Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chorobná závislost na matce může mít až katastrofální následky… V místnosti sázkové kanceláře ohrožuje maskovaný muž pistolí mladou úřednici. Nemá v úmyslu ji zavraždit, ale pouze postrašit, chce ukrást velké peníze. Žena poslušně nahází bankovky z pokladny do tašky maskovaného lupiče, který ji hodlá zavřít na WC, aby nemohla ihned přivolat policii. Nešťastnou náhodou vše uslyší mladík odvedle, který vejde dovnitř úřednici na pomoc. Doplatí však na svou nezkušenost a udělá osudovou chybu: strhne muži s pistolí masku z tváře. Ten okamžitě zareaguje a střelí nečekaného svědka přímo do srdce… V průběhu vyšetřování se seznamujeme se čtveřicí originálních detektivů, s milenci Zikánem (P. Štěpán) a Krocovou (L. Zedníčková), s postarším kriminalistou před penzí Políčkem (O. Vlach) a tvrdou šéfkou Rohanovou (D. Bláhová). Vyšetřovatelé zjišťují, že neznámý vrah už má za sebou přepadení několika pošt a směnáren a na noční loupeže používá masku, kterou lze koupit kdekoliv. Pátrání se rozebíhá ve třech směrech: jedním je vrahův vztah ke zbraním, druhým ona maska a třetím vynikající znalost místa činu. Až se tyto tři osy protnou, budou kriminalisté znát vraha… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (71)

sud 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku spíše průměrný krimithriller, jenž mohl být mnohem lepším filmem, kdyby měl po celou dobu tempo závěrečné půlhodiny. Jinak film táhnou herecké výkony Taťjany Medvecké, Vladimíra Dlouhého a především Michala Slaného, který se v roli psychopata pořádně vyřádil. Ústřední detektivní duo Zedníčková - Štěpán sice působí poměrně věrohodně, jejich postavy jsou však napsány i zahrány nevýrazně, nedostaly dostatečný prostor a ve výsledném dojmu se krčí ve stínu výše uvedených postav ve vedlejších rolích. 60%. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době česká kriminálka, za kterou se tvůrci nemusí stydět, a u které může mít divák pocit dobře stráveného televizního večera. Našla by se tam místa, o kterých by se dalo diskutovat, ale vzhledem k dosavadní mé zkušenosti s podobnou televizní produkcí, se mi to jeví jako nepodstatné šťourání. Musím ocenit i výborné herecké výkony, ať už padoucha samotného, či jeho matky, nebo jako vždy spolehlivého Oldřicha Vlacha. Jsou to poctivé čtyři hvězdičky. ()

Reklama

netWoor 

všechny recenze uživatele

Ačkoli solidně obsazené, jde o špatně natočený scénáristický paskvil, kde jedna kravina stíhá druhou, umocněný navíc špatnýma hereckýma výkonama (snad až na Dlouhýho). Závěr je naprostá šílenost (spoiler: jít proti vrahovi s nenabitou pistolí, protože tušim, že mě přepadne a pak místo svých dvou použije na mé zabití mojí prázdnou, je opravdu zhovadilost. Stejně jako jak se pistole dostala k matce ...). ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Škodná má zásadní plus oproti podobným českým krimi. Její příběh ja založený na principu "poznání" vraha v úvodu. Tenhle frajírek je navíc poměrně inteligentní a navíc je jeho postava bravůrně zahraná. Režisér obstává i v umění dramatizace a gradace několika momenty. Když přidám překvapivě svůdnou a akční Lucku Zedníčkovou, dostanu čtyř-hvězdu krimi napínáku, který,jako vždy, několik místních "čsfd ikon" neprávem hází do odpadních shitek.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Česká novodobá televizní akční kriminálka. Zní to poněkud podezřele, že? Projekt, který dojel na režii. Roztřesená kamera a zběsilý střih z vás ještě druhého Greengrasse neudělají. Na to by Petr Kotek musel mít talent či alespoň cit pro tempo vyprávění. Scénář sice není úplně nejvyšší kvalitativní třída, ale myslím, že kdyby byl podpořen slušným rozpočtem a solidnějším režisérem, tak mohl být základem pro dobrý film. Po Škodné sice zůstala aura sympatického projektu, ovšem ne již zároveň i aura kvalitního počinu. Snad příště. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy veze vrah Zbyněk Jansa (Michal Slaný) svou oběť, paní Hánovou (Pavlínu Mourkovou), na invalidním vozíku do výtahu, jeho ruce jsou v chirurgických rukavících. V zápětí si však rukavice teprve navléká. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama