nic a za situace, v níž máte k dispozici pouze 756 náhodných fotografií těchto neznámých – mezi Číňany, kterých bylo už v roce 2006 miliarda a tři sta milionů („To je velice... velice podstatná věc, že Číňanů je hodně"), mně na první poslech přijde jako větší výzva a namnoze zábavnější podnik. A je tomu tak i na první (a snad ne poslední) pohled! Komu by se zachtělo po vzoru Lucie Králové (btw. lidé čtěte! tady se třeba můžete dočíst, jak těžké to mají podobně osobité dokumenty na půdě České televize) založit detektivní kancelář a stopovat Číňany (já a kdo?), tak vězte, že k vypátraní Číňanů je potřeba plného nasazení a součinnosti sinologů, soukromých detektivů a ezoteriků, procestovat Švédsko tam a zpět, spolupráce německého regionálního tisku a, což je nejdůležitější, pootevření se Číny vůči vaším opakovaným prosbám a žádostem. Odměnou, krom radosti plynoucí z toho, že se dílo zdařilo, budiž přednáška o krásách Číny a štěstí jejího lidu. Za dohledu všudypřítomných podobizen Mao Ce-tunga. Jedno (čínské) oko nezůstane suché! 85 % [dafilms] ()

Galerie (6)

Související novinky

Střední Evropa 2007 napoprvé

Střední Evropa 2007 napoprvé

03.09.2007

Asociace českých filmových klubů rozhodně nepatří mezi ty, kteří by setrvali na dlouhé časy v posvěcené nečinnosti, a tak pro příznivce netuctových filmů připravují další putovní přehlídku. Po… (více)

Reklama

Reklama