Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je zde polský kriminalista, jenž se specializuje na různé historické záhady. Pomáhá mu k tomu zázračné auto, s jehož pomocí se dostane i do Prahy, kde rozluští starobylé kabalistické taje. Historka je to bohužel notně naivní jak v realizaci, tak v prokreslení příběhu a postav, které v něm vystupují. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Co to tam ten historik četl za nesmysl, to nevím, Kelley nebyl umučen, ale o rok později, než rok citovaný spáchal sebevraždu. No, čte to z fiktivní knihy tak budiž. Ale přesto si tu větu mohli odpustit. Ve filmu figuruje hnusně rezavá Nagyová, a v závěru ještě jedna obluda, ale jen na pár sekund. Tak ta mne tedy neskutečně rozesmála, a rozhodl jsem se jí dát plus. Stejně jako skoro fantasy závěru. Jinak je to dokonale domotané, a nevím, zda to dětský divák pobral. Hodnotím to jako dobré tematicky, ale jinak taková blbinka snad opravdu jen pro děti. ()

vaviva 

všechny recenze uživatele

Příjemný fimík , po těch létech , kdy jsem ho viděla v kině , se na něj pěkně koukalo. Ono se s obdivem koukalo i na to autíčko, když se film natáčel v Praze, u Karlova mostu, náhodou jsem tam tehdy šla, a že zvědavců a obdivovatelů tam bylo dost.A ještě, kdo by si chtěl přečíst knihy o panu Auťákovi, autor je Zbigniew Nienacki . ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Ehm...přidal jsem představitele hlavní role (Marek Wysocki,) i jeho úmrtí...:-.(.. Křižan to nepsal-opraveno. Při sledování UFO pivovarnický dělník (Jan Kuželka ) padá přes pivní sud, a v dalším záběru kamelot v džínách a bundě (Jan Kuželka) prodává noviny. V postsynchronnech byl Karel Houska nadabován Josefem Veldou, Jana Nagyová Ljubou Krbovou. Polský spisovatel Zbigniew Nienacki, podle jehož knihy byl natočen tento film má v Polsku spousty fanoušků, rozebírají obsah jeho knih i natočených filmů, pátrají po podrobnostech,mají k dispozici scénáře.Přesto se ani jim nepodařilo zjistit co je to za létající vůz v tomto filmu, nebo o jakou se jedná přestavbu.Indicie jsou, že se jedná o podvozek  ze škodovky a zbytek je fantazie tvůrců za které označeni scénografové Tadeusz Cielewicz a Jindřich Goetz. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Dnes se i pro děti točí daleko akčnější filmy. A sotva je to dobře. Už teď je většina filmů nuda kde nejde o krev, kde divoká scéna nestřídá rychle jinou divokou scénu. Pro toho kdo je zvyklý na dnešní produkci musí něco takového jako Prašské tajemství působit téměř uspávavě až těžkopádně. Já si u toho dobře odpočinul, ale na více jak tři plus to také nevidím. To auto bylo super. Se svojí vyzáží by se nestratilo ani dnes. Lece mi připomíná tvarem renolta Espace. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To vážně na scénáři pracovali tři lidi? Protože takhle zmršeně napsaný film jsem už dlouho neviděl. Ne, že by se jednalo o nějakou šílenost, ale je to zmatené, je zde opravdu hodně postav, z nichž většina nemá v ději žádný význam, pak je zde jakési mluvící auto (což je jediný sci-fi prvek v tom filmu), které ale taky v ději žádnou roli nemá, kromě toho, že hlavní hrdina v něm lítá nad Prahou a mystifikuje občany tím, že je to UFO a celý ten film je o nějaké záhadě s Kellym, rabbi Löwem a nějakou knihou, jenže je to nezajímavě a průměrně natočené, že mi nakonec ten příběh byl úplně ukradený. Asi to bylo celé nadabované, každopádně ten dabing je hrozný, všechny postavy mluví monotónně a hlavně naprosto bez emocí (až mi to připomnělo tu slavnou scénu ze Slunce seno, to Ach bóže, ach bóže...), což zabíjí jakékoli napětí nebo nějakou mysteriózní atmosféru. A úplně bych zapomněl zmínit, že navzdory tématu a lokace je ta Praha naprosto nevyužitá. Dívat se na to sice dá a ani hudba mi nepřišla úplně špatná, ale na víc jak slabé 2* to fakt není. Ačkoli, furt je to lepší, než to Pražské tajemství z roku 2012 :D... Slabé 2* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Polský spisovatel Zbigniew Nienacki, podle jehož knihy byl natočen tento film, má v Polsku spousty fanoušků, rozebírají obsah jeho knih i natočených filmů, pátrají po podrobnostech, mají k dispozici scénáře. Přesto se ani jim nepodařilo zjistit, co je to za létající vůz v tomto filmu, nebo o jakou se jedná přestavbu. Indicie jsou, že se jedná o podvozek ze škodovky a zbytek je fantazie tvůrců, za které jsou označeni scénografové Tadeusz Cielewicz a Jindřich Goetz. (sator)
  • Při sledování UFO pivovarnický dělník (Jan Kuželka) padá přes pivní sud a v dalším záběru kamelot v džínách a bundě (Jan Kuželka) prodává noviny. (sator)

Reklama

Reklama